Google Glass vs. Project Astra: Sergey Brin om AI wearables og hans beste bruksdeksel

0
9
Sergey Brin = 20 hos Google I/O Kerry Wan/ZDNET

De fleste vil huske Sergey Brin for hans ikonisk (og modig) demo av Google Glass under selskapets I/O-utviklerkonferanse i 2012. 12 år senere er Google-medgründeren tilbake på I/O, men for å snakke om andre ting… liksom.

Dessuten: 9 største kunngjøringer på Google I/O 2024: Gemini, Search, Project Astra og mer

Etter åpningsdagens keynote, i en ganske intim Q&A-økt med medlemmer av presse, delte Brin tankene sine om Project Astra, Gemini Pro 1.5 og hans første bruksområde med AI.

Project Astra, Googles multimodale visjon om “intelligente systemer som viser resonnement, planlegging og hukommelse”," var uten tvil den mest ambisiøse AI-kunngjøringen i løpet av dagens to-timers keynote. Navnet, omtrent som Project Starline, sier alt. Passende nok ble samtaleteknologien demonstrert med kameraappen på en telefon og et par smarte briller.

“Det er morsomt fordi det er som den perfekte maskinvaren,” Brin svarte da han ble spurt om Project Astra og hvordan dens potensielle bærbare formfaktor sammenlignes med det nå tiår gamle Google Glass. “Det er som morderappen nå, 10 år senere. (Jeg skulle bare ønske jeg) hadde timet det litt bedre," la Googles medgründer til.

Også: Møt Gemini Live: Lik FaceTiming med en venn som vet alt

Mens fremveksten og fallet av Google Glass er en historie i seg selv, visjonen om produktet har gjort et dramatisk comeback de siste årene takket være AI og jakten på å finne den beste maskinvaren som passer det – enten det er briller, jakkeslagsnåler eller oransje firkanter. Brins preferanse? Noe som er håndfri, bærbart og ikke en telefon.

Meta Ray-Ban Smart Glasses

Meta Ray-Ban-smartbrillene har multimodale AI-funksjoner for bildebaserte spørringer.

Kerry Wan/ZDNET

Utover maskinvaren er det AI som virkelig begeistrer Brin – og var hovedårsaken til at han kom tilbake til Google etter at han gikk av med pensjon i 2019. Siden han begynte i selskapet igjen i 2023, som rapportert av The Wall Street Journal, har Brin vært integrert i utviklingen av Google AI-produkter som Gemini, som fortsetter å utvide seg som den generelle ryggraden i ulike Google-enheter og -tjenester.

Også: 3 nye Gemini Advanced-funksjoner avduket på Google I/O 2024

På I/O i år avduket Google en oppdatert Gemini Pro 1.5-modell, som kan mates to millioner tokens (opp fra én million) for å holde lengre samtaler og behandle større dokumenter. Den mest imponerende delen, for Brin, er generaliserbarheten til AI-modellen, fra å kunne trekke sammendrag fra flere Gmail-meldinger til koding, medgründerens favoritt AI-bruk. 

"Som informatiker, vil jeg ta del av det (AI)," sa Brin. “Jeg kan ikke forestille meg en bedre tid å være informatiker enn nå.”