Copilot Pro vs. ChatGPT Plus: Hva er AI chatbot er verdt dine $20 i måneden?

0
13
CoPilot vs. ChatGPT Plus sammenligning Maria Diaz/ZDNET

Microsofts Copilot og OpenAIs ChatGPT er begge tilgjengelige i gratis og betalte utgaver. For $20 per måned kan du abonnere på Copilot Pro eller ChatGPT Plus og nyte en rekke avanserte AI-drevne funksjoner som ikke finnes i de gratis smakene.

Med begge abonnementene kan du benytte deg av GPT-4 og GPT-4 Turbo, få sanntidsinformasjon, generere bilder med DALL-E 3 og analysere spesifikke typer dokumenter og filer. Men derfra tilbyr Copilot Pro og ChatGPT Plus unike fordeler. Slik bestemmer du hvilken som er det beste alternativet for deg.

Også: Jeg rangerte AI-funksjonene som ble annonsert på Google I/O fra mest nyttige til gimmicky

I utgangspunktet krevde Copilot Pro et abonnement på Microsoft 365 hvis du ønsket å bruke AI-ferdighetene i Word, Excel, OneNote og andre apper i suiten. Nå kan du imidlertid bruke Copilot Pro i både skrivebords- og nettversjonen av Microsoft 365 uten noe mer enn en Microsoft-konto som kreves.

Når det gjelder ChatGPT, har OpenAI lagt til noen få fordeler fra Plus-versjonen til den gratis smaken. Gratisutgaven tilbyr nå begrenset tilgang til flere funksjoner, inkludert den nyeste GPT‑4o-modellen, avansert dataanalyse, filopplasting, nettsurfing og tilpassede GPT-er fra GPT-butikken.

ChatGPT Plus inkluderer følgende fordeler:

Generell tilgang til ChatGPT, selv i rushtidenFull tilgang til GPT-4, GPT‑4o og GPT-3 Raskere responstider Tidlig tilgang til nye funksjoner Evne til å analysere en rekke filtyper AI-bildeoppretting med opptil 200 bilder per dag Tilgang til GPT-butikken, med mer enn tre millioner tilpassede GPT-er tilgjengelig
Mulighet til å lage dine egne tilpassede GPT-er

Copilot Pro tilbyr flere hovedfordeler:

Raskere ytelse og prioritert tilgang til GPT-4 og GPT-4 Turbo i høye perioder Copilottilgjengelighet i kjernen Microsoft 365 desktop og nettapper (Microsoft-konto kreves)Raskere AI-bildeoppretting med 100 boosts (100 bilder) per dag ved hjelp av Designer (tidligere Bing Image) Skaper) Muligheten til å lage dine egne tilpassede og skreddersydde Copilot GPT-er via et Copilot Builder-verktøy

Du bør bruke ChatGPT Plus if…

ChatGPT Plus-vindu introduksjon på en bærbar datamaskin Maria Diaz/ZDNET

1. Du vil analysere og stille spørsmål om alle typer filer

Copilot Pro begrenser sin AI-drevne analyse til bilder og Microsoft Office-filer. Med ChatGPT Plus kan du laste opp og analysere et bredere spekter av filer, inkludert Microsoft Office-filer, tekstfiler, PDF-er, bilder, lydfiler, kodefiler og arkiverte filer.

2. Du vil ha tilgang til egendefinerte GPT-er fra GPT Store

OpenAI tilbyr en GPT-butikk hvor du kan bla gjennom og søke etter tilpassede GPT-er laget av bedrifter og andre abonnenter. Du kan til og med påkalle en spesifikk GPT i en eksisterende samtale, men denne funksjonen er nå også tilgjengelig for gratisbrukere.

Også: Jeg tar AI-bildekurs gratis på Utemy med dette lille trikset – og du kan også

Selv om ikke alle GPT-ene er verdt tiden din, vil du finne mange med interessante og nyttige ferdigheter. På dette tidspunktet har Microsoft lovet – men tilbyr ennå ikke – en tilpasset Copilot GPT-butikk.

3. Du vil lage dine egne tilpassede GPT-er

En annen fordel med ChatGPT Plus er muligheten til å lage dine egne tilpassede GPT-er. Prosessen er relativt jevn og grei takket være ChatGPTs egen AI-baserte assistanse. Etter å ha opprettet GPT-en din, kan du bruke den privat, dele den med andre personer i en bedrift eller organisasjon, eller publisere den i GPT-butikken for både gratis- og Plus-brukere å prøve.

4. Du må generere mer enn 100 bilder per dag

Copilot Pro vil generere opptil 100 bilder per dag. Det høres absolutt ut som mange bilder. Men hvis du trenger mer, lar ChatGPT Plus deg doble moroa ved å lage opptil 200 bilder hver dag.

Også: 6 måter OpenAI bare superladet ChatGPT for gratisbrukere

Du bør bruke Copilot Pro if…

copilot-pro Maria Diaz/ZDNET

1. Du bruker Microsoft 365 og vil ha AI-drevet hjelp

Med et abonnement på Copilot Pro og ingenting mer enn en Microsoft-konto, kan du be AI om å hjelpe deg med å skrive og redigere tekst og oppsummere dokumenter i Word, generere formler og analysere data i Excel, lage presentasjoner i PowerPoint, komponere tekst i OneNote, og utkast til svar i Outlook. Denne muligheten strekker seg til den betalte skrivebordsversjonen og den gratis nettversjonen av Microsoft 365. Selv om ChatGPT Plus kan analysere Office-filer, er integrasjonen mellom MS Office og Copilot Pro kraftigere, mer effektiv og brukervennlig.

2. Du vil ha enkel tilgang fra Windows

Både ChatGPT Plus og Copilot Pro er tilgjengelige som dedikerte nettsteder og mobilapper. Men Copilot går ett skritt bedre ved å integrere direkte i Windows. Enten du bruker den gratis eller betalte versjonen av Copilot, klikker du bare på oppgavelinjeikonet i Windows 10 eller 11, og Copilot dukker opp som en sidefelt klar til å ta imot forespørslene dine.

3. Du vil ha mer grundig og visuelt tiltalende informasjon

Avhengig av forespørselen din, vil ChatGPT Plus gi tekst, men ikke mye mer. Det er imidlertid mer sannsynlig at Copilot Pro gir mer informasjon med et mer visuelt utseende og layout.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT og andre bemerkelsesverdige alternativer

For eksempel ba jeg begge chatbotene om å nevne 20 toppattraksjoner i London. ChatGPT Plus svarte med en nummerert liste og korte beskrivelser av hver attraksjon, men ingen lenker. Copilot Pro ga en mer engasjerende og nyttig respons med lenker, bilder, kart og kilder for hver attraksjon.

4. Du vil ha bedre ferdigheter i å lage bilder

Selv om ChatGPT Pro lar deg generere flere bilder på en vanlig dag, er Copilot Pros bildeskapingsferdigheter langt overlegne. Som standard vil Copilot Pros Designer-verktøy generere fire forskjellige bilder å velge mellom, mens ChatGPT Pro vil generere bare ett bilde om gangen. Copilot foreslår også oppfølgingsspørsmål for å hjelpe deg med å finjustere bildet. Med Copilot kan du velge en spesifikk stil å bruke hvis du ønsker å gjenskape et bilde. I tillegg kan du nå redigere bildene dine direkte i Designer uten å forlate verktøyet.

5. Du vil ha flere alternativer for å administrere et svar

Med et svar fra ChatGPT Pro kan du vanligvis kopiere det, gjenskape det eller vurdere det. Men med Copilot Pro kan du også enkelt dele det, eksportere det til Word eller et annet program og be om at det blir lest opp.

Også: Hvordan Adobe håndterer AI-etiske bekymringer samtidig som den fremmer kreativitet

6. Du vil ha kilder for det genererte innholdet

Be ChatGPT om å generere bestemt innhold, og det vil svare. Men det vil ikke nødvendigvis vise kilden eller kildene til informasjonen. Be Copilot Pro om å generere det samme innholdet, og det vil tydelig vise kildene under informasjonen.