Google vil stenge Google One VPN 20. juni – her er noen alternativer

0
20
Google One VPN-tjenesten blir pensjonert Lance Whitney/ZDNET

Google One-abonnenter som bruker planens VPN-tjeneste, må snart finne en annen måte å sikre internettforbindelsene på. På en ny hjelpeside for Google One og i Google One-appen avslørte selskapet at VPN-funksjonen ikke lenger vil være tilgjengelig fra og med 20. juni 2024.

På spørsmål om hvorfor Google avvikler VPN-tjenesten, selskapets talsperson sa tidligere til ZDNET: “Vi refokuserer vår innsats for å støtte flere etterspurte funksjoner med Google One. For å holde abonnementstjenesten vår fersk, avslutter vi VPN-funksjonen, da vi fant ut at folk rett og slett ikke brukte den."

Også: Hva er Google One, og er det verdt det?

Introdusert i 2018, Google One er et abonnementsbasert abonnement som inneholder en rekke funksjoner på tvers av nivåer fra $1,99 per måned til $19,99 per måned. De grunnleggende nivåene tilbyr skylagring, mørk nettovervåking, redigeringsverktøy for Google Foto, og foreløpig VPN. De dyrere nivåene inkluderer 10 % tilbake i Google Store, Google Workspace premium-funksjoner, Gemini Advanced og Gemini i Gmail og Dokumenter.

Lagt til i oktober 2020, var VPN i utgangspunktet bare tilgjengelig med visse betalte planer og bare på Android-enheter. Over tid utvidet Google funksjonen til å dekke alle betalte Google One-abonnementer og startet støtte for iOS, Windows og MacOS.

VPN er utviklet for å beskytte flere enheter, og er spesielt effektiv hvis du bruker usikrede Wi-Fi-nettverk på offentlige steder. I en hvitbok forklarer Google nøyaktig hvordan VPN fungerer og hvordan det sikrer internettforbindelsene dine.

Alle de ovennevnte grunnene er hvorfor mange Google One-brukere sannsynligvis vil beklage tapet av et så nyttig sikkerhetsverktøy. Dessverre har Google en historie med å drepe produkter og tjenester som den føler ikke lenger er verdt tiden og innsatsen. Heldigvis har folk som trenger en ny VPN andre alternativer.

Google tilbyr en VPN gjennom sitt trådløse Fi-abonnement, som spenner over månedlige dataplaner fra $35 til $110. Google Fi VPN støtter både Android-enheter og iPhones.

Nylige Pixel-eiere kan også nyte en gratis Google VPN. Pixel 7, Pixel 7 Pro,  Pixel 7a og Pixel Fold vil motta en systemoppdatering 3. juni for å gi dem den samme innebygde VPN-en som finnes på Pixel 8 og Pixel 8 Pro-telefoner.

I tillegg er det en rekke tredjeparts VPN-verktøy tilgjengelig i Google Play Store. For enda flere alternativer, sjekk ut ZDNETs historie om de beste mobile VPN-ene.

Når det gjelder Google One VPN, gir hjelpesiden instruksjoner om hvordan du fjerner tjenesten fra datamaskinen eller mobilenheten din når det er på tide å trekke ut støpselet.