Nytt i Android, Project Gameface lar deg navigere på telefonen håndfritt

0
12
project-gameface Google

Android 15 er her, og blant oppgraderingene som Google legger til operativsystemet er forbedret tastatur- og musstøtte. 

Selskapet tar det et skritt videre, og introduserer håndfri markørstøtte for Android. 

Dessuten: Apples nye tilgjengelighetsfunksjoner lar deg kontrollere en iPhone med øynene

Kalt Project Gameface, har funksjonen vært et betydelig sprang i spilltilgjengelighet siden den ble introdusert på stasjonære datamaskiner i 2023. I hovedsak er det en åpen kildekode håndfri mus som folk kan kontrollere med hodet og ansiktet. Ved å heve øyenbrynene kan du for eksempel klikke og dra, åpne munnen flytter markøren og så videre. Den er veldig lik en funksjon Apple nettopp introduserte som lar deg kontrollere en iPhone med øynene.

Nå kommer den til Android.

Selv om det fortsatt kan brukes til spilling, hjelper mobiltelefonversjonen av dette verktøyet med mer daglig funksjonalitet – som å sende meldinger, surfe på sosiale medier eller navigere i apper.

For å hjelpe til med å utforme dette nye verktøyet, samarbeidet Google med Incluzza – et selskap som støtter mennesker med funksjonshemminger – for å forstå tilgjengelighetsbehov og utforske nyansene i hvordan funksjonshemmede bruker Android-enheter. 

Project Gameface bruker en Face Landmarks Detection API fra MediaPipe og telefonens selfie-kamera for å analysere en persons ansikt, på jakt etter en av 52 forskjellige ansiktsbevegelser som kan tilordnes forskjellige kontroller.

Også: De beste Android-telefonene å kjøpe: Eksperttestet

For Windows-versjonen av Project Gameface, bemerket Google, er ansiktsuttrykk knyttet til vanlige klikkhandlinger – et ganske begrenset antall. Men å bringe verktøyet til Android betyr å støtte en mye større katalog med bevegelser som å sveipe til venstre eller høyre, trykke på hjem-knappen, trykke lenge og mer. Sammen med berøringsinndata er det globale handlinger som “Gå tilbake” og "Bytt apper."

Det eneste forbeholdet er at apputviklere må bygge støtte for Project Gameface rett inn i apper. Hvis støtte ikke er innebygd, vil ikke appen være navigerbar. 

"Vi er glade for å se potensialet til Project Gameface og kan ikke vente på at utviklere og bedrifter skal utnytte det til å bygge nye opplevelser," Google sa. Koden for Gameface er nå åpen kildekodet på Github.