Slik bruker du Meta Quest i en bil i bevegelse (som passasjer!)

0
22
illustrasjon av en gutt i et bilhodesett med VR Adam Breeden/ZDNET

Merk: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i mars 2024. To oppdateringer i april og mai har forbedret ytelsen til Quest 3 betydelig når du reiser, så vi har oppdatert artikkelen nedenfor for å gjenspeile disse endringene. Les videre for å lære mer.

Da jeg var barn, var virkeligheten din virkelighet. Det ble ikke utvidet og det var ikke virtuelt. 

Så da redaktøren min ba meg forklare en 12-åring hvordan man bruker et Meta Quest-headset i biler, ble jeg slått av forskjellen mellom hvordan det var å være barn da jeg vokste opp og hvordan det må være. nå. Før jeg går inn på tips og observasjoner, la oss bruke et minutt på å minne oss selv på hvor mye vår verden har endret seg. (Eller du kan hoppe videre til neste seksjon.) 

Anmeldelse: Meta Quest 3: VR-headsettet de fleste burde kjøpe i 2024

< p>Da jeg var 12, var det ingen digital underholdning. Foreldrene mine hadde en 15-tommers farge-TV. Hvis Disney viste et dyreshow via over-the-air avtale-TV på søndager, fikk jeg se det programmet. Foreldrene mine likte ikke tegneserier, så jeg så aldri noen klassiske tegneserier før jeg ble eldre.

Jeg fikk lov til å se Thunderbirds fordi foreldrene mine trodde det var et dukketeater, men foreldrene mine trodde  Star Trek og Voyage to the Bottom of the Sea var for irriterende for meg.

For underholdning ble det forventet at jeg skulle gå ut og spille baseball og gatehockey med de andre barna i blokka mi. I helgene dro jeg noen ganger på camping med speideren. Det var ingen datamaskiner og ingen videospill, selv om jeg er sikker på at jeg ville ha elsket dem hvis det var det. 

Også: 3 sannsynlige grunner til at Quest 3 er mer populær blant brukere enn andre Meta VR-headset

Det var imidlertid folkebiblioteket. Jeg elsket biblioteket. I andre etasje, i det bakre hjørnet, var det en bokhylle halvfylt med science fiction. Foreldrene mine så “vitenskapen”, avviste ordet “fiksjon”, og fant ut at disse bøkene var ok for lille meg å lese.

Robert Heinlein endret alt. Bøker som  The Moon is a Harsh Mistress, Lazarus Long, og Have Spacesuit Will Travel var min flukt, og de vridd og omformaterte hjernen min på måter foreldrene mine ikke ville oppdage før det var for. sent. Isaac Asimov var ikke fullt så sosiologisk radikal som Heinlein, men robothistoriene hans fikk meg til å snu også.

Mellom Thunderbirds, Heinlein, Asimov og Neil Armstrongs tur på månen, ble terningen kastet da jeg var 12. Jeg ønsket å bli ingeniør eller vitenskapsmann. Og det gjorde jeg. Men all den inspirasjonen kom gjennom bøker og et lite delt TV-apparat. Jeg kan bare forestille meg utsiktene dagens digitale verktøy ville ha åpnet seg for meg hvis de hadde eksistert den gang.

Jeg forteller deg dette fordi sønnen til redaktøren min – la oss kalle ham Johnny – er 12 og vil vite hvordan han bruker Meta Quest 2 i bilen, slik at han kan finne andre mens han er på reise.

Også: Hvem er redd for VR? Det var jeg – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

Vi er absolutt av forskjellige generasjoner, Johnny og jeg. Han vil bruke VR til å skape en privat underholdningssone i en overfylt bil. Da jeg var 12, kunne jeg lade en hagle og slå en bevegelig skeet ut av himmelen, flette en pil, lage en ild fra kjepper og steiner og slå en konsekvent line drive. (Redaktørens notat: Johnny kan gjøre det meste av disse tingene også, og han fanget – løslatt – sin første hai i en alder av 10.) Men jeg visste ingenting om datamaskiner eller digital teknologi fordi de ikke fantes i noen verden en 12-åring fra den tiden kunne bo.

Når det er sagt, har jeg et svar til Johnny. Han kan bruke Quest 2 i bilen, men det er ikke lett, det er ikke hyggelig, og det vil sannsynligvis irritere ham mer enn reisekameratene.

Hvordan passasjerer kan bruke Quest-headset i biler i bevegelse

Så sent som i mars ble kjøring i bil eller fly med Quest-headset ikke støttet av Meta. I et svar 24. januar på en brukertvitring om gjennomgangsmodus på et fly, svarte Meta CTO Andrew Bosworth at det ikke er mulig, men selskapet jobber med det.

cleanshot-2024-03-13-at-04-14 -012x Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

The Quest Modeller bruker IMUer (eller treghetsmåleenheter) som kombinerer akselerometre, gyroskoper og magnetometre for å gi sporingsdata for hodesettet og dets kontroller. Bosworth sa at IMU-ene gjør all den sporingen, men bevegelse, som det du ville oppleve i en bil eller et fly, kan forvirre dem.

Også: Meta Quest er nå din 'ultimate underholdning på flyet' – hvordan slå på reisemodus

Men arbeidet med det, det gjorde selskapet faktisk. 13. mai annonserte selskapet Travel Mode som en eksperimentell funksjon.

Slå på Travel Mode 

Slik slår du den på. Først må du kjøre v65 eller nyere for å slå dette på. Hvis headsettet ditt ikke har oppgradert til den versjonen ennå, kan du tvinge det ned ved å bruke trinnene beskrevet i denne artikkelen. Når du kjører den riktige OS-versjonen, går du til Innstillinger og klikker på Eksperimentell.

eksperimentell Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

< p>Deretter ruller du ned til du ser "Aktiver reisemodus" og slå den på. Mens du er der, vil du kanskje også slå på "Bruk apper mens du ligger ned." Dette vil gjøre bruk av apper som ikke krever at du flakser rundt som en galning (som Netflix, for eksempel), mye enklere å bruke på et trangt sted.

eksperimentell Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du får en rask dialog om bruk av reisemodus.

dialog Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

En ny reisemodusbryter vil bli lagt til rutenettet for hurtiginnstillinger.

hurtiginnstillinger Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du får da muligheten til å slå på reisemodus i fly. Hvis du er passasjer i en bil, bør dette også fungere for deg.

in-planes Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

For å slå av reisemodus, gå tilbake til hurtiginnstillinger og trykk på den blå reisemodusknappen.

blåknapp Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Vær oppmerksom på at dette er eksperimentelt av en grunn. Da jeg prøvde å slå av reisemodus, fikk jeg en advarsel om at sporing ikke lenger var tilgjengelig, og da frøs hele headsettet. Jeg måtte holde strømknappen nede til enheten startet på nytt for å få tilgang til alt på enheten. Men hei, det er fortsatt en funksjon!

Også: Meta Quest 2 vs Quest 3: Hvordan bestemme hvilken som er riktig for deg

I tillegg til de nye reise- og liggemodusfunksjonene, her er noen kjernebetraktninger:

Hold headsettet unna solen. Tilsynelatende kan solen skru opp sensorene, muligens permanent. Vær forsiktig så du ikke lar headsettet ligge i bilen når du drar. Dette tipset gjelder nesten all verdifull elektronikk, kjæledyr, barn og kalde drikker. Du vil lykkes bedre hvis du har en grå himmel eller du er i skyggen. Fullt mørke vil heller ikke fungere. Du er bedre med aktiviteter uten rykk, som å se på YouTube. Spill som krever kontrollersporing vil sannsynligvis mislykkes. Noen mennesker har brukt telefonens hotspot for å koble til internett. Kilometerstanden din vil variere, og det samme gjelder dataavgiftene for hotspot. Du kan ha størst suksess når du sitter i en stillestående bil på en grå dag.

Det er en annen sak: grensen. Grensen bruker romkartlegging, som ikke gir mening inne i en bil. Du kan skru av grensen, men den teknikken krever litt hack.

Slå av grensen via utviklermodus

Gitt den nye ligge ned-modusen, trenger du kanskje ikke å bruke følgende trinn. Men hvis liggemodus ikke passer dine behov, er her en alternativ måte å slå av grensen på.

Jeg nølte med å skrive dette. Det føles ikke riktig å fortelle en 12-åring hvordan man slår på utviklermodus og slår av kritisk beskyttelse. Men det er også voksne som leser dette, så jeg går videre.

Når det er sagt, vil jeg først snakke med alle barn som leser dette. Før du tar disse trinnene, spør en ansvarlig voksen. Jeg snakker ikke om den kule onkelen din som har det bra med, “Hei, la oss se hva som skjer.” Spør en voksen som er mer opptatt av å forhindre at du får et brukket ben enn hvilken Sharpie som vil skrive den flotteste grafiftien på gipsen din. Du kan bli skadet hvis du slår inn i noe.

Det, kjære leser, er også grunnen til at jeg ikke endrer Quest 3 for å demonstrere denne teknikken. Jeg bruker enheten på en ganske liten plass, og når du slår på utviklermodus og slår av Guardian, slår du også av passthrough. Det kan være bra i en bil, men det kan også gjøre reell skade.

Også: Få de siste Quest 3-oppdateringene tidlig: Slik aktiverer du Metas offentlige testfeed

Hvis du skader deg selv, familien din, katten din, møblene dine eller noe annet, er det ditt ansvar. Husk at jeg advarte deg mot dette. Husk også å sette den tilbake slik den skal være etter at du er ferdig med å bruke den som passasjer i bilen.

Ok, så det første du må gjøre er å gå til Metas utviklerside og registrere deg for en utviklerkonto. Denne prosessen pleide å ta en stund å få godkjenning, men den skjer nå umiddelbart og automatisk.

Når utviklerkontoen din er konfigurert, tar du på deg Quest-headsettet, går til Innstillinger og deretter Enhetsinnstillinger.

Ta en rask titt og se om det er en utviklerseksjon i menyen. Mer enn sannsynlig vil du ikke ha den delen. For å aktivere det, gå til Programvareoppdatering, og du bør se en Oppdater nå-knapp. Hvis du ikke ser programvareoppdateringen, slår du av Quest, vent noen minutter og slår den på igjen. Nå bør det komme en oppdatering. Gå videre og installer den.

Også: Slik tar du enda bedre Meta Quest 3-skjermbilder og opptak

Når oppdateringen er fullført, og du starter på nytt, bør du ha en Utvikler-fane tilgjengelig. Når du går inn i denne fanen, bør du se en Guardian-radioknapp. Snu den av, og grensen er helt deaktivert til du slår den på igjen. Husk, det samme er passthrough. Denne endringen betyr at du ikke kan se omgivelsene dine. Så vær forsiktig.

Nå skal du kunne streame en film eller se en YouTube-video uten at grenseindikatorene kommer i veien for deg.

Hva kan du forvente hvis du prøver det

Deretter, la oss se på noen folk som prøvde denne teknikken. Imidlertid ble alle disse videoene produsert før Travel Mode ble introdusert. Den første er en bekymrende fyr som virker villig til å sitte stående bak i en varebil i bevegelse, uten sikt. Han setter opp et underholdende show, men barn, ikke prøv dette hjemme (eller i en varebil). Jeg tar med dette mest som et eksempel på hva du ikke bør gjøre. 

Denne neste fyren bruker en Quest Pro. Han viser hvordan bremsing og akselerasjon forvirrer sporingssensorene. Han påpeker at hvis bilen spretter, spretter VR-verdenen. Dette er akkurat det øyeblikket jeg bestemte meg for ikke å prøve dette selv. Jeg liker ikke hvordan det føles å kaste, og jeg vil ikke rydde opp i rotet.

Vårt siste eksempel er en lignende historie, men på et tidspunkt fløy alt i det virtuelle miljøet på ham superfort. Han hevder at han aldri får reisesyke, men å prøve dette førte til en del reisesyke. Hvis jeg fortsatt hadde en liten tilbøyelighet til å prøve denne taktikken, døde den her.

Bunnlinje

Bonnlinjen er at det å reise med Quest-hodesettet — og det spiller ingen rolle om det er Quest 2, Quest Pro eller Quest 3 — har blitt bedre de siste månedene. 

Skal du prøve dette? Tror du det ville vært noe du ville gjort hvis det fantes en fungerende og støttet bilmodus i Quest-miljøet? Gi oss beskjed nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>