3 måter Gemini Advanced slår andre AI-assistenter, ifølge Google

0
23
Gemini Advanced Google

Som en del av Googles siste pakke med kunstig intelligens-prosjekter, er Gemini Advanced en AI-assistent bygget for å tilby det siste innen tekst- og kodegenerering og kreativt samarbeid. Gemini Advanced går fra Ultra 1.0 til Gemini 1.5 Pro, Googles kraftigste AI-modell, med et langt kontekstvindu på én million tokens. Den vil være tilgjengelig på mer enn 35 språk og med nye integrasjoner til flere Google-apper. 

Også: ChatGPT vs. ChatGPT Plus: Er et betalt abonnement fortsatt verdt it?

Under I/O-arrangementet annonserte Google nye oppdateringer til Gemini Advanced som vil være tilgjengelige i løpet av de kommende månedene. Den avanserte AI-boten er tilgjengelig i et abonnement som koster $20 i måneden, selv om du kan få en to måneders gratis prøveperiode akkurat nå.

1. Last opp filer direkte til Gemini Advanced

Gemini Advanced context window Google

Gemini Pro 1.5s store kontekst med én million tokens lar Gemini Advanced-brukere ha lengre samtaler og gi AI-chatboten større dokumenter å behandle. Nå kan disse abonnentene laste opp filer – inkludert lange PDF-er – som de vil at Gemini Advanced skal oppsummere eller svare på spørsmål om. 

Brukere kan laste opp filer direkte til Gemini Advanced eller gjennom Drive-utvidelsen. Vinduet på én million tokener betyr at brukere kan laste opp en PDF som er opptil 1500 sider lang eller oppsummere 100 e-poster. Den mer avanserte Pro 1.5-modellen som driver Gemini Advanced gjør den i stand til å foreta mer grundig dataanalyse, spesielt med bedre bildeforståelse. Google forklarte at dens premium chatbot kan behandle et bilde og gi deg en oppskrift på en rett du fotograferte eller svare på en matematisk ligning fra et bilde. Selskapet sa også at opplastede filer forblir private og ikke brukes til å trene AI-modeller.

Også: Alt annonsert under Google I/O 2024: Gemini, Search, Android 15 og mer

Google kunngjorde også at de gir to millioner tokens til Gemini Advanced senere i år, noe som vil gjøre AI-roboten i stand til å håndtere større filer, inkludert mer enn 30 000 linjer med kode og opptil timelange videoer. 

2. La Gemini Advanced planlegge reiserutene dine, uansett hvor komplekse

Gemini Advanced Google

Google annonserte også en mer dynamisk reiseruteplanleggingsopplevelse for Gemini Advanced-brukere som vil være tilgjengelig i løpet av de kommende månedene. Gjennom integrasjoner med andre Google-apper, som Gmail og Kalender, kan Gemini Advanced gi brukerne komplekse reiseruter som tar hensyn til flytider, måltidspreferanser, planlagte arrangementer og foretrukne aktiviteter. 

Også. : 6 måter OpenAI bare overladet ChatGPT for gratisbrukere

Selskapet delte dette eksempelet: “Se for deg at du spør Gemini: “Familien min og jeg skal til Miami for Labor Day. Sønnen min elsker kunst og mannen min vil virkelig ha fersk sjømat. Kan du hente fly- og hotellinformasjonen min fra Gmail og hjelpe meg med å planlegge helgen?'"

En forespørsel som dette lar Gemini Advanced vite dine måltidspreferanser og foretrukne aktiviteter – i dette tilfellet sjømat og art — og ber den hente fly- og hotellinformasjonen din fra e-posten din for å planlegge ankomsttiden din og anbefale steder i nærheten. 

3. Tilpass Gemini Advanced til dine preferanser

Gemini Advanced Gems Google

Google har nettopp avduket en ny Gems-funksjon i Gemini Advanced som gjør det mulig for brukere å lage en tilpasset versjon av Gemini. Med Gems kan brukere lage sin egen assistent, for eksempel en kjøkkenhjelper, matteveileder, treningskamerat eller kreativ skriveguide. Brukere vil kunne lage sine egne edelstener ganske enkelt ved å gi Gemini Advanced instruksjonene de vil at den skal følge. AI-boten vil forbedre disse instruksjonene og lage en perle for brukeren.

Også: Møt Gemini AI Live: Lik FaceTiming med en venn som vet alt

Edelstene kan også få tilgang til Google Disk, Gmail og andre Google-apper for å bygge på innhold fra disse utvidelsene. 

Selv om dette høres ut som det egendefinerte GPT-er gjør i ChatGPT, er det mer som en kombinasjon av GPT-er og tilpassede instruksjoner. GPT-er er ChatGPT-roboter du kan opprette i ChatGPT med tilpasset informasjon for forskjellige formål og gjøre tilgjengelig for andre i GPT-butikken. Egendefinerte instruksjoner er direktiver du kan sette opp i kontoen din for å la ChatGPT vite hvordan du skal henvende deg, svare og hvem du er, slik at du kan få en mer personlig opplevelse gjennom alle chattene dine.