En av de beste produktivitetsbærbare datamaskinene jeg har testet er ikke laget av Dell eller Apple

0
14
HP Envy x360 Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs nøkkelalternativer

HP Envy x360 2-i-1 (2024) er tilgjengelig fra HP for $1 299. Den har en av de lekreste skjermene jeg har sett på en 2-i-1, med en serie solid maskinvare.  
Konfigurasjonsbytte kan være buggy, og det er på den tyngre siden. 

En rekke nye 2-i-1 bærbare datamaskiner har allerede lansert i 2024, ettersom formfaktorens popularitet fortsetter å vokse. Flere og flere bærbare diehards (inkludert meg selv) som tidligere ikke har vært villige til å forplikte seg til et nettbrett, begynner med cabriolet, som gir deg det beste fra begge verdener.

Også: Microsoft Build er neste uke – her er grunnen til at jeg er spent (og du burde være det også)

HP Envy x360 16" 2-i-1 dukker opp til festen med alle funksjonene som forbrukerne faktisk ønsker i en cabriolet: en nydelig skjerm, kraftige høyttalere og en pakke med maskinvare for å sikkerhetskopiere den, noe som resulterer i solid ytelse og en tilfredsstillende medieopplevelse på en mellompris.

Se på HP

Ja, en 16-tommers skjerm er stor når den brukes som nettbrett. Litt uhåndterlig, til og med. OLED-skjermen på denne bærbare datamaskinen er så bra at det ikke spiller noen rolle for meg. Faktisk kunne den vært større, og jeg vil fortsatt gjerne ha den rundt.

Envy x360 har en 2,8K (2880 x 1800) oppløsning OLED-berøringsskjerm med variabel 120Hz oppdateringsfrekvens og kant-til-kant glass som resulterer i en jevn visuell opplevelse. Lysstyrken på 500 nit er mer enn nok for vanlig bruk, og den blanke finishen ser nydelig ut (men er kanskje ikke for alle, fordi fingeravtrykk er en ting).

Også:  Denne bærbare Acer-bæreren har en funksjon som endrer spill for media, og prisen er like god

Videoavspillingen er levende, jevn og skarp, med en realistisk farge- og kontrastdybde. HP annonserer også Envy x360 som en "IMAX-sertifisert" bærbar PC, en av de første i sitt slag. Den fikk denne sertifiseringen for sin evne til å vise IMAX-formatert innhold i det originale 1,43:1 eller 1,90:1 sideforhold. Selv om det er en prangende betegnelse, er dette en bærbar datamaskin vi snakker om her; det er fortsatt en 16-tommers skjerm. Det ser bra ut, men det skal jeg gi det. 

Lyden er også grei. Selv om det kan virke som om de to åpningene på hver side av tastaturet er høyttalere, kommer lyden faktisk fra de doble DTS:X ultrastangformede høyttalerne på baksiden av enheten. Det er ikke mye bass, men mellomfrekvenslyd og dialog høres skarpt og klart ut og holdt seg når jeg spilte Netflix på et støyende kjøkken.

HP Envy x360 2-in-1 Kyle Kucharski/ZDNET

De tidligere nevnte ventilene på hver side av tastaturet er faktisk for å drive ut varme, noe min kollega Cesar Cadenas vil sette pris på, da dette er en bærbar PC du faktisk kan jobbe med i fanget uten å få førstegradsforbrenninger på bena.

Når det gjelder maskinvaren, er Envy x360 plassert rett under HPs Spectre-linje av bærbare datamaskiner for å gi god ytelse som tjener de fleste brukere. behov. Vi anmeldte 2024 Spectre x360 tidligere i år og fant ut at den virkelig har neste generasjons maskinvare med den banebrytende “Meteor Lake”; AI-prosessor, men den vil gi deg hundrevis av dollar mer.

Envy x360 kommer imidlertid med en integrert AMD Radeon GPU som, kombinert med AMD Ryzen 7 8840HS-prosessoren, kan kjøre både CPU-intensive og grafikkoppgaver godt. Dette samsvarer med den målrettede skaper/frilanser-forbrukerdemografien, slik at visuelle apper som DaVinci Resolve og Adobe Photoshop kan kjøre jevnt, med et øye for generative AI-evner. 

Jeg fant ut at batterilevetiden var bedre enn gjennomsnittet – spesielt for en OLED-utstyrt bærbar PC – takket være effektivitetsgevinstene til Ryzen 7 8840HS-prosessoren. Med kun periodisk bruk holdt den bærbare datamaskinen meg flere dager, mens vedvarende aktivitet resulterte i over 10 timers batterilevetid, mer eller mindre tilsvarende det som annonseres. Enda bedre er hurtigladefunksjonen, som jeg fant enda raskere enn HPs 50 % i 45-minutters krav.

Også: Jeg testet Lenovos bærbare datamaskin med to skjermer og den forbedret produktiviteten min på dyptgripende måter

2-i-1-formfaktoren krever en viss grad av fysisk styrke, og dens hengsel-stil design (som er nesten identisk med Lenovo 7i 2-i-1) støtter en solid konstruksjon som er opp til oppgaven. Den har minimal slingring av skjermen, men nok motstand til å holde seg på plass som en berøringsskjerm. 

Når det er sagt, er dette ikke en spesielt lett bærbar datamaskin, som veier rundt fire pund, og mesteparten av den vekten kommer fra 16-tommers OLED. Til tross for vekten er den veldig tynn — bare 0,72 tommer — noe som resulterer i en bærbar datamaskin som fortsatt føles tilstrekkelig bærbar. 

HP Envy x360 2-i-1 Kyle Kucharski/ZDNET

Portvalg på 2024 Envy x360 vil også være tilstrekkelig for de fleste brukere, med to USB-A-porter, to USB-C-porter, en 3,5 mm hodetelefonkontakt og en HDMI-port. Tastaturet er spesielt unikt: tastene er store og tykke, i en matt grå farge, med store bokstaver i en distinkt sans serif-skrift. Det ser bra ut, men mangler et talltastatur på høyre side, som jeg foretrekker å ha på en bærbar datamaskin – spesielt en av denne størrelsen.

Dessuten: HPs nye Spectre x360 er allerede en av mine favoritt bærbare datamaskiner for året. Her er hvorfor

Hvis du ikke allerede kan si det, er jeg en stor fan av Envy x360, og av alle 2-i-1 bærbare datamaskiner jeg har testet, foretrekker jeg denne. Min viktigste kritikk av denne bærbare datamaskinen er bugginess som kan oppstå når du bytter mellom de forskjellige orienteringene. Å gå fra nettbrett til bærbar PC kan resultere i forsinket eller buggy tastaturrespons, og skjermorienteringen kan feste seg i en eller annen posisjon, noe som krever en bevisst omplassering av den bærbare datamaskinen for å tilbakestille det interne gyroskopet. 

< p>Disse problemene er utbredt på alle 2-i-1 bærbare datamaskiner jeg har testet og er (vanligvis) intermitterende nok til å ikke være problemer – men i enkelte øyeblikk kan det være frustrerende å møte maskinvare som ikke fungerer, og du bør beholde det i tankene.

ZDNETs kjøpsråd

HP Envy x360 16 (2024) er godt priset for en enhet på øvre mellomnivå med en nydelig skjerm og solid ytelse. Skapere vil elske denne bærbare datamaskinens fleksible formfaktor og imponerende batterilevetid. Etter å ha brukt den i noen uker, kan jeg si at den er uten tvil min favoritt storskjerm 2-i-1, til tross for dens særheter. Dette er en bærbar datamaskin for arbeid like mye som den er for underholdning, og hvis du leter etter en 2-i-1 bærbar datamaskin, må du vurdere Envy x360.

Hvis du leter etter et mindre alternativ, tenk på HPs 2024 Spectre x360, som har en 14-tommers skjerm. For noe mer eventyrlystent, sjekk ut Lenovo Yoga Book 9i, som har to skjermer.