Vil du unngå Google Search AI-oversikter? Her er alternativene dine

0
14
Impact6-logoen er se høyde Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Hvis du har brukt Google Search i løpet av de siste ukene, du har sannsynligvis lagt merke til en ny funksjon. I stedet for å komme rett til relevante linker (eller betalte annonser) når du søker etter noe, har søkemotoren begynt å vise et AI-generert sammendrag som i noen tilfeller kan ha svaret du leter etter.

< p>For å generere disse sammendragene kombinerer Google svar fra separate nettsteder til et avsnitt som tar for seg søket ditt. Google sier at de AI-drevne sammendragene bare vises når "svarene kan være spesielt nyttige." Men etter min erfaring har jeg funnet ut at de er helt feil ofte nok til at jeg ruller rett forbi dem.

Også: Google-søkeresultatene dine er i ferd med å se veldig annerledes ut. Her er 4 grunner til at

jeg ikke er alene. 

I løpet av den siste uken har det offisielle Google-støtteforumet blitt fylt med innlegg fra brukere som spør hvordan de kan slå av Google AI-svar – enten fordi de er i veien for resultatene Googlere leter etter, eller fordi informasjonen som tilbys er dårlig . Google låser imidlertid raskt disse innleggene, og kommentarer blir deaktivert. 

Google sier at funksjonen snart vil være tilgjengelig for alle amerikanske brukere, enten de vil ha den eller ikke, og at den snart vil bli lansert ut til andre land.

Hva kan du gjøre hvis du ikke ønsker å forholde deg til Google AI-oversikter? 

Som den mye utskjelte Meta AI, ikke mye. Det er ingen offisiell måte å slå den av på. Men, i likhet med Meta AI, er det noen løsninger du kan prøve.

Hvordan unngå Google Search AI-sammendrag: To måter  

Den første veien rundt Googles AI-sammendrag involverer en ny fane øverst i søkeresultatene. Når du søker etter noe, vil du se faner over resultatene som lar deg begrense søket til bilder, videoer, nyheter, shopping og så videre. Men en ny fane har dukket opp i løpet av de siste dagene merket “Nett”. Klikk som tar deg rett til nettsøkeresultater for søket ditt. 

Dette innebærer et ekstra trinn, men det er den mest effektive måten å unngå at AI prøver å svare på spørsmålet ditt.& #xA0;

Også: Jeg fikk Googles Gemini 1.5 Pro til å mislykkes med min første melding

For det andre har flere utviklere laget Chrome-utvidelser for å stenge døren for Google AI som kommer inn. Du kan ikke installere utvidelser på Android-versjonen av Chrome, så dette er en løsning som kun er for skrivebordet.

Fordi Google-søk er en HTML-side, og enhver del av en HTML-side kan fjernes av nettleseren, slår disse utvidelsene ganske enkelt av den delen av siden. Du finner disse ved å gå til innstillingsmenyen øverst til høyre, og holde musepekeren over "Utvidelser" og velge "Besøk Chrome Nettmarked." 

Utvidelsene er oppført under navn som "Skjul AI-oversikter" og «Bye Bye, Google AI." 

Google vil sannsynligvis ikke tilby en offisiell måte å velge bort denne funksjonen for brukere. Bedrifter kan heller ikke velge å vises i AI-oversikten. På en side som svarer på spørsmålet “Hvordan forhindre at innhold vises i AI-oversikter”," Googles ikke-svar er ganske enkelt “AI Overviews tilbyr en forhåndsvisning av et emne eller spørring basert på en rekke kilder, inkludert nettkilder. Som sådan er de underlagt Searchs forhåndsvisningskontroller."