Ny på programmering? Mine 5 favoritt Linux-verktøy vil få deg raskere opp i fart

0
14
Et eksempel på Go Python-program. Jack Wallen/ZDNET

Jeg er ikke en programmerer, men jeg driver med både Python og Golang. Ettersom jeg har lært inn og ut av disse språkene, er det visse verktøy jeg har vært avhengig av for å hjelpe meg med å komme opp i fart eller jobbe mer effektivt. 

Hvis du begynner å lære ett eller flere programmeringsspråk, vil du ha noen viktige Linux-verktøy klare. De jeg vil anbefale er ikke begrenset til Python- og Go-språkene; dette er verktøy jeg har brukt opp gjennom årene for å hjelpe til med ulike prosjekter. Og de fleste av disse vil til slutt bli apper som du må bruke.

Også: Jeg brukte ChatGPT til å skrive den samme rutinen på 12 beste programmeringsspråk. Slik gjorde det

Med det sagt, la oss komme til verktøyene.

1. VS-kode

VS-kode tilbyr mange flere funksjoner enn du kanskje forventer å finne i et tekstredigeringsprogram. Denne appen lar deg installere språkspesifikke utvidelser (som de for Python eller Go) – det i seg selv gjør dette til et uvurderlig verktøy.

Hva gjør du med VS Code? Skriv kode, for det første. Men det er mer enn det. Du kan lage prosjekter, kjøre applikasjoner, kode på et hvilket som helst språk, integrere med GitHub Copilot (GitHubs AI), bruke versjonskontroll, bygge oppgaver, tematisere brukergrensesnittet og mye mer. 

Noe av det jeg liker best med VS Code er at det ikke kaster for mye på deg til å bli forvirrende, noe som er en god ting for de som bare får programmeringsføttene våte. Jeg har brukt VS Code med Python en stund, og har funnet det svært nyttig for å holde prosjektene mine organiserte mens jeg lærer språket.

VS-kode som kjører på Pop!_OS Linux.

VS Code vil raskt bli din beste venn som ny programmerer.

Jack Wallen/ZDNET

VS-kode kan installeres og brukes på omtrent alle Linux-distribusjoner gratis.

2. Blåfisk

Jeg brukte Bluefish for første gang for lenge siden, da jeg hadde ansvaret for å publisere innhold til lokalavisens nettside. Jeg dyppet tærne i HTML og JavaScript og trengte et tekstredigeringsprogram for å hjelpe med disse oppgavene. 

Siden den gang har Bluefish utviklet seg fra sin spede redaktørbegynnelse til å bli et pseudo-integrert utviklingsmiljø (IDE), med autofullføring, innrykk, søk, integrasjon med eksterne programmer, støtte for de fleste språk, innebygd stavekontroll, automatisk gjenoppretting, sidefelt for utdrag, prosjektstøtte og mer.& #xA0;

Alle som lærer webutvikling på Linux bør vurdere Bluefish som et must. Merkefunksjonen alene er verdt inngangsprisen (som er gratis). Med Tags kan du velge hvilken som helst type tag (som overskrifter, enheter, formater, tabeller, lister og skjemaer), og Bluefish vil automatisk sette inn åpnings- og avslutningstaggene for den linjen (som <tabell></tabell&gt ;).

De eneste tingene du kan finne mangler fra Bluefish er tolker, kompilatorer og debuggere. Men dette er ikke en fullverdig IDE, så du får det du betaler for! For alle som ønsker å begynne å lære måtene nettstedutvikleren bruker, kan Bluefish være en virkelig hjelp.

Bluefish installert på Pop!_OS Linux.

Selv om Bluefish først og fremst er en editor bygget for nettutvikling, kan den brukes med omtrent alle språk.

Jack Wallen/ZDNET

Bluefish kan installeres på de fleste operativsystemer gratis.

3. Warp Terminal

I det lengste åpnet jeg ganske enkelt min standard Linux-terminal og brukte nano til å lage og redigere filer. Jeg har siden tatt i bruk Warp Terminal (som jeg diskuterer inngående her). Selv om nano fortsatt er min foretrukne redaktør, gir Warp Terminal meg flere verktøy og fleksibilitet enn standard Linux-terminalvindu. 

Også: Denne terminalappen bruker AI for å hjelpe deg å forstå kommandoen linje

Hvis det er en funksjon som har hjulpet meg mest i Warp Terminal, er det AI-alternativet. Jeg bruker dette kun til ett formål. Når jeg kommer over en kodelinje jeg ikke forstår, marker den koden, høyreklikk den, velg Ask Warp AI og trykk Enter. Warp AI vil da forklare kodelinjen slik at jeg forstår hva den gjør. Dette har hjulpet meg enormt når jeg lærer disse nye språkene. Denne funksjonen alene har vært verdt å gjøre Warp Terminal til en del av programmeringsutdanningen min.

Warp Terminal installert på Pop!_OS Linux.

Warp Terminals AI-funksjon kan virkelig hjelpe deg med å forstå koden du' jobber på.

Jack Wallen/ZDNET

Warp Terminal kan installeres på Linux gratis, men det er kjøp i appen.

4. VirtualBox

Selv om jeg bruker min daglige PC for å lære og jobbe med Python (fordi de fleste Linux-distribusjoner allerede leveres med Python3 forhåndsinstallert), velger jeg å bruke virtuelle maskiner for andre språk (som Golang). Hvorfor? Fordi jeg ikke ønsker å installere hvert eneste verktøy på maskinen jeg bruker hver dag til skriving og andre oppgaver. I stedet liker jeg å holde disse miljøene atskilt. 

For det formål vil jeg lage en ny virtuell maskin i VirtualBox for hvert språk jeg trenger å jobbe med. Jeg skal deretter installere OpenSSH Server-appen slik at jeg kan SSH inn i den virtuelle maskinen; på den måten jobber jeg fra mitt lokale terminalvindu. Når jeg er ferdig, avslutter jeg fjerntilkoblingen og lukker den virtuelle maskinen (lagrer gjeldende tilstand). Når jeg starter den virtuelle maskinen på nytt, er den nøyaktig slik den var da jeg forlot den og påvirker aldri vertsmaskinen min en tøs.

En virtuell Ubuntu-maskin som kjører med VirtualBox.

Jeg bruker VirtualBox hver dag i en rekke situasjoner.

Jack Wallen/ZDNET

VirtualBox kan installeres på Linux, MacOS og Windows gratis.

5. Git

Du vil sannsynligvis ikke bruke Git så mye i starten av språkopplæringen din. Etter hvert vil imidlertid Git bli et viktig verktøy (så det er alltid greit å komme opp i fart tidlig). 

Også: Fem grunner til at e-post aldri vil dø

Git er et kommandolinjeversjonskontrollsystem som lar deg pushe og trekke kode til et depot, foreta forpliktelser og mye mer. Her er én grunn til at Git har blitt et av de mest brukte verktøyene for programmerere: Det gjør det mulig for team av utviklere å samarbeide om et prosjekt mens de enkelt sporer alle endringer som er gjort i kodebasen. Det eneste forbeholdet er at Git kan være litt komplisert å bruke i begynnelsen. Men når du først får taket på det, vil du finne det en annen natur.

Git kan installeres på Linux, MacOS og Windows gratis.