Samsung erstatter chip-sjef på grunn av bekymring over lederposisjonen

0
21

Bilde: Samsung

Samsung sa tirsdag at den erstattet sjefen for brikkedivisjonen __ et trekk som gjenspeiler selskapets angst for dets dominans i halvledermarkedet.

Den sørkoreanske teknologigiganten sa at den har utnevnt Jun Young-hyun til sjef for divisjonen Device Solutions (DS). Flyttingen var et "forebyggende tiltak" for å styrke den fremtidige konkurranseevnen til sine halvledere, forklarte Samsung.

Jun, en tidligere administrerende direktør for batteriprodusenten Samsung SDI og en toppleder i Samsungs minnevirksomhet, forventes å bruke sin ekspertise til å overvinne ” «halvlederkrise», la selskapet til.

Også: Samsungs brikkedivisjon vil ha toppplassen tilbake: Hva skjer?

Avtroppende leder Kyung Kye-hyun, som ledet DS-divisjonen i to år tidligere, vil lede Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), en stilling som tradisjonelt er forbeholdt tidligere administrerende direktører og divisjonssjefer.

Samsungs utskifting av en slik nøkkelpost i mai er høyst uvanlig, ettersom den konvensjonelle kunngjør omleggingen av ledelsen mot slutten av året. Selv om selskapet ikke utdypet hva halvlederkrisen var, refererer det sannsynligvis til den harde konkurransen dens minnevirksomhet, den høyeste profittgenererende enheten, står overfor.

Også:&#xA0 ;Jeg elsker Samsung Bespoke-kjøleskapet mitt, og du kan kjøpe et for $980 i avslag i forkant av Memorial Day

Samsung er fortsatt verdens største produsent av minnebrikker med stor margin til rivalene SK Hynix og Micron. Imidlertid har den falt bak den innenlandske rivalen SK Hynix i høybåndbredde-minne (HBM), en chip som har sett en etterspørseløkning de siste to årene fra kunstig intelligens (AI)-boomen. Brikken anses å være den nye vekstgeneratoren for minneprodusenter. SK Hynix er for tiden den største leverandøren av HBM3E til Nvidia for deres AI-brikker. 

Samsung rapporterte et 900 % hopp i driftsresultatet for første kvartal i år, men dette må neppe ha vært trøstende ettersom økningen hadde mer å gjøre med den sykliske naturen til minnebrikkemarkedet og signaliserer starten på oppgangen etter to år med nedgangstider.

En langvarig Samsung-veteran, den 64 år gamle Jun er kjent som en teknologispesialist innen den sørkoreanske teknologigiganten og var ansvarlig for viktige gjennombrudd innen DRAM og NAND. Utnevnelsen hans kan sees på som en tilbake til det grunnleggende for å fokusere på teknologifremskritt til pålitelige hender.

HBM består av flere DRAM-matriser stablet vertikalt, så Juns primære fokus vil være å redusere gapet i produktkategorien til SK Hynix og nedover årene muligens oppover dem. Samsung annonserte at de utviklet en 12-stack HBM3E i februar foran rivalene.