Disse nye appene kommer til Windows on Arm, og de er en stor sak

0
12
Kopilot + PC Sabrina Ortiz/ZDNET

Det har vært en uke for Microsoft, og startet med sitt Surface and AI-arrangement på mandag i forkant av Build. På maskinvarearrangementet lanserte selskapet Copilot+ PC-er, en ny serie med Windows-datamaskiner designet for den AI-drevne fremtiden. 

Med fokus hovedsakelig på å støtte AI-applikasjoner både på enheten og i skyen, kan du ha gått glipp av Microsofts nikk til de forskjellige nye kreative applikasjonene som kommer til Arm-plattformen. Her er grunnen til at de også er en ganske stor sak. 

Også: Jeg har nettopp bestilt det billigste Surface Pro-alternativet – hvorfor jeg (sannsynligvis) ikke vil angre på det

sterk>

På Surface and AI-arrangementet kunngjorde Microsoft at Adobes flaggskip-apper vil være tilgjengelige på de nye Copilot+ PC-ene. Jeg gjentar, Microsoft delte at mens Photoshop, Lightroom og Express allerede er tilgjengelige, vil kreative apper som Illustrator, Premiere Pro og mer være tilgjengelig denne sommeren. 

Hvorfor er dette en stor sak? Til nå har Adobe-applikasjoner ikke blitt utviklet for å kjøre på Windows on Arm. Snarere er de fleste skrivebordsapplikasjoner, som Adobe Photoshop, utviklet for x86-64-arkitekturen som brukes av Intel- og AMD-prosessorer. Det betyr at støtte for ulike instruksjonssett og høyytelses flerkjernebehandling ble mye mer raffinert på den mer populære plattformen.

Dette avviket førte til at Arm-brukere fikk en mindre enn ideell opplevelse av å bruke Adobes kreativ suite, inkludert begrenset plugin-tilgang og flere feil. Selv om det finnes mange Adobe-alternativer, er Adobe fortsatt en stift for mange kreative fagfolk, og det kan være et problem å lære å bruke en helt ny applikasjon. 

Adobe og Microsofts nye partnerskap betyr at Adobe endelig lager opprinnelige Arm64-versjoner av applikasjonene sine som egner seg for å kjøre på Copilot+ PC-er, og garanterer brukerne en mer optimal opplevelse når de bruker tjenestene deres, inkludert alle de nyeste AI-verktøyene som Generative Fill i Photoshop og Generative Remove in Lightroom.

Også: Jeg har nettopp bestilt det billigste Surface Pro-alternativet – hvorfor jeg (sannsynligvis) ikke vil angre på det< /strong>

"Adobe Creative Cloud-kunder vil dra nytte av de fulle ytelsesfordelene til Copilot+ PC-er for å uttrykke kreativiteten sin raskere enn noen gang før," Microsoft sa i en utgivelse. 

Microsoft kunngjorde også at andre kreative apper, som DaVinci Resolve Studio, CapCut og Djay Pro, også har blitt optimalisert for å kjøre naturlig på Arm64-prosessoren. AI-funksjoner som Magic Mask i DaVinci Resolve Studio og Auto Cutout fra CapCut kan utføres med Neural Processing Unit (NPU) på Copilot+ PC-ene. Her er det å håpe at denne siste forpliktelsen vil føre til at flere apputviklere lager for Windows on Arm.