Jeg har nettopp bestilt det billigste Surface Pro-alternativet – hvorfor jeg (sannsynligvis) ikke vil angre på det

0
17
Surface Pro Sabrina Ortiz/ZDNET

Microsoft og deres partner-OEM-er kunngjorde deres etterlengtede utvalg av PC-er drevet av de nye Qualcomm Snapdragon X-prosessorene denne uken. Denne generasjonen er en absolutt game-changer i historien til PC-er, med potensial til å øke batterilevetiden på mobile enheter med 60-100 % i forhold til sammenlignbare Intel-CPU-er, samtidig som den øker ytelsen. Og som en stor bonus bør alt dette skje uten å generere varmen som gjør det ubehagelig å bruke en bærbar datamaskin på fanget.

Apples MacBooks, drevet av deres egne M-serie prosessorer, har allerede bevist hvilken dramatisk forskjell skiftet til Arm-arkitektur kan gjøre. Selv om det er for tidlig å si om disse nye Copilot+ PC-ene virkelig kan overgå konkurrentene fra Cupertino, er det ingen tvil om at de vil gjøre det til et spennende løp.

Også: Microsofts Surface Pro og Laptop er de ultimate 'AI-PC-ene, og jeg er bekymret for Apple

Så da forhåndsbestillingsvinduet for de nye Surface Pro-modellene åpnet denne uken, hadde jeg kredittkortet mitt klart. Etter at jeg studerte alle alternativene, gjorde jeg noe jeg aldri hadde gjort før: Jeg la inn bestillingen min for den absolutte minimumskonfigurasjonen.

my-surface-pro-copilot-pluss

Hvis du graver dypt i kjøpsdetaljene, vil du se at dette er en Surface Pro, 11. utgave. Men vi går med Copilot+ PC.

Skjermbilde av Ed Bott/ZDNET

Før jeg tok min endelige avgjørelse, kjørte jeg gjennom en sjekkliste som innebar fire spørsmål. Svarene dine (og dermed avgjørelsen din) kan avvike fra mitt, så la meg forklare hvordan jeg kom til mitt endelige valg.

Hvor mye maskinvare trenger jeg?

Minimumskonfigurasjonen for en ny PC-modell er vanligvis der slik at produsenten kan skryte av en lav, lav startpris. Historisk sett nådde de det tallet ved å kutte hjørner i alle spesifikasjoner som betyr noe, noe som resulterer i en utilfredsstillende opplevelse på dag 1.

I dette tilfellet er imidlertid inngangsspesifikasjonene mer enn akseptable. Modellen jeg valgte har 16 GB RAM og 256 GB NVMe-lagring. Jeg kjører ikke VM-er på denne maskinen, så 16 GB burde være mer enn tilstrekkelig. Når det gjelder lagring, sjekket jeg nettopp min velbrukte Surface Pro X og oppdaget at jeg bare bruker 143 GB av 1 TB lagringsplass den inneholder, så 256 GB vil oppfylle kravene mine. Og RAM-minnet skal være lett å oppgradere hvis jeg ombestemmer meg, takket være formfaktoren som moderne Surface-enheter bruker.

I motsetning til tidligere generasjoner av billige PC-er har denne serien bare to prosessoralternativer, og enda mindre av de to vil sannsynligvis være en utmerket utøver.

Også: Windows 11 FAQ: ZDNETs oppgraderingsguide og alt annet du trenger å vite

Den grunnleggende modellen har en LED-skjerm i stedet for en OLED-skjerm. Jeg har tenkt å bruke PC-en som en lett sekundær enhet som jeg kan bruke borte fra skrivebordet, både i stua og på bilturer. Den LED-skjermen vil være bra for mine formål.

Vil Windows on Arm fungere for meg?

Denne er lett. Jeg har brukt en førstegenerasjons Surface Pro X (kjøpt brukt på eBay) i nesten tre år, og det har vært en utmerket reisemaskin. Det er mange innfødte 64-bits Arm-kompilerte apper for enheten (inkludert Google Chrome, WhatsApp og Spotify), og de eneste kompatibilitetsproblemene jeg har hatt med den har involvert driverproblemer. 

Også: Alle Copilot+ PC-er Microsoft har nettopp annonsert å ta på seg Apples M3 MacBook

Enheten ville ikke fungere med VPN-appen jeg prøvde å bruke i Europa (som krevde en spesiell nettverksdriver), og jeg har støtt på noen andre merkelige maskinvareenheter som feiler fordi driverpakkene deres er kompilert for x86 og vant ikke. arbeid i Arm-miljøet. Men ingen av disse enhetene er virksomhetskritiske for meg, og VPN-problemet var enkelt å omgå ved å bytte til en annen leverandør.

Hvis du eller organisasjonen din trenger en bestemt enhet eller tjeneste som ikke arbeid på en armdrevet enhet, det kan være en avtalebryter. Men min erfaring sier at jeg ikke har noe å bekymre meg for.

Er prisen rettferdig?

Jeg rister fortsatt vantro på hodet (den gode typen) over den endelige prislappen jeg jeg betaler for denne maskinen.

Basiskonfigurasjonen kommer i fire farger. Alternativene Sapphire, Dune og Black ser veldig glatte ut, men de kommer bare i konfigurasjoner med 512 GB lagringsplass og starter på $1200. Platinum-modellen tilbyr et alternativ på 256 GB for $1000. Jeg tar $200-besparelsen.

Oh, og jeg kvalifiserer for en rabatt på $100 tilgjengelig gjennom arbeidsgiverprogrammer, til kunder som er i militæret, og for studenter og lærere. I tillegg vil American Express Business Cash-kortet mitt gi meg en rabatt på $175 hvis jeg bruker over $1000 i Microsoft Store før 30. juni.

Også: Jeg demonstrerte hver nye AI-funksjon som kommer til Copilot+ PC-er, og jeg er nesten solgt på hypen

Endelig tilbyr forhåndsbestillingsprogrammet en forbedret innbytte, noe som betyr at jeg kan bytte Surface Pro X (men beholde Skriv Cover) og få $406 i kreditt.

Etter-salgsavgift og alle disse kredittene, jeg bytter ut en tre år gammel Arm-enhet med en elegant ny som burde være verden raskere, og min egenkostnad er $391. Det er ganske vanskelig å motstå.

Trenger jeg noe ekstrautstyr?

Som nevnt ovenfor kan jeg beholde Type Cover og Surface Pen fra min nåværende Surface Pro X, så jeg trenger ikke kjøpe nye. Det nye Flex-tastaturet, som tilbyr muligheten til å fungere som et eksternt Bluetooth-tastatur når det er frakoblet, høres kult ut, men koster $350 eller mer. Så, jeg vil bestå.

Den utvidede Microsoft Complete-garantien er på den annen side tilgjengelig for halv pris som en del av forhåndsbestillingsprogrammet. Den dekker produksjonsfeil og utilsiktet skade fra å miste enheten, søle væske på den, eller sprekker i skjermen. Jeg betaler vanligvis ikke for det alternativet. Men til $109,50 for tre års dekning kunne jeg ikke si nei.

Også: 3 AI-funksjoner kommer til Copilot+ PC-er som jeg skulle ønske var på min MacBook

Kommer jeg til å angre på dette kjøpet? Jeg tror ikke det. Faktisk er det eneste jeg sannsynligvis kommer til å savne, klistremerkene på baksiden av min nåværende Surface Pro X. Nåvel, på tide å begynne på nytt.