Slik tømmer du hurtigbufferen på Android-telefonen eller -nettbrettet (og hvorfor bør du det)

0
15
android-multitasking-on -xiaomi-14-ultraPrakhar Khanna/ZDNET

Over tid kan det hende at Android-enheten din begynner å tregere litt, og det kan være frustrerende. Heldigvis, hvis du opplever treg ytelse på en smarttelefon eller nettbrett, er det vanlige trinn du kan ta for å feilsøke og ofte fikse problemene. Bare å starte enheten på nytt kan løse mange problemer. 

En annen vanlig måte å forbedre ytelsen, eller i det minste frigjøre ekstra lagringsplass på, på en Android-telefon er å tømme en apps bufrede data og tømme Chromes bufrede data for nettsteder du besøker.< /p>

Også: De beste nettbrettene (er ikke alle iPader)

Nedenfor går vi deg gjennom begge prosessene, som ikke ta veldig lang tid i det hele tatt. Den vanskeligste delen er å finne ut hvor du skal lete — og denne veiledningen viser deg nøyaktig hvor du skal dra.

Som med enhver opplæring som leder deg gjennom hvordan du gjør noe på en Android-enhet, kan trinnene for deg avvike litt fra det vi skisserer nedenfor på grunn av forskjellige enhetsprodusenter og tilpasset programvare som kjører på toppen av Android. Men kjernen i prosessen er dekket her, og denne oversikten bør være lik nok til å få deg, i det minste, pekt i riktig retning. Og mens vi er inne på emnet, her er hvordan du tømmer bufferen på en iPhone hvis du er en Apple-bruker.

Hvordan slette en apps bufrede data

Hva du trenger: Det eneste du trenger for denne prosessen er en Android-enhet. Bare husk at Android-versjonen du bruker og enhetens merke/modell kan diktere hvor plasseringen for bufrede datainnstillinger finnes.

1. Se en liste over alle installerte apper på telefonen eller nettbrettet ditt

Den raskeste måten å se alle appene som er installert på Android-telefonen eller -nettbrettet, er å åpne Innstillinger-appen og se gjennom hovedlisten for Oppbevaring; trykk på den. 

På den neste skjermen finner og trykker du på Apper-alternativet. Noen telefoner, for eksempel Moto G 5G, hopper over lagringsalternativet og viser apper direkte i Innstillinger-appen. Hvis du har problemer med å finne appoppføringen, bruker du søkefeltet øverst i Innstillinger-appen for å finne den. 

Også: Endre denne Android-innstillingen for umiddelbart å doble telefonhastigheten din

Når du viser applisten, gjør enkelte versjoner av Android det enklere å se hvilke apper som bruker mest lagringsplass på enhet. Bare trykk på ikonet med tre prikker i øverste høyre hjørne og velg Sorter etter størrelse. Merk: Dette alternativet vises ikke på Android 14/15 som kjører på en Pixel-enhet.

Android-lagrings- og app-lagringssider som viser sortering av apper etter størrelse Skjermbilder av Jason Cipriani/ZDNET

2. Tøm en apps buffer

Velg en hvilken som helst app fra listen. Vær oppmerksom på at vi spesifiserte å velge en app og ikke en systemtjeneste, for eksempel Android System Intelligence, fordi vi har hatt blandede resultater når vi tømmer bufferen til en systemapp eller -tjeneste. Så vi anbefaler bare å tømme hurtigbufferen for apper du har installert.

Når du åpner en app, kan du se appstørrelsen, brukerdata, hurtigbufferstørrelsen og den totale lagringsmengden den er tar opp. Øverst på siden har du to alternativer: Tøm lagring og Tøm buffer.

Også: Slik tar du et skjermbilde på Android

Klikk Tøm cache for å tømme den lagrede cachen for den appen. Pass på at du ikke trykker på Tøm lagring, da det tilbakestiller appen og du må konfigurere alt på nytt. Du kan imidlertid tømme hurtigbufferen uten noen negative konsekvenser.

Tømme bufferen for FacebookSkjermbilder av Jason Cipriani/ZDNET

3. Gjenta

Fortsett å gå gjennom listen, se på appene som tar opp mye plass, og tømme hver enkelts hurtigbuffer. Eller, hvis du virkelig ønsker å være grundig, kan du gå gjennom og tømme hurtigbufferen for hver app på telefonen din. Men vi anbefaler å starte med de største synderne, for eksempel Facebook-appen.

Hvordan tømme Chromes buffer

1. Naviger til Chromes logginnstillinger

Åpne Chrome-appen på Android-telefonen eller -nettbrettet, og trykk deretter på menyikonet med tre prikker øverst til høyre. Deretter velger du Historikk > Slett nettlesingsdata

Sletting av nettleserdata for Chrome-nettleserenSkjermbilder av Jason Cipriani/ZDNET

2. Velg hvilke data du vil fjerne

Følgende skjermbilde vil vise deg en liste over alternativer; du kan velge hvilke data du vil fjerne fra Chrome og velge tidsrammen for hvor du vil at dataene skal fjernes. Hvert dataalternativ har en kort beskrivelse av hva det betyr og hva slags innvirkning det vil ha på opplevelsen din. 

Hvis du for eksempel tømmer informasjonskapsler og nettstedsdata, vil du logge deg ut fra noen (i vår erfaring, alle) nettsteder. Å tømme bufrede bilder og filer kan føre til at Chrome tar litt lengre tid neste gang den må laste inn bilder for et nettsted du ofte bruker. 

Velg og velg hvilke data du vil slette, og en tid, og trykk på Fjern data-knappen nederst på skjermen.

3. En enklere metode for å tømme Chromes buffer

På nyere forekomster av Chrome på Android, hvis du klikker på menyknappen, vil du se en oppføring merket Slett nettleserdata. Klikk på det, og en popup vises der du enkelt kan slette nettleserdataene fra en bestemt tidsramme. Hvis du klikker på Flere alternativer, tar du deg til skjermbildet for valg av nettlesingsdata du så ovenfor, der du kan spesifisere hvilke data som skal slettes samt tidsintervallet.

Popup-vinduet Tøm nettleserdata på Android 15.

En enda enklere metode for å tømme Chromes buffer på Android.< /p> Jack Wallen/ZDNET

Vanlige spørsmål

Hva er bufrede data?

Når du sletter bufrede data, enten det er for en app eller fra Chrome, fjerner du egentlig bare ulike filer og informasjon som appen har lastet ned. For en app som Facebook kan hurtigbufrede data være profilbilder, bilder, videoer og lignende innhold der telefonen lagrer informasjon for å raskere bla gjennom tidslinjen din. 

Også: Hvordan for å tømme hurtigbufferen på iPhone

Selv om disse bufrede filene og dataene hjelper med den generelle opplevelsen, er de ikke avgjørende og kan ofte bli oppblåste og ta opp for mye lagringsplass.&#xA0 ;

Hvor ofte bør jeg tømme Android-enhetens buffer?

Det kommer an på. Hvis du ser mange ytelsesproblemer, bør det være noe du gjør i en liste over feilsøkingstrinn. Ellers kanskje hvert kvartal, eller to ganger i året. Svaret avhenger egentlig av hvor godt telefonen eller nettbrettet ditt fungerer. 

Får jeg bare lagringsplass ved å tømme bufferen?

Nei. Faktisk er et av de første feilsøkingstrinnene vi følger når vi støter på rare feil eller problemer i en app, å tømme hurtigbufferen. Ofte er filer i hurtigbufferen ødelagt eller utdatert, og å tvinge appen til å bygge hurtigbufferen på nytt løser problemet. Å tømme bufferen er en vinn-vinn.