Daylight debuterer verdens første “blått-lys-frie datamaskin”. med en 120Hz e-ink-skjerm

0
12
dagslys-blått-lys-fri-datamaskin.png Dagslys

En California- basert oppstart lanserer en datamaskin i dag som den hevder vil hjelpe deg å få bedre søvn og ha et sunnere forhold til teknologi. DC1, fra Daylight, er verdens første datamaskin som er helt fri for blått lys og designet for “dyp tanker og velvære”, sier selskapet i sin pressemelding.

Også: De beste små nettbrettene i 2024: Ekspert testet og anmeldt

I det minste på den vitenskapelige siden av ting, er det noen fordeler med dette. Eksponering for blått lys, ifølge Harvard Health, har en rekke skadelige effekter, inkludert å kaste døgnrytmen ut av spill.

For å hjelpe er Daylights 10,5-tommers LivePaper-skjerm en av verdens første e-blekk-papirskjermer med en oppdateringsfrekvens på 120Hz, noe som betyr at den er mye jevnere for øynene enn den tradisjonelle e-leseren. Den kombinerer det “rolige fokuset til e-Ink” med den jevne responsen til en tradisjonell LCD-skjerm," sier selskapet. “I hovedsak som en Kindle og en iPad hadde en baby.”

DC1s teknologi gir en papirlignende lese- og skriveopplevelse samtidig som den er fullt kompatibel med dine vanlige Android-apper. Uten å nevne detaljer, bemerket Daylight den “svært kapable enheten” kan kjøre alt nødvendig produktivitet. Brukere oppfordres til å ta enheten med seg utendørs, siden skjermen er fullt lesbar i sollys – og sannsynligvis fungerer best under disse forholdene.

Dessuten: Jeg har brukt hver eneste iPad siden den første. For de nye 2024-modellene er dette mitt kjøpsråd

Nettbrettet vil ha varsler slått av som standard, og det kjører på et tilpasset, minimalistisk Android-basert operativsystem som begrenser distraksjoner. Anjan Katta, grunnlegger av Daylight, sier at selskapet hans ikke bare er ute etter å designe produkter, men å endre måten mennesker samhandler med teknologi. “Målet vårt er å lage enheter som oppmuntrer brukere til å koble seg på nytt med den naturlige verden og sine egne tanker, i stedet for å bli konstant overstimulert av skjermer.” forhåndsbestillinger er allerede utsolgt, men en ny runde med Daylight DC1-forhåndsbestillinger starter i dag, og levering forventes å begynne i juni. Priser er ikke tilgjengelig ennå, men Daylight tar refunderbare $100 innskudd.

Relatert, i et intervju om selskapets nye enhet, sier Katta at en bærbar datamaskin med samme skjermteknologi er under arbeid.