Mine 5 må-ha-utvidelser for Firefox på Android (og hva jeg bruker dem til)

0
16
Firefox-utvidelsesmenyen. Jack Wallen/ZDNET

Firefox er et enestående valg for din standard Android-nettleser. Det er sikrere enn Chrome og tilbyr en overflod av funksjoner. En slik funksjon er utvidelser. Det stemmer, Firefox er en av få mobilnettlesere som inkluderer utvidelser, og for alle som er kommet til å stole på dem, er det et friskt pust.

Også: Slik gjør du det. lag Android-rutiner (og noen av mine favoritter for å komme i gang)

Utvidelser øker nettleserfunksjonene for å forbedre sikkerhet, effektivitet og brukervennlighet. Jeg ville dele med deg utvidelsene jeg har funnet ut som må-has for alle som bruker Firefox på Android.

Installere utvidelser

Før jeg startet listen, ønsket jeg å nevne hvordan du installerer utvidelser. Det er ganske enkelt. Trykk på menyknappen (øverst til høyre i Firefox-vinduet) og trykk på Utvidelser. Finn utvidelsene du ønsker i Extension Manager. Deretter trykker du på den tilhørende +-knappen for å installere det du trenger, og okay installasjonen ved å trykke på Legg til (når du blir bedt om det).

Også: 5 grunner til at jeg bruker Firefox når jeg trenger den sikreste nettleseren< /strong>

Hver av disse utvidelsene er fritt tilgjengelig og gratis å bruke. Og det er alt som skal til for å installere utvidelser på Firefox-mobil. Og nå, til listen.

1. ClearURLs

Enkelt sagt fjerner ClearURLs sporingselementer fra URL-er. Dette er en av de første utvidelsene jeg anbefaler fordi det bidrar til å beskytte personvernet ditt mens du surfer på internett. ClearURLs gjør det også enkelt å dele nettadresser med andre – uten å måtte fjerne sporingselementene til adressen. 

Også: Firefox vs Opera: Hvilken nettleser er best for deg?

Utvidelsen kan aktiveres for både vanlig og privat surfing, tillate domeneblokkering, hoppe over rengjøring på lokale verter, forhindre sporing av injeksjon over historie-API, vise en oppføring i kontekstmenyen, blokkere hyperkoblingsrevisjon og filtrere ETag-overskrifter fra forespørsler. Du kan også aktivere merker og statistikk, og til og med se hvor mange elementer som ble blokkert.

En del av ClearURLs-konfigurasjonssiden.

Trykk på tannhjulikonet for å få tilgang til enda flere innstillinger.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

2. NoScript Security Suite

NoScript Security Suite er en av de beste sikkerhetsutvidelsene for Firefox-mobil. Denne utvidelsen beskytter mot skriptangrep på tvers av nettsteder, DNS-rebinding på tvers av soner, CSRF-angrep og ClickJacking-forsøk. NoScript Security Suite kan kjøres i vanlige og private moduser og har omfattende innstillinger for per-site-tillatelser, utseende og avanserte innstillinger, for eksempel rensing av mistenkelige forespørsler på tvers av nettsteder og beskyttelse mot identitetslekkasje på tvers av kategorier. Du kan til og med legge til individuelle nettsteder i NoScript Security Suite og tilpasse tillatelsene deres. Du kan også si at enkelte nettsteder kan kjøre JavaScript, Flash og andre typer kjørbart innhold.

Innstillingssiden for NoScript Security Suite.

Du kan legge til bestemte nettsteder i NoScript her.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Dark Reader

Hvis du er en fan av mørk modus, vil du ha denne utvidelsen. Dark Reader fungerer på de fleste nettsteder – selv når Androids mørke modus ikke vil – for å invertere lyse farger på nettsteder. Hvis du er tilbøyelig til å gripe telefonen din midt på natten og bla gjennom nettsteder, har du sannsynligvis møtt nettsteder som ikke oppfører seg ordentlig med Androids innebygde mørkemodus. Denne utvidelsen løser det problemet. 

Også: Hvordan legge til popup-blokkeringsunntak i Firefox

Når det gjelder innstillinger, kan du tilpasse Dark Reader på per-side-basis eller globalt. Du får tilgang til Dark Reader-innstillingene ved å trykke på menyknappen øverst til høyre > Utvidelser > Mørk leser. På den siden kan du tilpasse utvidelsen etter behov.

Konfigurerer Dark Reader for ZDNET.

Du kan konfigurere Dark Reader på per-side-basis.< /p> Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

4. Reparasjon av videobakgrunnsavspilling

Åpner du noen gang en videostrøm og lytter til utdataene fra innholdet mens du gjør noe annet på telefonen? Uten Video Background Play Fix stopper avspillingen når du prøver å gjøre noe annet. Med denne utvidelsen kan du lytte til lyden i bakgrunnen, mens du gjør noe annet i et annet vindu. Så lenge videoen fortsetter å spille, vil du fortsatt høre lyden, uansett hva du gjør på telefonen. Bakgrunnsavspilling på YouTube er en førsteklasses funksjon, men du får den gratis her. I likhet med Dark Reader er det ikke mye i veien for innstillinger (utover tillatelser og aktivering av utvidelsen i privat nettlesing).

5. Ghostery

Ingen liker ting som bremser nettstedets ytelse, for eksempel annonser og sporingskapsler. Med Ghostery er disse tingene blokkert. Ghostery fjerner også automatisk påtrengende popup-vinduer for informasjonskapsler og uttrykker dissens for sporing på nettet. Med denne utvidelsen kan du enkelt administrere annonseblokkering, antisporing og fjerning av informasjonskapsler med et enkelt trykk. Du trenger ikke å bekymre deg for å konfigurere Ghostery fordi det bare fungerer. Det er ingen innstillinger å forholde seg til (annet enn å la den kjøre i privat modus og de vanlige tillatelsene), så det er null læringskurve. Legg til utvidelsen til Firefox, og den fungerer i bakgrunnen for å holde deg trygg.

Sporingsforsøk blokkert av Ghostery.

Ghostery blokkerer automatisk mange sporingsforsøk.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Sånn. Med disse fem utvidelsene har Firefox Mobile-nettleseren din blitt mer sikker, privat og enkel å bruke. Betrakt disse utvidelsene som et must for enhver forekomst av Firefox for Android du bruker.