Jeg testet $700 AI-dingsen som kan oversette 40 språk i sanntid – her er mitt kjøpsråd

0
30
Timekettle X1 AI Interpreter Hub Maria Diaz/ZDNET

ZDNETs viktigste tips

Timekettle X1 Interpreter Hub er en oversettelsesenhet tilgjengelig for $700. X1 Interpreter Hub har en skjerm og øreplugger som lades når den er lagret inne i enheten. Takket være AI er den veldig effektiv til å oversette og har forskjellige moduser for én eller to brukere per enhet. Selv om Timekettle X1 Interpreter Hub er generelt effektiv, krever den at brukerne snakker tydelig i nærheten av enheten, og den er ikke særlig effektiv. nøyaktig når folk snakker for fort. Vi kan heller ikke se forbi den bratte prislappen på $700.

Som en fan og talsmann for verktøy for kunstig intelligens (AI) tar jeg sjansen på å teste nye, innovative applikasjoner av teknologien.

Det er derfor jeg bestemte meg for å prøve Timekettle X1 Interpreter Hub&# xA0;– spesielt som en tospråklig person.

Timekettle X1 Interpreter Hub ser elegant ut og føles futuristisk. Den er pakket vakkert: Esken inneholder en Timekettle (som oversetter for deg), to ørepropper som er lagret og ladet på innsiden av Timekettle, ørekroker og tips til ørepluggene, en USB-C-ladekabel og instruksjoner.

Se på Amazon

Etter en god lading slo jeg på Timekettle for innledende testing. Dette er en frittstående enhet, noe som betyr at du kan oversette lyder rundt deg, som en annen person som snakker eller en film på TV-en, forutsatt at den er høy nok. Imidlertid kan den også håndtere toveis oversettelse når hver person har på seg en øreplugg. Dette lar deg snakke med en person på ett språk og få vedkommende til å høre oversettelsen på det foretrukne språket i ørepluggene og omvendt.

Videre kan flere Timekettle-brukere holde flerspråklige møter og ha opptil 20 personer som snakker opptil fem språk på ett sted, forutsatt at hver person har sin egen enhet. 

Timekettle X1 AI Interpreter Hub Maria Diaz/ZDNET

Timekettle tillater også eksterne taleanrop mellom to enheter, så lenge hver er koblet til Wi-Fi på den tiden. Under disse samtalene kan hver bruker snakke sitt eget språk og få enhetene til å oversette for lytteren.

Også: Mine favoritt XR-briller for produktivitet og reiser har nettopp fått tre store oppgraderinger< /p>

Jeg testet disse funksjonene og fant ut at Timekettle var like effektiv i hvert tilfelle. Det vil si at det stort sett var nøyaktig, men gjorde likevel feil, uavhengig av samtalemetode. 

Som medlem av en tospråklig familie testet jeg Timekettle X1 Interpreter Hub med mannen min. Vi brukte engelsk og spansk en-til-en, og hver av oss hadde på oss en øreplugg. Jeg testet også lytte-og-spill-modus på forskjellige språk, der én bruker har på seg begge ørepluggene, og enheten lytter. Til slutt testet jeg spør-og-gå-modus, som lar deg snakke inn i Timekettle, og den viser oversettelsen.

Timekettle X1 AI Interpreter Hub Maria Diaz/ZDNET

Mine mellomfag i fransk hjalp meg med å teste Timekettle på det språket. Likevel brukte jeg lytt-og-spill-modusen med koreansk, tysk, fransk, spansk og russisk med Netflix-medier, og brukte undertekster for å bekrefte nøyaktigheten av det som generelt var ment. 

Timekettle X1 var nøyaktig når man brukte bevisst klar tale, men nøyaktigheten ble redusert når folk snakket for fort eller brukte regionalt språk. Når den er tilkoblet, kan enheten forstå 93 aksenter på de 40 språkene i repertoaret. Frakoblet tilbyr X1 13 språkpar. De unøyaktige oversettelsene var fortsatt generelt forståelige mesteparten av tiden – men ikke alltid.

Også: Generativ AI kan skape mer arbeid enn det sparer

Jeg likte at Timekettle har en tydelig LCD-skjerm som viser oversatt tekst for visuell bekreftelse, som er tilgjengelig i forskjellige moduser. Displayet gjør det enkelt å navigere og velge den foretrukne oversettelsesmodusen, og lar deg holde oversikt over samtalen. Den visuelle klarheten hjelper også med språkpraksis, noe som bringer meg til neste punkt.

Timekettle X1 AI Interpreter Hub Maria Diaz/ZDNET

I tillegg til å være et flott verktøy for konferanserom, forretningssamtaler, internasjonale reiser og eksterne samtaler, kan Timekettle X1 Interpreter Hub også være svært nyttig for å lære uttale på forskjellige språk. Hvis du er interessert i å lære et nytt språk, kan en slik enhet i stor grad hjelpe deg med å lære å uttale eller ord en setning riktig.

ZDNETs kjøpsråd

Timekettle X1 AI Interpreter Hub Maria Diaz/ZDNET

Er Timekettle X1 Interpreter Hub verdt prislappen på $700? Selv om det er en frittstående enhet som kan være et flott verktøy for oversettelse, er X1, etter min mening, priset for høyt for funksjonaliteten den tilbyr. Jeg synes det gjør feil for ofte til å rettferdiggjøre en så høy pris. Den inkluderer øreplugger og pakker av høyteknologisk teknologi som drives av AI, så det er et klart steg opp fra andre alternativer på markedet med en pris på mellom $100-150.

Selv om øreproppene er inkludert, er enheten er inkompatibel med andre øreplugger eller hodetelefoner. Du kan ikke bruke Timekettle med AirPods eller øretelefoner, så det er i det minste en god ting at de medfølgende øreproppene er komfortable. Men det betyr også at du er uheldig hvis du mister Timekettle-ørepluggene.

Også: Når er riktig tidspunkt å investere i AI? 4 måter å hjelpe deg med å bestemme

Timekettle X1 Interpreter Hub fungerer veldig bra, med bare mindre feil, og er nyttig for oversettelse i forretningsmessige og personlige innstillinger. Det er rett og slett priset for høyt for min komfort, spesielt når andre alternativer, som Google Translate, finnes gratis. Imidlertid kunne jeg se en profesjonell tolk som setter pris på dette verktøyet i arsenalet deres – eller en velbestilt global reisende som søker en bærbar, men pålitelig oversettelsesløsning.