iPad Pro (2024) anmeldelse: Apples mest avanserte nettbrett er ingen MacBook, og jeg er ok med det

0
33
dsc00516-2.jpg

Apple iPad Pro (2024)

4.5/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

Pros Tandem OLED-skjerm får mye lys M4-prosessor er rask, pålitelig og for alle. Sterkeste tilbehørsøkosystem ennå Tynnere, lettere design gjør dette til det beste avansert Apple-produkt ennå ImperiPadOS føles fortsatt inkonsekvent og begrenset Tilbehør er dyrt, men nesten obligatorisk. Se nå på AppleView nå på Best BuySe nå på Amazon flere kjøpsvalg

ZDNETs kjøpsråd

Jeg vil si det: Den nye iPad Pro er Apples mest avanserte maskinvare i 2024, og best Vision Pro og sannsynligvis eventuelle nye AirPods og iPhone 16-modeller som kommer. Fra det øyeblikket du plukker opp den ultratynne platen av glass og aluminium til når du oppdager finere detaljer i mørkere scener takket være Tandem OLED-skjermen, gjør slike byrdeløse designvalg Apples premium iPad-modell til et forsvarlig alternativ for de som er villige til å bruke pengene.

Med konfigurasjoner fra $999 til $2599, husk at de høyere lagringsnivåene (1TB og 2TB) også kommer med dobbel RAM (16GB vs. 8GB) og en ekstra CPU-kjerne. Det er en subtil forskjell under panseret som er lett å gå glipp av, spesielt når du handler mellom iPad-modeller. Hvis du kan bruke større databehandling, har en off-line-tung arbeidsflyt og/eller vil ha den mest fremtidssikre iPaden på markedet, er det verdt kostnaden. Ellers vil den grunnleggende 11- eller 13-tommersmodellen tjene deg helt fint, slik de har gjort for meg.

Spesifikasjoner

Skjerm

11-tommers eller 13-tommers OLED med ProMotion (10Hz til 120Hz)

Vekt

444 gram eller 579 gram

Prosessor

Apple Silicon M4 med opptil 16 GB RAM

Lagring

Starter på 256 GB, opptil 2 TB

Batteri

Opptil 10 timers surfing på nettet

Kamera

< p>12 MP bred (4K, ProRes), liggende 12 MP ultrabred

Tilbehør

Magisk tastatur, Apple Pencil Pro/USB-C

Pris

Fra $999

Hvordan jeg testet iPad Pro (2024)

I løpet av den siste og en halv uken har jeg brukt (eller forsøkt å bruke) 11-tommers iPad Pro som min primære datamaskin for jobb og som en sekundær enhet som bare er underholdning. Når den ikke var koblet til en Wi-Fi-tilkobling 90 % av tiden, kjørte den av telefonens T-Mobile-hotspot. Mens Apple selger en LTE-versjon av iPad Pro, har mine primære testområder for enheten vært hjemme, en lokal kafé og arbeidskontoret mitt – ingen steder eventyrlystne nok til å rettferdiggjøre den alltid tilkoblede oppgraderingen.

Jeg paret også iPad med Apples fornyede Magic Keyboard. Startprisen på $299 ga meg en pause da jeg først sjekket ut tilbehøret, men den tynnere, lettere aluminiumsformfaktoren, større styreflaten og en ny rad med funksjonstaster i år gjør tastaturdekselet mer viktig enn noen gang for hele iPad-opplevelsen.

Hva er de beste funksjonene til iPad Pro (2024)?

Ikke et hvilket som helst OLED-panel: "Tandem OLED" er begrepet Apple bruker for å beskrive arrangementet av lyspaneler under den nye iPad Pro. Ved å stable to lag med OLED, blir iPad Pro bemerkelsesverdig lyssterk (opptil 1600 nits for HDR-innhold) samtidig som den tilbyr de samme tradisjonelle fordelene med skjermtypen, inkludert bedre kontrast (det er lettere å skjelne de lysere og mørkere pikslene på skjermen). skjerm) og forbedret fargenøyaktighet på et per-piksel-nivå.

iPad Pro M4 2024 OLED-skjerm

OLED-skjermen på 11-tommersmodellen er en enda større oppgradering i forhold til den direkte forgjengerens LCD-skjerm.

Kerry Wan/ZDNET

Tandem OLED gjør i praksis iPad Pro til et fenomenalt nettbrett for visuelle opplevelser. Jeg har vært i stand til å fullføre teksttungt og fotoredigeringsarbeid — som ofte krever tilstrekkelige visningsvinkler — under en New York City-sol som tror det allerede er sommer. Å se Netflix og Disney+ på iPad er rett og slett godteri; fargene kommer til syne, og de mørkere, mer stemningsfulle scenene har et nivå av skyggedetaljer som ikke er sett på eldre Pro-modeller.

Dette kan passere som en iPad Pro Air:Det er en gammel SNL-skit om at Apple gjør iPhone for tynn og lett, og den kom umiddelbart til tankene da jeg først holdt den nye iPad Pro. Selv om jeg aldri har hørt noen klage over at iPad Pro er for tykk, har jeg ikke noe imot den enda slankere formfaktoren. Både 11-tommers og 13-tommers modellene er tynne. Super tynn. Faktisk så tynn at det nesten er utilgivelig å ikke pakke nettbrettet når jeg er på reise. Å slippe iPad-en når du ser på filmer i sengen gjør også litt mindre vondt nå.

Også: Jeg testet 11-tommers iPad Air i en uke, og det fikk Android-nettbrettet mitt på 1200 dollar til å føles gammelt

sterk>

Den største, men mest subtile fordelen med å være kvikk, er hvor mye mer byrdeløst det føles å bære iPad-en mens den er innkapslet i et folio- eller tastaturdeksel.

iPad Pro M4 2024 med MacBook Air M3

iPad Pro (øverst) er omtrent samme tykkelse som topplokket på MacBook Air M3 (nederst).

Kerry Wan/ZDNET

Alle drar nytte av M4: De subtile gevinstene overføres til den nye M4-brikken som driver iPad Pro, fra å støtte Tandem OLEDs variable oppdateringsfrekvens (10Hz til 120Hz) til å forbedre nøyaktigheten til Face ID, som fanger opp fra et frontvendt kamera plassert på den lengre siden av iPad nå — jeg har gravd den designendringen siden jeg testet iPad i 2022. 

Også: iPad Pro (2024) vs. iPad Air (2024) ): Hvilket Apple-nettbrett passer best for deg?

En mer effektiv prosessor betyr at iPad absolutt rasker gjennom app-innlastingstider, 4K-videoeksport, oppdager og beskjærer motiver fra bilder og mer. På en nylig flytur spilte jeg 30 minutter med Genshin Impact med maksimale grafikkinnstillinger, 120 fps og alt, og iPad-en ble lunken på sitt verste – en stor forbedring i forhold til 2022-modellen min, som ville overopphetes etter 10 minutter.

Profesjonelle vil merke ytelsesgevinsten enda mer, med tjenester som Final Cut Pro (for iPad) som får nye funksjoner som Live Multicam og fargegradering. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange reklamer som kan eller allerede har byttet til en iPad-iPhone-bare arbeidsflyt, men det føles mindre utfordrende nå enn noen gang før. Dette senker til syvende og sist barrieren for inngang for videografer, digitale artister og andre innholdsskapere, noe som aldri er en dårlig ting.

Hva jeg vil se i neste modell 

Mer fleksibel programvare: Begrensningene til iPadOS forblir med hver generasjon av iPad som vurderes; Jeg kan snakke hele dagen om hvor deilig det ville være å ha innebygde apper som gir meg noe som er eksternt nær skrivebordsmotpartene deres, eller hvordan hver iPadOS-oppdatering føles som nok et lite skritt mot en evig fjern berøringsskjerm MacBook-drøm.

< p>Dessuten: M4 iPad Pros sanne potensial vil bli realisert på WWDC, og AI vil ha mye å gjøre med det

iPadOS 17 har fortsatt noen knekk å løse, og flere manglende funksjoner. For eksempel er tekststørrelsen på Safari inkonsekvent på tvers av delt skjermmodus, flytende vinduer og Stage Manager. Det er også øyeblikk når jeg trenger å importere og eksportere store filer, og en tvangssveip ut til en annen app er alt som trengs for å sette disse oppgavene på pause. I en ideell verden bør noe minne – som iPad Pro har rikelig med – være dedikert til å holde disse prosessene kjørende i bakgrunnen.

iPad Pro M4 2024 Magic Keyboard and Pencil

Kanskje iPad Pro ikke trenger å være like god som en Mac; det må bare være en god iPad. 

Kerry Wan/ZDNET

Jeg er også klar over at Apple selger iPads som ingen annen nettbrettprodusent, og genererer underveldende $5,6 milliarder i omsetning siste kvartal. Så det overrasker meg ikke at Apple fortsetter å distansere iPad- og Mac-opplevelsene for å tilfredsstille den største delen av de to brukerbasene, utover teknologientusiastene som vil ha én enhet til å styre dem alle.

Flere porter, selv om de ikke er på iPad:Å legge til flere portalternativer, fra en ekstra USB-C til MicroSD/SD til en hodetelefonkontakt, kan være en potensiell løsning for profesjonelle som ønsker å få mest mulig ut av Apples magiske glassplate. Muligheten til å raskt importere bilder og videoer via et SD-kort og deretter redigere dem på Lightroom eller Final Cut Pro/Premiere Rush ville være nyttig for reklamer; en 3,5 mm hodetelefonkontakt ville løse eventuelle problemer med lydforsinkelse og kvalitet som ingeniører og lyddesignere står overfor; og en ekstra USB-C-port vil gi brukerne mer fleksibilitet til å lade og koble iPad til andre enheter.

Selvfølgelig betyr slanking av iPad Pro at Apple sannsynligvis ikke vil gå mot å legge til porter. Gitt hvor viktig Magic Keyboard er for iPad, kan det imidlertid bli enda mer med den ekstra I/O.

Siste tanke  

Apples nettbrett serien er til syvende og sist (og har alltid vært) begrenset av et operativsystem som fremmer fleksibilitet og brukervennlighet over multitasking med høy effekt. Den balansen kan endre seg etter WWDC, dersom selskapet skulle presentere en mer ambisiøs, AI-drevet versjon av iPadOS.

Uansett, bør fremtiden til iPad ikke være en dealbreaker fordi iPad Pro er for alle hensikter og formål, en iPad — et nettbrett du bærer rundt for å få gjort visse oppgaver og for å konsumere innhold. For mange er det mer enn nok å være det beste nettbrettet på markedet – ikke den beste bærbare eller PC-en.

 Alternativer å vurdere 

Se på AmazonView på Amazon