Microsofts Phone Link lar deg nå kopiere tekst fra Android-bilder – hvordan prøve det

0
16
Microsofts telefonkobling kopierer tekst i et bilde Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Microsofts Phone Link er en gratis og hendig app som kan synkronisere telefonsamtaler, meldinger og varsler mellom smarttelefonen og Windows-PCen. Android-versjonen lar deg til og med få tilgang til bilder fra telefonen. Og nå vil en kommende ny funksjon kunne trekke ut tekst fra et Android-bilde, som du deretter kan kopiere og lime inn i en annen app eller fil.

Også: Microsoft gjør Windows Copilot om til en vanlig app – og her er grunnen til at du vil like den

På grunn av offisielt utrulling i en fremtidig oppdatering til Phone Link, er OCR-funksjonen for øyeblikket tilgjengelig i den nyeste versjonen av Windows Insider Preview. Jeg var i stand til å bruke den i Windows 11 26120-bygget. For å teste det selv, må du kjøre minst den nyeste Windows 11 Release Preview-kanalbygget, som du kan hente ved å bli med i Windows Insider-programmet.

Uansett om du har den riktige konstruksjonen eller ikke, her er hvordan tekstuttrekkingen fungerer.

På Android-telefonen din, sørg for at du har tatt minst ett bilde som inneholder tekst. Etter at du har konfigurert Phone Link i Windows 11, åpner du appen og velger alternativet Bilder. Du vil se alle de siste bildene du har tatt på telefonen.

Klikk på tekstikonet øverst, og en meny dukker opp med to valg: 1) Velg all tekst; og 2) Kopier all tekst. Hvis du velger et av alternativene, kan du til slutt kopiere all teksten i bildet, så det spiller ingen rolle hvilken du velger. Åpne en tekstbasert app, for eksempel Notisblokk eller Mail. Lim inn den utpakkede teksten i en tom fil eller e-post for å se hvor godt OCR-en fungerte. 

Også: Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementsavgiften verdt det?

I testingen min var Phone Link ganske nøyaktig, selv om den fikk noen hikke. Tekst lagt ut i en enkel layout klarte seg generelt bedre enn tekst spredt rundt i bildet. Uansett kan det hende du må formatere og omorganisere teksten etter limingen. Men verktøyet skal kunne fange opp det meste, om ikke all, teksten i et bilde.

Med denne siste ferdigheten slutter Phone Link seg til en rekke andre apper som forsøker å identifisere tekst i et bilde. Windows 11 Snipping Tool lar deg kopiere og lime inn tekst i et bilde eller et annet bilde. Microsoft Lens er et annet fangstverktøy som kan trekke ut tekst fra et bilde. Google Lens er enda et program med innebygd OCR. Ellers kan skanneapper som Adobe Scan også gjenkjenne tekst i et bilde.