Denne alt-i-ett-lydplanken gjorde min gamle TV til den ultimate 4K-kinoopplevelsen

0
20
En Roku-lydplanke på et TV-stativ Artie Beaty/ZDNET

ZDNETs viktige ting

Roku Streambar Pro er en del lydplanke, en del av en streaming-pinne. Og det gjør bruken av begge deler enklere enn noen gang. Privat lyttemodus er et fint tillegg for sene kvelder, og jeg har virkelig likt å bruke den.
Selv ned til det slanke designet er enkelhet målet med Roku alt-i-ett.

Roku er et navn som raskt har blitt synonymt med strømming, men selskapet har de siste årene forgrenet seg til TV-er og TV-tilbehør — inkludert høyttalere og lydplanker. 

For det meste er Roku's produkter ment å gjøre ting enkelt, og det er her Streambar Pro kommer inn i bildet.

Også: De beste lydplankene du kan kjøpe, testet og anmeldt

Streambar Pro er en lydplanke som fungerer som en streaming-pinne, som tar Roku Streambar og Roku 4K-streaming-pinnen og kombinerer dem til én enhet. Så hvordan fungerer den, og bør du kjøpe en? La oss dykke inn. 

Se på Amazon

For det første er det verdt å merke seg at Roku Streambar Pro vil fungere med alle TV-er, ikke bare Roku-er. Faktisk er det en av enhetens største fordeler, som er at en ikke-Roku TV i hovedsak blir en. 

Sammen med lydplanken og kabler for å koble den til, inkluderer boksen en standard Roku stemmestyrt fjernkontroll med en hodetelefonkontakt og et par ørepropper for privat lytting. 

Forsiden av stolpen illustrerer Roku's mål for enkelhet. Det er bare en enkelt strømlampe og ingen knapper å finne. Alle volum- og innstillingskontroller håndteres via fjernkontrollen. Og siden jeg ikke kan huske sist jeg brukte de fysiske knappene på min hverdagslydplanke, liker jeg det elegante utseendet.

roku-soundbar-pro-rear Artie Beaty/ZDNET

På baksiden av lydplanken er det like enkelt — USB-, optiske og HDMI-porter, avhengig av hvordan du vil koble enheten til TV-en. Oppsettprosessen var kort og godt; Jeg koblet enheten til TV-ens HDMI ARC-port og fulgte instruksjonene på skjermen. 

Også: Den beste lyden systemer du kan kjøpe

Et av de største problemene jeg har med hoved-TVen min er at lyden er dårlig, og ofte ikke engang høy nok til å høre over våre to barn og hund. Jeg har en lydplanke som fungerer bra, men dialog kan fortsatt være vanskelig å forstå, så jeg bruker alltid teksting.

roku-soundbar-pro-remote Artie Beaty/ZDNET

På grunn av begrensningene til TV-en min, var Voice Clarity-funksjonen på Roku-lydplanken en av de første tingene jeg testet ut. Funksjonen har av-, lav- og høymodus, og det var en merkbar forskjell når den ble aktivert. Den maksimale versjonen av Voice Clarity er nesten for mye, men jeg fant funksjonen nyttig hvis jeg så på noe sent på kvelden og ville være sikker på at jeg ikke vekket barna mine.  

Som mange moderne TV-er og lydplanker, bruker denne enheten virtuell surround for å etterligne et surround-lydsystem. Jeg har prøvd denne funksjonen på mange forskjellige enheter med varierende grad av suksess, så jeg hadde ikke forventet mye. Jeg er ikke en fan av superheltfilmer, men jeg tenkte at den typen film ville være en god måte å teste ut surround-lyd-funksjonen på. 

En Roku-lydplanke på en TV stand Artie Beaty/ZDNET

Jeg fyrte opp den første superheltfilmen jeg så — The Flash — og spolte videre rett til den første eksplosjonen. Da jeg trykket på play, fylte rommet seg med dype bulder som ikke helt nådde et ekte surround-lydsystem, men som kom ganske nærme – og mye mer enn standardlyden på TV-en min. Det er ingen støtte for oppslukende formater, for eksempel Dolby Atmos, men den virtuelle surrounden her fungerer bra. 

Gjennomgang: Jeg byttet ut den dyre Klipsch-lydplanken min med en Hisense på 300 dollar, og den overrasket meg på beste måte

Denne lydplanken har ikke subwoofer, men bassen var tilstrekkelig og ga en fin rumling da det trengte. Det er ikke mange innstillinger å tulle med, annet enn noen få profiler å velge mellom, men siden enkelhet og brukervennlighet er hovedfokuset her, er det forventet. 

Når det gjelder 4K-streaming, som er den andre halvparten av dette produkttilbudet, er grensesnittet stort sett identisk med det som finnes på Roku's TV-er og strømmestaven. Alle de viktigste appene dine er tilgjengelige, pluss dedikerte apper for musikkstrømming. Jeg hadde ingen problemer med å logge på og installere nye apper. I tillegg fungerte stemmenavigasjonen for å hente opp apper feilfritt. Kanskje det bare er fordi TV-en min er flere år gammel, men grensesnittet på lydplanken virket litt raskere og mer responsivt enn det på TV-en min, som er et merkevare med store butikker. 

ZDNETs kjøpsråd

Til syvende og sist ligner Streambar Pro på Roku Streambar, men denne versjonen er mye bredere og legger til noen nyttige funksjoner, for eksempel privat lytting. Enheten yter på linje med andre mellomtonelydplanker, men verdien av å legge til Roku 4K-streaming gir den en fordel.

Hvis du vil oppgradere TV-ens lyd, er det mange lydplankealternativer ute. der. Men hvis du vil gi TV-en din et seriøst lydløft og legge til 4K Roku-streaming for under $200, gjør Streambar Pro jobben perfekt.