Jeg forventet ikke at dette Android-nettbrettet på $230 skulle være så imponerende som det er

0
20

Oukitel OT5-nettbrettet.

Oukitel OT5 er et godt kupp for et nettbrett som kan dekke mange behov.

Jack Wallen/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Dette er en anmeldelse av Oukitel OT5 Android-nettbrettet, som er til salgs for $230 på Amazon (med klippekupongen). Dette nettbrettet har en utrolig batterilevetid og en glatt skjerm som garantert vil glede enhver Android-nettbrettbruker. Kameraene kan ikke sammenlignes med dyrere enheter.

Android-nettbrett får en dårlig rap – og det er en grunn til det. For det meste kan Android-nettbrettsmaskinvare rett og slett ikke konkurrere med Apple. 

Der Apple fokuserer på førsteklasses flaggskipmaskinvare, har de fleste Android-nettbrett en tendens til å lene seg tungt inn i den budsjettvennlige sonen. Og den tilnærmingen er flott fordi den gjør Android-nettbrett rimelige. Men for de som leter etter en mer avansert opplevelse, er Android-nettbrett vanskelig å selge i disse dager. Ofte inkluderer de underdrevne prosessorer, ikke nok RAM eller skjermer som ikke imponerer.

Også: Dette er de beste Android-nettbrettene du kan kjøpe

Hver Men så ofte støter jeg på et Android-nettbrett som slår over vekten. Ikke misforstå, jeg har aldri brukt et nettbrett på under 250 dollar som krysset av i hver boks. Men en gang i blant kommer det et nettbrett som krysser av for de fleste viktige ting.

For å være tydelig, jeg trenger ikke et bord med et klassens beste kamera fordi jeg ikke pleier å bruke nettbrett til video- eller fotoformål. Det jeg trenger er et nettbrett med nok ressurser til å fungere uten etterslep og uten å smuldre under vekten av multitasking.

Se på Amazon

Jeg trenger et Android-nettbrett som gjør det enkelt å jobbe med Google-verktøypakken , les nyheter, jobb med teleprompteren min og se en og annen video. Jeg trenger også et nettbrett med solid batterilevetid.

Så da noen fra Oukitel tok kontakt med meg for å vurdere OT5-nettbrettet, var jeg mer enn villig til å prøve det (forutsatt at det ville overvelde). Da jeg mottok nettbrettet, tente jeg det opp, koblet det til det trådløse nettverket mitt, knyttet det til Google-kontoen min og spilte et spill.

Også:  De beste billige nettbrettene

Til min overraskelse imponerte dette nettbrettet på under-$230 meg virkelig. 

Nei, det kommer ikke til å bli det beste Apples flaggskip-nettbrett, men OT5 kan absolutt stå tå til tå med alle Android-nettbrett i mellomklassen – og til og med noen flaggskipenheter.

Spesifikasjonene

h2>

Før jeg dykker ned i mine erfaringer med nettbrettet, la oss ta en titt på spesifikasjonene:

12" 2K-skjerm med 2000 x 1200 oppløsning som er TÜV SÜD-sertifisert Corning Gorilla Grass 5-skjermMediaTek Helio G99 octa-core CPU86 % skjerm-til-kropp-forhold16MP hovedkameraFire 1217 høyttalerbokser11000mAh batteri1326GB RAM ( økt til 36 GB med virtuell tildeling via Hybrid Memory-delen i Innstillinger)256 GB intern lagring7,5 mm tykk og 560 g vektOS Android 13 OT5 kommer i grått, blått eller grønt, og inkluderer et mykt deksel som også fungerer som stativ

Min erfaring med OT5

Det første som fanget meg med enheten er skjermen. Det er ganske vakkert, skarpt, lyst og stort. Selv det Windows 11-aktige standard bakgrunnsbildet plaget meg ikke. Faktisk er skjermen på OT5 sannsynligvis den beste jeg har sett på dette prispunktet. Jeg vil gå så langt som å si at den er bedre enn andre, dyrere nettbrett jeg har testet.

Deretter kom glattheten i brukergrensesnittet. Takket være 12+24 GB RAM (12 fysiske og 24 virtuelle), 8-kjerners CPU og Android 13, er OT5-grensesnittet flott. Apper åpnes raskt og veksling mellom dem er jevnt som smør.

Også: De beste nettbrettene med stor skjerm du kan kjøpe

Det som virkelig slo meg med OT5 er batterilevetiden. Jeg har brukt enheten i nesten to uker og har ladet den én gang. Nå sier jeg ikke at du får samme levetid fra en enkelt lading. Hvis du bruker nettbrettet til sosiale medier, ser mange videoer eller videokonferanser, er jeg sikker på at batterilevetiden vil synke dramatisk. Men for min generelle bruk har batteriet på OT5 vært seriøst imponerende. 

Tenk på Samsung Tab S8 Ultra (som vanligvis selges for $900-$1200), som har et 11200mAh batteri. OT5 (som selges for $216,89) har et 11000mAh batteri. Hvis batterilevetid er en høy prioritet, kan du absolutt ikke gå galt med dette nettbrettet.

Forbeholdet

Selvfølgelig vil et nettbrett under 230 dollar ha en advarsel eller to. Det store problemet med OT5 er kameraene. Det betyr ikke at de er dårlige. De tar faktisk brukbare bilder, så lenge du har god belysning. I dårlig belysning tåler ikke kameraene de fleste moderne telefoner. Men hvis du alltid kan ha god belysning tilgjengelig, vil du finne at bildene ikke er forferdelige.

Det er tilfellet for både front- og bakovervendte kameraer. Imidlertid ble jeg faktisk overrasket over at det minste av de to kameraene («selfie»-kameraet) gjorde en ganske fin jobb med å fange motiver, så lenge lyset var bra.

Et eksempelbilde tatt av Oukitel OT5 selfie-kamera.

Mitt beste glamourbilde med OT5-selfie-kameraet.

Jack Wallen /ZDNET

Mitt største problem med kameraene er imidlertid mangelen på alternativer. Jeg har blitt vant til Pixel-kameraene (som, jeg vet, er en urettferdig sammenligning) som inkluderer portrett-, makro- og andre moduser for å lage fantastiske bilder. I stedet er OT5-kameraappen ganske generisk. Du får bilder og videoer og ikke mye mer. Men dette er et nettbrett, så du bør ikke forvente fleksibiliteten som finnes på en telefon, spesielt på nivået til Pixel 8 Pro. 

Så hvis nettbrettbildet ditt trenger å våge seg mot det grunnleggende vil du ikke ha noe problem med OT5.

ZDNETs kjøpsråd

Hvis du leter etter et billig Android-nettbrett for deg selv eller som ferie Oukitel OT5 er en gave til en venn eller en du er glad i, og er et enestående kupp som gjør en sterk sak for fortsettelsen av Android-nettbrett.