Verizon-brukere kan få plassbasert bredbåndstilkobling så snart som senere i år

0
17
ast-spacemobile SOPA Images/Getty Images

To store amerikanske mobiltelefonoperatører gikk inn i satellittområdet i år, og lovet å bringe tilkobling til områder som ikke ville ha det ellers. baserte ringer og tekstmeldinger. T-Mobile-brukere begynte i mellomtiden å se bevis på at satellitt-tekstmeldinger levert av Starlink var nær ved å være tilgjengelig.

Nå er Verizon i gang med handlingen.

Som AT&T, Verizon har signert med AST SpaceMobile for å drive bredbånd, satellittbasert dekning i områder der tradisjonell mobiltjeneste kanskje ikke er tilgjengelig. Brukere vil ikke trenge spesialutstyr eller modifiserte telefoner.

Også: De beste satellitttelefonene du kan kjøpe: Eksperttestet

Verizon har ikke gitt mange detaljer, men hvis den følger protokollen til andre operatører, vil tekstmeldinger være tilgjengelig først, etterfulgt av taleanrop. Funksjonen vil være tilgjengelig på både Android- og iPhone-enheter. Apple har hatt sitt eget satellitt-tekstingsalternativ en stund nå, men dette nye tillegget vil antagelig støtte anrop og videosamtaler.

AST SpaceMobile vil lansere sine første kommersielle satellitter senere i år, og kundetilkobling kan være tilgjengelig kort tid etter lansering.

AST SpaceMobile-grunnlegger og administrerende direktør Abel Avellan sa at partnerskapet ville tillate de to selskapene å " mål 100 prosent dekning av det kontinentale USA, og eliminerer i det vesentlige døde soner og styrker fjerntliggende områder av landet med rombasert tilkobling."

I det minste akkurat nå virker det som AST SpaceMobile kan være litt foran konkurrenten SpaceX. I fjor fullførte AST SpaceMobile et toveis taleanrop via satellitt, og ringte fra Midland, Texas, til Rakuten, Japan, over AT&T-spekteret.

SpaceX har mer enn 3 millioner abonnenter til sin Starlink internettjeneste, men AST SpaceMobile har nå partnerskap med mer enn 45 mobilnettoperatører globalt, som til sammen betjener over 2,8 milliarder eksisterende abonnenter. I tillegg sikret AST SpaceMobile tidligere i år strategiske investeringer fra AT&T, Google og Vodafone.