Lenovos nye 2-i-1 ThinkPad forbedrer en viktig funksjon som profesjonelle brukere vil elske

0
19
lenovo-thinkpad -x1-2-in-1-main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Lenovo ThinkPad X1 2-i-1 er merkevarens siste konvertible bærbare datamaskin som primært er rettet mot bedriftsbrukere, og koster rundt 2500 dollar. Dens lette kropp, komfortable pekepenn og lange batterilevetid gjør den til en flott følgesvenn for profesjonelle go. Den høye prislappen kan imidlertid begrense tilgjengeligheten. 

Lenovo har redesignet flere flaggskip bærbare datamaskiner i 2024. I mars fornyet selskapet sin ThinkPad X1 Carbon, og denne våren, den siste ThinkPad X1 2-i-1, den niende generasjonen av sin respekterte bedriftslinje med sin rettferdige andel av små, men virkningsfulle endringer.

Også: Lenovos siste ThinkPad har nye funksjoner som vil få profesjonelle til å hoppe av glede 

Imidlertid, i motsetning til Carbon, har den konvertible ThinkPad X1 et veldig spesifikt publikum i tankene. Nesten alle designaspekter ved denne bærbare datamaskinen gjør det klart at den først og fremst er ment for profesjonelle i forretningsmiljøet. Det er en solid datamaskin, men datamaskinens prispunkt og beskjedne maskinvare kan gjøre den til et tøft salg for den daglige brukeren.

Se på

ThinkPad X1 2-in1 og X1 Carbon har noen åpenbare fysiske likheter. For eksempel har tastaturene på begge pent avrundede taster som lindrer skrivestress, og begge lar brukeren dobbelttrykke på TrackPoint for å åpne en hurtigmeny for visse funksjoner som å aktivere mikrofonen.

Men her er de to forskjellige. Tastaturet på ThinkPad X1 2-i-1 sitter ganske lavt på den bærbare datamaskinens kropp, noe som resulterer i en ganske liten styreflate. Jeg fant meg selv å gå tom for plass når jeg flyttet markøren vertikalt. Horisontale bevegelser var ikke et problem siden styreflaten er bred nok til å kompensere for den korte høyden. Likevel kan folk med store hender synes dette designet er ubehagelig.

Også: En av de bærbare datamaskinene som har lengst holdbarhet jeg har testet, er ikke en MacBook eller Asus< /p>

Lenovo Slim Pen er et valgfritt tilbehør for denne enheten, men en som jeg anbefaler. For det første er Slim Pen mye større enn pennen som finnes på åttendegenerasjonsmodellen, som i utgangspunktet føltes som en tannpirker; Slim Pen er mye mer komfortabel. I tillegg har den et par programmerbare knapper og en vri-spiss som kan byttes ut med en annen. 

På grunn av størrelsen installerte Lenovo et par magneter på den høyre størrelsen på ThinkPad for lagring: en ved siden av tastaturet, den andre ved siden av skjermen. Magneten på nedre halvdel er overraskende sterk; du trenger ikke å bekymre deg for at pekepennen løsner mens du er plassert der. Det eneste problemet med denne plasseringen er imidlertid at den skjuler en av USB-A-portene og hodetelefonkontakten. Du kan bruke den andre vedleggsmagneten ved siden av skjermen, men den er ikke på langt nær like sterk.

Testenheten min kom med en 14-tommers 1920 x 1200 oppløsning WUXGA-berøringsskjerm, men du kan også velge en 2,8K OLED. Displayet er anstendig; ikke fullt så levende som en OLED, men den dekker hele sRGB-fargespekteret. Oppdateringsfrekvensen topper seg imidlertid ved 60Hz. Det hadde vært fint om berøringsskjermen kjørte på 120Hz for raskere responstider og jevnere animasjoner, men dette er ikke et tilgjengelig alternativ.

Når det gjelder batterilevetiden til denne maskinen, må jeg si at den faktisk er en av dens skinnende funksjoner. Uansett hvilken strømmodus du bruker den, varer den ganske lenge. På Best Performance varer den omtrent 7,5 timer på en enkelt lading – det er stort sett hele dagen der. Mens den kjørte på Best Power Efficiency, hvelvet den bærbare datamaskinen over den tiden på 10,5 timer før den trengte en lading. Husk at disse kjøretidene er med batterisparing deaktivert.

lenovo-thinkpad-x1-2-in-1-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

Når det gjelder ytelsen, gjør ThinkPad X1 2-i-1 det bra i de fleste tilfeller, selv om det ikke nødvendigvis er et kraftsenter. Min vurderingsenhet inneholdt en Intel Core Ultra 7 155U-prosessor, integrert Intel-grafikkort og 16 GB RAM. Maskinen var i stand til enkelt å håndtere over 50 åpne faner i flere nettleservinduer uten å gå glipp av noe. 

Også: 1 av 3 markedsføringsteam har implementert AI i arbeidsflytene sine

Den gjorde det også bra på benchmark-testene jeg kjørte, og overgikk til og med Intel Core i9-9880H. Jeg er veldig kjent med Ultra 7, så jeg forventet solid ytelse. Men på samme måte er det på grunn av denne fortroligheten jeg ble overrasket over å se prisen på denne modellen. 

ZDNETs kjøpsråd

Lenovo ThinkPad X1 2-i-1 tilbyr anstendig maskinvareytelse, høyoppløselig berøringsskjerm og lang batterilevetid. Du tenker kanskje at det er mange ikke-bedriftsbrukere der ute som vil sette pris på en datamaskin som denne, og normalt er jeg enig, men startprisen på $2531 er vanskelig å rettferdiggjøre utenfor bedriftskonteksten, selv om den er konvertibel.

Husk i tillegg at å legge til flere alternativer som en OLED-skjerm og maskinvareoppgraderinger vil øke prisen opp til over $3000. Lenovos X1 Carbon koster til sammenligning omtrent $1600, og den tilbyr en lignende opplevelse. For alternative konvertible bærbare datamaskiner anbefaler jeg Lenovos nyeste bærbare Yoga 9i. Den har en bedre skjerm og går for mye billigere.