Sonos Ace-anmeldelse: Disse $449-hodetelefonene er så nære (ennå så langt) fra perfekte

0
11
sonosace-14.jpg

Sonos Ess

3,5/5 Gode

fordeler og ulemper

ProsVelkonstruert konstruksjon er veldig komfortabel Sonos' signaturlyden er uovertruffen Å se på film er tredimensjonal og oppslukende Imper ANC kunne vært sterkere med tanke på prisen Overskriftsfunksjoner er utilgjengelige for noen før en uspesifisert dato Se nå på Best BuySe nå på SonosView nå på Amazon flere kjøpsvalg

ZDNETs kjøpsråd

Sonos Ace er både lydmarkedets verst bevarte hemmelighet og de mest etterlengtede hodetelefonene siden Apple lanserte AirPods Max i 2020. I årevis har lydfanatikere og tilfeldige lyttere vært ivrige etter en frisk, ny i tillegg til den førsteklasses hodetelefonplassen, og Sonos Ace er posisjonert for å konkurrere direkte med Sony, Apple og Bose, som alle er beryktet for sine dedikerte brukerbaser.

Mens Sonos Ace stort sett leverer en rik og førsteklasses lytteopplevelse, kan det hende at noen forbrukere ikke kan overse feilene, for eksempel den dårlige aktive støyreduksjonen (ANC) sammenlignet med andre hodetelefoner. Ellers leverer hodetelefonene de små detaljene og konkurrerer hardt med sine jevnaldrende i komfort-, lyd- og designavdelingene.

Til $449 er Sonos Ace litt overpriset. For å være rettferdig delte jeg den samme følelsen om Sony, Apple og Boses premium-hodetelefoner. Når du kan finne noen av disse boksene til en rabattert pris, er det da du bør kjøpe dem. Gitt Aces tekniske skavanker og deres opprinnelige inkompatibilitet med alle Sonos soundbar-modeller, bør du gi hodetelefonene litt tid til å bli finpusset før du legger ned penger.

Spesifikasjoner

Driver

40 mm dynamisk

Lydmoduser

Støyreduserende, bevisst

Bluetooth-kodeker

SBC, AAC, ALAC, Snapdragon AptX

Batteritid

< /td>

30 timer (ANC på)

Tilkobling

Bluetooth 5.4

Vekt

312g

< p>Mikrofoner

Åtte stråleformende mikrofoner

Pris

$449

Hvordan jeg testet Sonos Ace

Jeg brukte Sonos Ace hver dag i en uke for å evaluere deres støyreduserende ytelse, komfort, lydkvalitet og kompatibilitet med Sonos Arc. Da jeg tok Ace til lokale kaffebarer og dagligvarebutikker, ville jeg tatt med  Bose QuietComfort Ultra-hodetelefonene  – mine favoritthodetelefoner fra 2023 – for å sammenligne de to.

I løpet av arbeidsdagen brukte jeg ess ved skrivebordet mitt mens jeg hadde på meg briller for å teste komforten deres. Jeg lyttet til Apple Music-spillelistene mine i Dolby Atmos med Sonos Intelligent Motion Processing og Dolby Atmos Head Tracking slått på for å måle romlig lydytelse og lydkvalitet. Jeg tok med Esset til stuen min om kveldene for å se filmer og TV-serier i Dolby Atmos med Ace and Arc-duoen. Naturligvis brukte jeg god tid på å bruke den redesignede Sonos-appen for å finne ut hvor avhengige produktene var av appens funksjonalitet.

Til slutt ønsket jeg å bedømme hvor godt Ace presterte uten å synkronisere dem til Arc-lydplanken. En av Sonos' Det viktigste salgsargumentet er at Ace og Arc jobber sammen for å skape en privat, tredimensjonal filmseeropplevelse. Imidlertid fant jeg ut at du fortsatt kan oppnå noe av den fordypningen uten Arc. Mer nedenfor.

Hva er Sonos Aces beste funksjoner?

Sonos Ace Content Key

Sonos Aces innholdsnøkkel er ansvarlig for de fleste hodetelefonene. kontroller.

Jada Jones/ZDNET

Premium-hodetelefoner med fysiske knapper? Tell meg med: Hodetelefonprodusenter skiller vanligvis sine budsjett- og mellomtonehodetelefoner fra sine premium-hodetelefoner med knapper og berøringskontroller; Lavere hodetelefoner mottar fysiske knapper, og de høyere får trykk-og-sveip-kontroller. Jeg er vanligvis ikke tilhenger av sistnevnte, ettersom ett feil sveip eller trykk, en skurk hårstrå eller for mye fuktighet i luften kan utløse avspilling, pause eller hoppe over et spor.

Også: Sonos' nye Ace-hodetelefoner på $449 slo AirPods Max på tre hovedmåter

Da jeg snakket med Sonos om akkurat dette smertepunktet, ble jeg fortalt at forbrukere foretrekker håndgripelige knapper som gir brukeren følbar bekreftelse. Denne tankegangen er det som førte til at Sonos opprettet innholdsnøkkelen. Du kan skyve innholdstasten opp eller ned for å kontrollere volumet, trykke én gang for å spille av eller pause lyd, eller trykke den flere ganger for å hoppe over eller spole tilbake spor. Innholdsnøkkelen fungerer på samme måte som AirPods Max's Digital Crown, bortsett fra at den er på et lettere tilgjengelig sted der det å trykke eller skyve den ikke utilsiktet vil flytte hodetelefonene mens de er på hodet.

Det er to andre knapper på Ace: en for strøm og administrasjon av Bluetooth-tilkoblinger og en for å veksle mellom lydmoduser. Ace-hodetelefonene har også slitasjedeteksjon, så de vil sette lyden på pause når du tar dem av hodet og fortsette når du setter dem på igjen.

Sonos Ace-hodetelefoner i myk hvit

Sonos Aces pannebåndshengsler ligger på innsiden av øreklokkene, og gir dem et forenklet og forhøyet utseende.

Jada Jones/ZDNET

Eiere av Sonos Arc har en godbit:

sterk> Sonos' Soundbars er kjent for sin rike, romfyllende lyd, men de er ikke de enkleste å nyte når alle andre i hjemmet ditt slapper av for natten. Sonos' Det største magiske trikset med Esset er at du kan trykke lenge på innholdstasten, og TV-lyden fra Arc overføres raskt til Esset med minimalt avbrudd. Etter å ha brukt en halv time på å fikle med den nye Sonos-appen, koblet jeg Arc-lydplanken til Ace-hodetelefonene og byttet ut Tim Burtons “Charlie and the Chocolate Factory”; frem og tilbake med letthet. Den er like magisk som filmen.

Også: Sonos' ny S2-app forenkler lydkontroll, men det er en hake – eller to

Ace og Arc kobles til via Wi-Fi — ikke Bluetooth — slik at du kan reise deg og gå rundt så lenge du holder deg innenfor Arcs nettverksrekkevidde, som ikke er så langt. Mange rykter om Ace spekulerte i at de kunne overføre tapsfri lyd over Wi-Fi, men det er dessverre ikke sant. Når du kobler inn Ace i hjemmekinomodus med Arc, spilles lyden automatisk av i romlig lyd med hodesporing aktivert. Jeg la merke til at Sonos bare la til lette berøringer når lyden endret digitalt, så det burde ikke irritere de som foretrekker standard stereolyd.

Designet skriker funksjon, stil og enkelhet:  Sonos Ace kommer i to farger: Soft White og Black. Hver farge har et matt belegg med sølvmetalliske aksenter på hodebåndforlengerne, innholdsnøkkelen og mikrofonhusene på bunnen og siden av øreklokkene. Aces design er forenklet og minner om AirPods Maxs enkle, men stilige design. Likevel, når du snur på Ace for å avsløre de vinklede, ovale øreklokkene deres, begynner de å se ut som Sonys WH-1000XM5-hodetelefoner, men mindre utilitaristiske og klumpete.

Dessuten: Sonys nyeste hodetelefoner lettet min XM5-misunnelse med komfort hele dagen og rikelig med bass

Ace's øreklokker er belagt med en fingeravtrykksbestandig finish, som jeg desperat prøvde til jord, men til ingen nytte. De myke øreputene i minneskum er utstyrt med polyuretanskinn, og pannebåndet er et fastere materiale som fortsatt er behagelig å ha på seg i timevis. Pannebåndshengslene er gjemt inne i øreklokkene, noe som gir Ace et elegant utseende. 

Nettingdekselet til høyre høyttaler er farget grønt for å gi deg en visuell pekepinn på hvilken ørekopp som sitter på hvilket øre, slik at du ikke trenger å lete etter “L”. og “R” etiketter på hodetelefonene. Sterke magneter holder øreputene og øreklokkene sammen, så de er avtakbare (og utskiftbare) og krever et hardt drag for å trekke dem av.

Sonos Ace og avtakbare øreputer

Den høyre øreklokken er grønn for å gi deg en visuell pekepinn på hvilken øreklokke som sitter på hvilket øre.

Jada Jones/ZDNET

Den lyden: Sonos' Bluetooth-høyttalere og hjemmelydutstyr har alltid vært høyt ansett, men du har aldri vært i stand til å oppleve den lyden så intimt som du kan med Ace. Lukkede Bluetooth-hodetelefoner er ikke kjent for å gjengi en romslig, luftig og åpen lyd. Likevel skapte Sonos hodetelefoner med et overraskende bredt lydbilde, selv uten Dolby Atmos aktivert, og la til et nivå av fordypning som gir lytteren en oppfatning av at de er i rommet med artisten(e).

< strong>Anmeldelse: AirPods Max: Fantastisk lyd og ytelse

Sonos Ace har også eksepsjonell lydbildebehandling, ettersom jeg har vært i stand til å skille hvert instrument, stemme og melodisk harmoni i forskjellige spor. Sulten pop som Britney Spears' Giftig hørtes spennende og elektrifiserende ut. Sangens ikoniske høystemte fiolinakkord kom jevnt og tydelig gjennom Aces 40 mm spesialdesignede dynamiske drivere, langt fra å gjennombore trommehinnene mine. Melodisk rap som Gunna's 200 For Lunch bød på bass som aldri ble gjørmete eller for overveldende og vokal som forble klar og i sentrum til enhver tid.

Hva jeg vil se i neste modell 

Sonos Ace og bæreveske i Soft White

Ace-bæreveskens filtmateriale er laget av 75 % resirkulerte plastflasker, noe som gir den et unikt utseende og følelse.

Jada Jones/ZDNET

Sterkere ANC og bedre åpenhetsmoduser: Bose og Apples premium-hodetelefoner er bedre enn Sonos Ace når det kommer til ANC. Selv om støyreduserende hodetelefoner ikke helt bør blokkere eksterne støy rundt deg, forventer jeg at et par hodetelefoner til denne prisen vil ha mer effektiv ANC. Fra å lytte på kaffebarer og dagligvarebutikker fant jeg at Ace's ANC var på nivå med hodetelefoner i øvre mellomtone; Jeg kunne fortsatt høre andres samtaler og noe av musikken som ble spilt på høyttalere.

Anmeldelse: Bose QuietComfort Ultra: En rettmessig arving til ANC-tronen

Hjemme gjorde Ace en solid jobb med å minimere lydene fra mellom-til-lavere tonehøyde fra minikjøleskapet mitt og naboens gressklipper. De høyere tonehøydene til disse driblelydene var imidlertid en kamp. I tillegg er ikke gjennomsiktighetsmodusen like naturlig som Sonos'; konkurrenter, nemlig Apple og Bose.

De fleste (om ikke alle) funksjoner bør være tilgjengelige ved lansering: Sonos Ace's overskriftsfunksjon er dens kompatibilitet med Sonos Arc-lydplanken. Dessverre er TV-lydbytte mellom de to enhetene kun tilgjengelig for iOS-brukere ved lansering. Det er ukjent når Android-brukere med Sonos Arc vil ha tilgang til Sonos Aces mest betydningsfulle og innovative funksjon, og det er skuffende at en stor del av Sonos-fansen er ekskludert fra moroa (foreløpig).

Utover operativsystemets begrensninger, sier Sonos at Sonos Beam, Beam Gen 2 og Ray også vil støtte TV-lydbytte i fremtiden, men er fortsatt vag om når. Selskapet annonserte også en ny funksjon kalt TrueCinema som kan kartlegge rommet ditt for å lage et personlig surroundlydsystem, men det er uklart når det vil være tilgjengelig.

Trenger jeg en Sonos-lydplanke for å bruke Sonos Ess?

Så god som økosystemfunksjonen er, trenger du ikke en Sonos-lydplanke for å nyte Ace-hodetelefonene. Her er hvorfor.

For å teste Aces filmvisning uten Arc, koblet jeg Ace via Bluetooth til Amazon Fire Stick koblet til TV-en min. Å koble de to var enkelt og raskt. Jeg så scenen i Tim Burtons “Charlie and the Chocolate Factory”, der Violet Beauregarde tygger en tyggegummi som gjør henne til et blåbær. Uten Arc kunne jeg fortsatt aktivere romlig lyd med hodesporing. Jeg hørte alle scenens forseggjorte lyddetaljer, ned til det boblende fra Willy Wonkas godterimaskineri, som hørtes ut som det var bak venstre skulder.

Sonos ess i myk hvit og Sonos bue

Sonos Ace og Arc jobber sammen for å bytte ut lyden på TV-en din sømløst.

Jada Jones/ZDNET

Til sammenligning så jeg den samme scenen med Bose QuietComfort Ultra-hodetelefonene mine. For å holde testingen konsistent, slått jeg på Boses proprietære romlige lydfunksjon, Immersive Audio. Lyden var tynnere, og Immersive Audio slet med å plassere scenens mer subtile lydeffekter. Jeg hadde vanskeligere for å høre godterimaskineriet boble, og dialogen hadde mindre dybde enn med Esset.

Min dom: Selv uten Arc er Ace fantastisk innstilt for filmtitting.

Også: De beste lydplankene du kan kjøpe

Omvendt lar Arc Soundbar deg lytte med enorm klarhet og i Dolby Atmos gjennom hvilken som helst av TV-ens utganger. Den utmerkede funksjonen her er bekvemmeligheten når du bytter mellom enheter. Ved å holde inne innholdstasten bytter Arc og Ace intelligent lyd, slik at du slipper å gå ut av filmen for å koble hodetelefonene til en annen enhet.

Mitt råd: Hvis du allerede har en Sonos Arc, elsker Sonos' distinkt lydprofil, og ønsker å kjøpe nye premium-hodetelefoner, bør du vurdere Sonos Ace sterkt. Hvis du ikke har en kompatibel Sonos-lydplanke, trenger du ikke bruke $1000+ på Sonos-produkter for å nyte Ace-hodetelefonene.

Er Sonos Ace bedre enn AirPods Max?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av dine personlige preferanser, men la oss bryte ned de største forskjellene mellom de to. Lydkvalitet er en svært subjektiv beregning, så jeg oppfordrer deg til å besøke en forhandler som tilbyr begge hodetelefonene og prøve dem selv.

Design: AirPods Max er tyngre og bulkere enn Sonos Ace. Ace-hodetelefonene har slanke, ovale øreklokker, mens AirPods Max har overdimensjonerte øreklokker som har en mer firkantet form. Sonos Ace har også en strømknapp og en bæreveske, mens AirPods Max sparer strøm ved å gå inn i dvalemodus når du tar dem av og stikker inn i det medfølgende hylsteret. Til slutt har Sonos Ace en USB-C-port for lading og tapsfri lyd, mens AirPods Max har en Lightning-port.Enhet økosystem: Apple-produkter fungerer best med andre Apple-produkter, omtrent som hvordan Sonos-produkter fungerer best med andre Sonos-produkter. Med AirPods Max vil du bare kunne høste alle fordelene hvis du eier en iPhone og har et Apple Music-abonnement. Med Sonos Ace vil du ha en Sonos-lydplanke for den beste lydopplevelsen, men som jeg allerede har påpekt, er det ikke en like stor avtalebryter hvis du ikke gjør det.Støyreduserende< /strong>: Sonos' støyreduserende teknologi følger Apples. Hvis du trenger hodetelefoner med sterkere støyreduserende evner, vil AirPods Max gjøre en bedre jobb.

Siste tanke

Jeg anbefaler Sonos Ace til de som ønsker lydkvalitet på toppnivå, enten de' lytter til musikk eller ser en film, siden disse hodetelefonene i hovedsak er en Sonos-lydplanke i hodetelefonform. Ace-hodetelefonene' svakere støydempende egenskaper gjør dem ikke ideelle for kjas og mas i hverdagen. I stedet kan de bli mest verdsatt i et rolig miljø, når du har tid til å lene deg tilbake, slappe av og fordype deg helt i det du hører på.

Alternativer å vurdere 

Se på AmazonView at Best BuyView at Best Buy