De beste belysningssettene for live stream du kan kjøpe: Eksperttestet

0
18

Her er StellaPro CLX10 i hjemmestudioet mitt.

Ant Pruitt/ZDNET

Å lage innhold fra ditt eget provisoriske studio er den nye normalen. Og å investere i kvalitetsutstyr i studioet ditt er langt for å skape flotte livestreams og videoer. Siden du bruker et kamera, er det viktigste utstyret i ditt kreative puslespill (utover selve kameraet) belysning. 

Det er flere lysalternativer tilgjengelig for skapere, noe som potensielt kan føre til forvirring, ettersom noen lys er dyrere enn andre, og andre lysalternativer kan se identiske ut, men er det egentlig ikke. Etter å ha vært i det kreative rommet og spilt inn, strømmet og kringkastet innhold i omtrent 10 år, har jeg lært mye om de forskjellige lyssettene som er tilgjengelige for alle skapere og streamere.

Også:&# xA0;De beste webkameraene for strømming: Eksperttestet

Hva er det beste lyssettet for direktesending akkurat nå?

Det er mange variabler å vurdere når det kommer til lyssett for livestrømmen din: lysets formfaktor, byggekvalitet, utgangseffekt og selvfølgelig priser. Mine anbefalinger nedenfor er alle basert på disse variablene, min erfaring og hva jeg ser etter når jeg kjøper eller leier lys for en fotografering. Mitt valg for det beste livestream-belysningssettet totalt sett er Aputure 300d, takket være dens kvalitet, fargenøyaktighet og ultraportable form. Les videre for resten av mine valg for de beste lyssettene for direktesendinger.

Det beste lyssettet for livestreaming i 2024

Aputure Light Storm 300d

Beste belysningssett for live stream totalt sett

Aputure 300d med fresnel-feste Aputure

Fordeler & Ulemper ProsByggekvalitet Fargenøyaktighet Ultra-bærbar Imdeler Dyrt Flere detaljer

Det er noen navn i belysningsbransjen som er synonymt med kvalitetsbelysning. Aputure er et av disse merkene. Light Storm-produktets SKU er utprøvd og sann. Aputure 300d er et sterkt lys med stor fargenøyaktighet, perfekt for bruk som primærlys på motivet i en direktesending. Hvis motivet er deg, vil du være trygg på at hudtonen din vil se bra ut, siden fargenøyaktigheten er så nær dagslysfargen som du kommer med COB-lys i dag.

300d tilbyr også flott strømstyring og spesialeffektalternativer for kreativ belysning. Riktignok vil jeg ikke anbefale strobe-effekter for videoen din, men alternativet er tilgjengelig. Når det gjelder strømstyring, kan du fyre opp 300d ved hjelp av A/C-strøm eller ved å bruke v-monterte batterialternativer på strømpakken. Alternativene for v-montering gjør at du kan være mer bærbar med belysningen din og ikke være avhengig av å legge lange strømledninger over settet til et strømuttak. 

300d gjør det også mulig å koble til mobilenheten din via bluetooth for å administrere effekter og lysstyrke i Sidus Link-mobilappen. Dette er nyttig i testfasen av settet ditt. Det er ingenting som er mer irriterende enn å være et enmannsmannskap og måtte gå frem og tilbake for å endre innstillinger på kameraet eller lyset når du setter opp testbildet. Sidus Link kommer godt med i dette scenariet.

Aputure 300d-funksjoner: >96 CRI | 5600K fargetemperatur | Bluetooth | 4 forskjellige dimmekurver 

Se nå hos Amazon

Stellapro CLX10

Beste belysningssett for live stream på andreplass

StellaPro CLX10 med paraplylysmodifier Ant Pruitt/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Byggekvalitet Fargenøyaktighet på 5600K Ultra-bærbar Ideles Dyrt for de fleste skapere Krever Bowens-monteringsadapter Flere detaljer

Light and Motion har flere linjer med produkter angående belysning utover skaperrommet. Flaggskipslyset med kontinuerlig belysning er en av dem jeg bruker hver uke på podcasten min som et nøkkellys for medverten min. CLX10 er et kontinuerlig lys som er utrolig med hensyn til lyseffekt og fleksibilitet. 

Med en utgang på 10 000 lumen, opptil 800 minutter batterilevetid og IP65-klassifisering, er CLX10 enestående. Jeg nevner IP65-klassifiseringen fordi dette lyset ikke bare vil se bra ut for live-strømmen din, men det kan ta juling. God byggekvalitet gjør at den kan håndtere fall og fall opp til én meter, eller hvis du har lyst til å skyte direktesendingen i en regnstorm, kan du det på grunn av vannmotstanden. Høres sprøtt ut? Jepp. Vil noen prøve å streame live i regnet? Denne gruppen gjør det ganske regelmessig. 

Som tidligere nevnt, bruker jeg den til min podcast-vert. Fleksibiliteten ved å la dette lyset kjøre på A/C-strøm eller dets interne batteri er stressfri for en skapers sett. Når det er sagt, kan prislappen på $699 være heftig for mange. 

Stellapro CLX10 funksjoner: 10 000 Lumens effekt | dråpe- og vannavstøtende | kompakt og ultraportabel 

Se nå på B&H Photo

Nanlite Forza 150B

Beste kompakte direktestrømbelysningssett

Nanlite Forza 150B light Nanlite

Pros & Ulemper Pros Byggekvalitet Pålitelig merkevaregjenkjenning Nedeler Priser i studiokvalitet Flere detaljer

Nanlite er et flott merke innen belysning, med høy byggekvalitet og ytelse. Jeg har ikke brukt Forza-linjen, men jeg har en kollega som fokuserer på å skyte annonser for merker som sverger til Nanlite Forza for å belyse settene hans. Dette er en liten COB monolight med opptil 170W effekt. Kroppen til Forza 150B er en kompositt av metall og karbonfiber. Bærbarheten er en av hovedgrunnene til at kollegaen min liker dette lyssettet, da det lar deg koble til et Vmount-batteri (med en ekstra adapter) eller kjøre det fra A/C-strøm for å lyse opp scenen din. Forza 150B er også kompatibel med Bowens-feste slik at du enkelt kan feste modifikatorer som myke bokser til den. Min kollega sier at det er ganske overraskende å se hvor mye kraft den lille, upretensiøse Forza 150B kan avgi.

Nanlite Forza 150B har: Kompakt og lett& #xA0;| 2700K-6500K tofarget temperatur | Bluetooth

Se nå på AmazonSe nå på B&H Photo-Video flere kjøpsalternativer

Amaran 100d S

Beste budsjettbelysningssett for livestream

Amaran 100d S videolys Aputure

Pros & Ulemper Pros Lav pris Sterk fargenøyaktighet Sidus Link app IdelesByggekvalitet Ingen innfødt Ingen v-montert batterialternativ Flere detaljer

Hvis du likte ideen med Aputure 300d, men fant ut at den var utenfor prisklassen din, har jeg et annet flott alternativ for deg: Amaran 100d COB videolys . Dette lyset vil håndtere de fleste live streamers belysningsbehov, og kommer til en lavere pris.

Amaran 100d S er en oppgradering til den populære 100d. Den nyeste modellen har fortsatt stor kraft for en 100W COB-lyskilde og stor fargenøyaktighet til en betydelig lavere pris. På et tidspunkt betydde rimeligere lyssett å ofre lyskvaliteten. Vanligvis vil de rimeligere lysene kaste en fargetone på motivet til videoen din. Det er ingenting verre enn å slå på et videolys og personen i videoen din har hud med en liten grønn fargetone. Det er ikke tilfellet med 100d S.

Byggekvaliteten er mer en plastkompositt enn Aputure SKU-en til produktene. Så du må være forsiktig med å håndtere dette lyssettet. Fall og støt kan potensielt knekke belysningshuset eller forårsake mer alvorlig skade. Å få prispunktet ned betydde å ofre byggematerialer. Heldigvis yter den fortsatt bra og tilbyr bekvemmeligheten av strømstyring for mobilapper via Sidus Link-appen. Dessverre må 100d S kobles til en A/C-strømkilde, ellers kjøp en adapter for å kunne koble lyset til en v-montert batteriløsning.

Amaran 100d S&#xA0 ;funksjoner: CRI >95 | 5600K fargetemperatur | Bluetooth | Lighting FX 

Se nå på Amazon

Elgato Key Light

Beste livestream-lyssett for nybegynnere

Nærbilde av en Elgato Key Light Mini. Den er opplyst med en lyssterk hvitt lys. Taylor Clemons/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Fleksible monteringsalternativer Variabel fargetemperatur Administrer via datamaskin Ideles Krever A/C-strøm Flere detaljer

Elgato har blitt et stort navn på livestreaming-området. Dette belysningssettet tilbyr et LED-panel som er et flott belysningsalternativ for streamere som ønsker å koble seg til publikum. Under 2020-pandemien tok disse lysene av i popularitet. Fire år senere er de fortsatt en av de beste alternativene for livestreaming-skapere kan bruke for belysning. 

Panelet gir god kontroll i fargetemperatur, lysstyrke og rimelig fleksibilitet. Administrering av lyspanelet håndteres via din datamaskin eller mobilenhet. Dette lar deg justere lysstyrke eller fargetemperatur. Fargetemperaturen varierer fra 2900-7000K. Riktignok er i de fleste tilfeller fotografering rundt 5500 000 eller 5 600 000 ideelt for mer nøyaktige hudtoner. 

Strømalternativet er begrenset. Elgato Key Light krever et strømuttak for klimaanlegg, så sørg for at veggkontakten er nær skrivebordet. Dette er ikke en deal breaker, men er verdt å nevne. 

Elgato Key Light-funksjoner: Opptil 7000K fargetemperatur | A/C Power  | 160 OSRAM lysdioder | USB  

Se nå på AmazonSe nå på Best BuySe nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Hva er det beste belysningssettet for livestream?

Aputure 300d er det beste du kan få for å belyse live-strømmen eller settet for innholdsoppretting. Men det kommer til en høy pris. 300d er et godt utformet sett for studioet ditt med en metallisk, førsteklasses konstruksjon. Dette er fornuftig siden det ofte brukes i feltet på videoproduksjonssett for noen av favorittreklamene dine, TV-programmene og filmene dine.

Det er det beste av partiet, men er det bedre verdi? Kommer inn på $199, tror jeg at Amaran 100d S er en stor dollar-for-dollar-verdi. Byggekvaliteten er ikke bra som Aputure-alternativet, men det er et bemerkelsesverdig alternativ for å belyse livestream-settet ditt. Jeg bruker dette lyset ganske regelmessig i oppsettet mitt.

Elgato er et sterkt kjøp på inngangsnivå med en god pris som mange i livestream-området kan plukke opp på et innfall og ikke bli skuffet over ytelsen . Det ekstra alternativet for å administrere lyssettet med datamaskinen din er ganske gulroten for noen skapere. 

< td>

Plastkompositt

< td>

Plastkompositt

Lyssett

Pris

Byggekvalitet

Lysstyrke/utgang

Trådløs

Form faktor

Aputure 300d

$949

Metallic

300W 

Bluetooth

COB-sylinder

StellaPro CLX10

$699

100W

Ikke aktuelt

COB-sylinder

Amaran 100d S

$199

100W

Bluetooth

COB-sylinder

Elgato nøkkellys

$159

Plastpanel

<100W

WiFi

Flat rektangulært

Nanlite Forza 150b

$539

< /td>

Metallic

170W

Bluetooth

COB-sylinder

Hvilket er det rette lyssettet for livestream for deg?

Jeg har delt tre solide alternativer angående det beste lyssettet for livestreamsettet ditt . La oss bryte ned hva som kan være det beste alternativet for deg. 

< tr>

Velg dette direkte stream lyssett…

Hvis du vil…

Aputure 300d

Ingenting annet enn det beste, og er villige til å betale for det. Bærbar, slitesterk byggekvalitet som vil vare i mange år.

StellaPro CLX10

Kompakt og ultraportabel som tåler små fall og er vanntett.

Amaran 100d S

< p>Noe et steg over inngangsnivået. Enkel for lommeboken.

Nanlite Forza 150b

Kompakt og bærbar nok til å holdes i hånden for bruk.

Elgato Key Light

Priser på inngangsnivå med kvalitet, rent lys.

Faktorer du bør vurdere når du velger det beste lyssettet for direktesending

Når du bestemmer deg for å øke belysningen for livestream, bør du vurdere noen få elementer i denne prosessen.

Formfaktor: Mange overser lysformfaktoren. Det beste lyset i verden vil kanskje ikke fungere for deg hvis formfaktoren ikke passer inn i direktesendingen som er satt riktig og trygt. Vurder hvor stort lyssettet er i forhold til settet ditt. Byggekvalitet: Når du har funnet et lyssett som passer inn i settet ditt, bør du vurdere byggekvaliteten . Tåler den å flytte rundt på settet noen ganger i måneden? Vil noppene knekke av over tid fordi huset er svakt og plastisk? Noen materialer er bedre enn andre når det gjelder holdbarhet. Pris: Har du råd til lyssettet? Hvis det ikke er rimelig, kan det bedre alternativet være å bruke noe rimeligere til du kan oppgradere. Det er ikke noe press, men hvis du kan spare til et bedre lyssett, spar.

Hvordan vi tester livestream-lyssett

Jeg valgte disse lysene basert på min egen personlige erfaring som profesjonell frilansskaper. Lysene har blitt brukt enten på mitt eget sett eller på sett jeg har vært med på i et kreativt samarbeid. Etter mange års erfaring har jeg lært hva som fungerer best i mitt scenario, så vel som hva som fungerer best for de fleste andre i det kreative rommet. Jeg har også vurdert meningene til andre fagfolk i det kreative rommet angående lyssett.

Kreves lysstativ for lyssett for livestream?

Lysstativ kreves for de fleste live steam lette sett, men ikke alle. Elgato Key Light inkluderer et feste som festes til skrivebordet ditt. Aputure- og Amaran-lysene krever et lysstativ. Lysstativ varierer i pris, men jeg anbefaler ikke å bruke mindre enn $40 for lysstativ på grunn av byggekvalitet og holdbarhet.

Alternativ for lysstativ

Vil disse lysene fungere med myke bokser?

Elgato Key Light er ikke kompatibel med myke bokser. Aputure- og Amaran-modellene inkluderer et Bowens-feste for å feste de fleste myke bokser og skape diffust, flatterende, mykt lys. 

Vil disse lysene være for støyende til å ta opp lyd?

Godt spørsmål. De fleste lyssett for livestream inkluderer en intern vifte for aktiv kjøling. Noen vifter kan være støyende, men med Aputure og Amaran-merket får du stillegående vifter som er trygge for lydopptak mens disse lysene er på settet ditt. Elgato Key Light bruker ingen kjøling siden LED-ene ikke er varme.

Finnes det alternative lyssett for livestream verdt å vurdere?

Det er så mange lysalternativer tilgjengelig i dag, alt i pris og kvalitet. Dette er to lette sett som kommer til meg som alternativer. Jeg har brukt en av disse i mitt eget studio før, og den andre har en kollega av meg brukt. 

Se på AmazonView på