Glem MacBook Air: Denne LG 2-i-1 er en lett bærbar datamaskin gjort riktig

0
15

LG Gram Pro Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktige ting

LG Gram Pro 16 2-i-1 er tilgjengelig nå for $1900, som er $200 av ordinær pris. Den er slank og jevn, med en nydelig skjerm og respektabel ytelse.&#xA0 ;
Den tynne formfaktoren betyr imidlertid at den blir varm, og at høyttalerne ikke er gode.

LG Gram Pro 16 2-i-1 er virkelig en imponerende bærbar PC. Den har for tiden Guinness-rekorden for å være den letteste 16-tommers 2-i-1 i verden, et faktum som stolt ble avslørt for meg av en LG-representant under avdukingen av produktet tidligere i år (og en som min kollega Kerry Wan og jeg bekreftet umiddelbart ved å veie det selv). Med en vekt på 1,377 kg er den absolutt lett, men det er ikke det eneste som går for det.

Også: En av de beste bærbare datamaskinene du kan kjøpe for mindre enn $700 er ikke det du forventer

Sett den lette formfaktoren til side, er dette en dyktig bærbar PC med en nydelig OLED-skjerm og solid pakke med maskinvare. Denne bærbare datamaskinen ble designet for å klare det første inntrykket. Den ultratynne kroppen, den livfulle skjermen og det mørke sorte chassiset gir en slående visuell silhuett. 

Se på LG

Under panseret kommer Gram Pro 16 2-i-1 med en Intel Core Ultra 7 155H-prosessor, og opptil 32 GB RAM med 2 TB lagringsplass, en prisverdig maskinvarepakke som bidrar til denne bærbare datamaskinens raske ytelse. 

Jeg brukte denne bærbare datamaskinen som min primære driver i en uke, og kan si at jeg definitivt var imponert over hvor godt den presterer. Å kjøre to skjermer er en lek, og det samme er å ha dusinvis av nettleserfaner åpne sammen med en håndfull åpne apper. Dette vil absolutt være en bærbar datamaskin å vurdere for alle som leter etter en ultrabærbar for å håndtere foto- eller videoredigering i felten. 

Også: De beste 15-tommers bærbare datamaskinene i 2024: Ekspert testet og vurdert

Den 16-tommers OLED-skjermen er skarp og silkemyk, med en variabel 120Hz oppdateringsfrekvens. Denne høye oppdateringsfrekvensen på en skjerm med 400-nit lysstyrke resulterer i utrolig levende visuelle medier, som står for 100 % av RBG-fargeskalaen, 94 % av Adobe RBG-skalaen og 100 % av P3-fargeskalaen. < /p>

Jeg satte Gram Pro 2-i-1 i teltmodus og startet opp noen strømmeapper, og videoen ser bra ut, spesielt med denne lysstyrken. Den høye oppdateringsfrekvensen har også positive effekter for skapere. Foruten video- og bilderedigering, hvis du bruker den medfølgende pekepennen i nettbrettmodus, blir resultatet en responsiv og naturlig opplevelse.  

LG Gram Pro 16 2-i-1 Kyle Kucharski/ZDNET

Når det gjelder pennen, føles den fin og taktisk som en tresidig blyant. Den fester seg til siden av den bærbare datamaskinen via en magnetisk kontakt, men bare en av pennen. tre sider er magnetiske, noe som resulterer i et minispill med å rotere pekepennen på siden av den bærbare datamaskinen til den klikker på plass. Men gitt at den lader trådløst (og ganske raskt), har jeg ingen klager.

Den bærbare datamaskinens fysiske kropp er konstruert med en utrolig lett nano-magnesium-legering, noe som resulterer i en solid, matt metallisk finish. Tastaturet er skarpt og taktisk, med 1,5 mm tastreiseavstand og veldig kul bakgrunnsbelysning som kun lyser opp bokstavene og tallene på tastene, ikke selve tastene. 

Styreflaten, selv om den ser upretensiøst ut, er veldig godt designet. La meg være tydelig, jeg er absolutt ikke en styreflate-nyter. Jeg kobler til en mus selv før jeg slår på den bærbare datamaskinen mesteparten av tiden, men denne var et unntak. Den har akkurat passe størrelse, responsiv og har en glatt, lett følelse som krever svært lite fysisk input i forhold til brukervennligheten på skjermen. 

Når det er sagt, den matte svart finish, selv om det ser bra ut, er absolutt fingeravtrykkby. Jeg spiser ikke rundt datamaskinene mine, og jeg er bevisst på å legge skitne hender på et tastatur, og fortsatt viser denne tingen hver eneste flekk og kontaktpunkt. Jeg skjønner at det er lite å gjøre med dette, men personlig er det ikke noe jeg liker å se på. 

Flytter til resten av den bærbare datamaskinens fysiske form: du har et standardutvalg av porter her, med to USB-C-porter på den ene siden, en HDMI og to USB-A-porter og 3,5 mm hodetelefonkontakt på den andre. Den bærbare datamaskinens høyttalere er nedadrettet, noe som ikke hjelper det faktum at den utrolig tynne kroppen resulterer i ganske lavt toppvolum. Forventningene til bærbar lyd er vanligvis ikke skyhøye, og dette er ikke noe å skrive hjem om. 

Dessuten: Lenovos nye 2-i-1 ThinkPad forbedrer en avgjørende funksjon som profesjonelle brukere vil elske

Den andre avveiningen for denne bærbare datamaskinens tynne design er kjøleeffektiviteten. Denne bærbare datamaskinen går varm under tung belastning, og varm under normal bruk. Den nedfyrende varmeavtrekksviften betyr at du vil føle det på tastaturet hvis du gjør noe prosessorintensivt, og vil absolutt sprenge beina dine hvis du jobber med datamaskinen på fanget. 

Igjen, det er ikke mye å gjøre med dette, siden den ultratynne designen betyr at du bytter eiendom med et mer forseggjort kjølesystem eller robuste vifter. Det er rett og slett en del av den totale kostnaden for å oppnå dette nivået av lett design

Når det er sagt, er dette ikke en bærbar datamaskin laget for å bli presset til randen av sine evner. Ytelsen vil bli redusert på grunn av varmeregulering hvis den overskrider en viss terskel, mens andre bærbare datamaskiner med mer intensive kjølesystemer kan ha flere betingelser for å håndtere de høyere temperaturene. 

LG Gram Pro 16 2 i 1 Kyle Kucharski/ZDNET

For de fleste brukere er ikke dette et stort problem, men under eksepsjonelt tunge belastninger kan ytelsen synke, slik den gjorde spesielt for meg mens jeg kjørte avanserte benchmarking-tester.    

Til slutt var batterilevetiden på denne maskinen omtrent det du ville forvente av en 2-i-1 med en OLED-skjerm. Dette er en bærbar datamaskin som kan vare en hel arbeidsdag, men bare så vidt. Avhengig av hvor hardt du presser den, forvent å se 7-8 timer på en enkelt lading. Jeg kom meg rundt det under testingen. 

ZDNETs kjøpsråd

I et marked med dusinvis av 2-i-1 bærbare datamaskiner som ble utgitt i år, LG Gram Pro 16 2-i-1 er et av de dyrere alternativene, men absolutt verdt det for forbrukere som ønsker å oppnå høye karakterer på trifectaen av bærbare funksjoner: ultraportabilitet, en nydelig OLED-skjerm og sterk ytelse. Det er noen avveininger med den ekstremt lette designen, men for de fleste brukere oppveier fordelene ulempene. 

Hvis prispunktet på nesten $2000 er utenfor budsjettet ditt, er det noen få andre alternativer å vurdere. Acer Swift Edge 16 har samme størrelse OLED-skjerm og veier litt mer på 2,73 pund, men vil bare koste deg $1300.