Jeg var en Copilot diehard inntil ChatGPT la til disse 5 funksjonene

0
12
Getty Images/Eugene Mymrin

Før ChatGPTs popularitet skjøt i været, testet jeg allerede chatboten og andre modeller. Som et resultat har jeg de siste to årene utviklet en følelse av hva som gjør en modell fantastisk, inkludert hastighet, pålitelighet, tilgjengelighet, kostnader, funksjoner og mer. Siden Copilot ble lansert i februar 2023, har den vært på toppen av listen min – til nå. 

Copilots konkurransefortrinn var å tilby brukere funksjoner som ChatGPT reserverte for ChatGPT Plus-abonnenter gratis. Disse funksjonene løste også alle ChatGPTs viktigste smertepunkter, inkludert tilgang til internett, kunnskap om gjeldende hendelser og siteringer. Følgelig ga Copilot den beste verdien for brukerne og fikk sin plass som den beste AI-chatboten i boken min. 

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT, Copilot og verdige alternativer

I mai holdt imidlertid OpenAI sitt Spring Update-arrangement, og lanserte etterlengtede oppgraderinger til ChatGPT, inkludert Copilots fremstående funksjoner, som nettsurfing, multimodale spørsmål, bilde generasjon, GPT-4-intelligens, dokumentopplastinger og mer. 

Så hvorfor er det ikke et slips? Med oppdateringen fikk ChatGPT også funksjoner som Copilot ikke har, inkludert tilgang til OpenAIs nyeste flaggskipmodell, GPT-4o, og andre banebrytende oppgraderinger. Nedenfor er en oppsummering av funksjonene som hjalp ChatGPT med å gjenvinne kronen (og hvordan du kan bruke dem). 

1. GPT-4o

Jeg måtte begynne med kronjuvelen til oppdateringene — GPT-4o. ChatGPT-oppgraderingen til GPT-4o fra GPT-3.5 ga chatboten GPT-4-intelligens og en rekke bonusfunksjoner som gjør at den kan prestere på et høyere nivå, inkludert høyere hastigheter og forbedret forståelse av syn og lyd. < /p>

Også: Hva står GPT for? Forstå GPT-3.5, GPT-4, GPT-4o og mer

"o" står for omni, og refererer til dens evne til å forstå tekst, lyd, bilde og videoinnganger og sende ut tekst, lyd og bilder. Dette er en betydelig oppgradering fra GPT-3.5, som bare kunne forstå og skrive ut tekst. 

Med GPT-4o fikk gratis ChatGPT-brukere også tilgang til funksjonene som tidligere var tilgjengelige på Copilot og ChatGPT Plus, inkludert å få svar fra modellen og nettet, chatte om bilder og dokumenter, bruke minnefunksjonen, få tilgang til GPT Store og analysere data. 

Også: OpenAI ga nettopp gratis ChatGPT-brukere surfing, dataanalyse og mer

Copilot kjører fortsatt på GPT-4 Turbo , som er en veldig intelligent modell til tross for at den mangler de mange oppgraderingene den nye modellen kan skilte med, som diskutert ovenfor. 

2. Forbedret forståelse av bilder 

Før denne oppdateringen, hvis du ønsket å laste opp et bilde, kunne du ikke bruke gratisversjonen av ChatGPT, men i stedet måtte du bruke Copilot eller ChatGPT Plus. Nå kan brukere ikke bare laste opp bilder til gratisversjonen av ChatGPT, men funksjonen har også blitt oppgradert for å gi brukerne bedre innsikt. 

Også: Slik abonnerer du på ChatGPT Plus ( og 5 grunner til hvorfor du bør)

OpenAI delte et eksempel på hvordan brukere kunne utnytte den forbedrede visjonen ved å laste opp et bilde av menyen deres slik at chatboten kan oversette og tilby dyptgående innsikt, for eksempel historien, betydningen og anbefalinger. Et annet eksempel på avanserte funksjoner er at brukere kan laste opp et bilde og få chatboten til å trekke ut teksten og gjøre den om til kode. 

3. GPT-er og GPT Store 

Kanskje en av de viktigste fordelene med  ChatGPT vs Copilot er at du kan lage GPT-er gratis på ChatGPT, mens du på Copilot må betale for et Copilot Pro-abonnement på $20 per måned. Ved å lage din egen GPT kan du tilpasse en chatbot for å møte dine behov, noe som sparer deg for mye tid i arbeidsflyten din fordi du kan hoppe over å spørre en chatbot hver eneste gang om å utføre den samme funksjonen. 

< p>Også: Du kan nå lage din egen tilpassede Copilot GPT. Slik gjør du

En annen bonus er gratis ChatGPT-brukere som nå kan få tilgang til GPT Store, hvor det er millioner av tilpassede chatbots laget av andre brukere og utviklere du kan velge mellom som kan hjelpe med spesifikke oppgaver. Butikken inkluderer GPT-er fra populære applikasjoner og nettsteder, inkludert AllTrails, Khan Academy Code Tutor, Canva og mer. 

4. Dataanalyse 

Mange er avhengige av chatbots for å hjelpe til med kjedelige dataanalyseoppgaver. Heldigvis kan både Copilot og ChatGPT gjøre det. Den største forskjellen er at Copilots dataassistanse er begrenset til Copilot Pro-abonnenter og fungerer i Excel for å generere formler og analysere og oppsummere data. 

Også: Slik bruker du ChatGPT til å lage diagrammer og tabeller med avansert dataanalyse

Imidlertid tilbyr gratis ChatGPT nå avanserte dataanalyseverktøy, inkludert å lage interaktive diagrammer og tabeller for å visualisere dataene dine, tolke CSV-filer eller regneark, dataoppsummering og mer. Siden disse operasjonene ikke trenger å skje i Excel, kan brukere få hjelp til den dataadministrasjonsplattformen de foretrekker gratis. 

5. Flere språk 

Som nevnt ovenfor, fikk GPT-4o ChatGPT noen ganske utrolige oversettelsesmuligheter, muliggjort av støtten for flere språk. Siden oppdateringen har ChatGPT støttet mer enn 50 språk. Chatboten vil som standard oppdage nettleserens språk og oppdatere ChatGPT for å matche, eller brukere kan bytte det manuelt i innstillingene. 

Også: Glem Copilot: 5 store AI-funksjoner Google har nettopp lansert til Chromebook

Den økte språkstøtten garanterer at folk over hele verden kan få tilgang til ChatGPT på det språket de velger. Copilot har ikke så omfattende tilgjengelighet med støtte for kun 24 språk. 

Bonus: Ny stemmemodus (kommer snart)

Hvis du stilte inn på Spring Update-arrangementet, husker du sannsynligvis den nye Voice Mode-demoen, som stjal showet. Til tross for talemodus som tidligere har eksistert i chatboten, hever den nye og forbedrede stemmemodus opplevelsen fullstendig ved å bruke GPT-4os video- og lydfunksjoner. 

Med den nye talemodusen kan ChatGPT bruke konteksten fra miljøet ditt for å gi stemmesvar, som vist i demoen nedenfor der chatboten kommenterer brukerens følelser bare ved å se på ansiktet hans. 

Et annet pluss er at den nye stemmemodusen har blitt optimalisert for å produsere mer naturlig samtale, stoppe når den blir avbrutt og har forskjellige intonasjonsmønstre, som vist i video over. Denne opplevelsen vil først rulles ut til ChatGPT Plus-brukere i alfa, men vil bli bredere tilgjengelig for gratisbrukere etterpå. På den annen side fungerer Copilots stemmeinndata stort sett på samme måte som din vanlige, unaturlige stemmeassistent.