Singapore ser ut til å øke AI med planer for kvantedatabehandling og datasentre

0
15
height= Karl Hendon/Getty Images

Singapore ønsker å skape et globalt fotavtrykk innen kunstig intelligens (AI) med utgivelsen av internasjonale standarder for testing av store språkmodeller (LLM) og investeringer i kvantedatabehandling og ny datasenterkapasitet. 

Quantum har potensial til å låse opp ny verdi, der høyere prosesseringsevner kan utnyttes i områder som simulering av komplekse molekyler for oppdagelse av legemidler, sa visestatsminister Heng Swee Keat på forrige ukes Asia Tech x Singapore 2024-toppmøte.&#xA0 ;

Også: Generativ AI kan skape mer arbeid enn det sparer

Han la til at kvantedatabehandling også kan ha synergier med AI, for eksempel ved å forbedre effektiviteten ved å utvikle og trene avanserte AI-modeller. Denne utviklingen kan i sin tur drive ytterligere innovasjoner innen dyp læring, naturlig språkbehandling og datasyn. 

Imidlertid er det fortsatt utfordringer å løse i kvante, inkludert krav til kryogen kjøling og feilretting, sa Heng. Han bemerket at forskere over hele verden vurderte forskjellige tilnærminger for å oppnå skala og gjøre det mulig for kvantedatabehandling å være kommersielt levedyktig. 

Også: Rote-automatisering var slik i fjor: AI presser mer intelligens i programvareutvikling 

Singapore ønsker å møte disse utfordringene med sin nasjonale kvantestrategi, kombinert med nesten 300 millioner SG$ (221,99 millioner dollar) i investeringer. Disse kontantene kommer på toppen av en tidligere forpliktelse på SG$96,6 millioner som ble kunngjort i 2022. Den nye investeringen er øremerket for fem år, frem til 2030, for å styrke landets posisjon som et ledende knutepunkt innen utvikling og distribusjon av kvante teknologier, sa Heng. 

Dette veikartet fokuserer på fire områder, inkludert initiativer innen kvanteforskning, for eksempel kvantekommunikasjon og sikkerhet og kvanteprosessorer, og et stipendprogram for å produsere 100 PhD. og 100 kandidater på masternivå i løpet av de neste fem årene, sa han. 

Det pågår arbeid for Singapore for å bygge kapasitet innen design og utvikling av kvanteprosessorer. Dette arbeidet vil omfatte forskning på qubit-teknologier, inkludert fotoniske nettverk, nøytrale atomer og superledende kretser.

ZDNET forstår Singapores mål er å ha den første prototypen klar i løpet av de neste tre årene og skala ut produksjonen på fem år. 

Regjeringen i 2022 avduket et treårig initiativ for å bygge et kvantesikkert nettverk som de håper vil vise frem “krypto-smidig tilkobling” og legge til rette for forsøk med både offentlige og private organisasjoner. Initiativet inkluderer også et kvantesikkerhetslaboratorium for sårbarhetsforskning. 

Laying ground for grønne datasentre

Singapore lanserte i forrige uke også sitt grønne datasenter-veikart for å kartlegge &quot ;digital bærekraft og kartlegg grønne vekstveier" for slike fasiliteter, støtte AI og databehandlingsutvikling. 

Landet har over 1,4 gigawatt datasenterkapasitet og er hjemsted for mer enn 70 sky-, bedrifts- og samlokaliseringsdatasentre.

Singapore har som mål å legge til minst 300 megawatt ekstra datasenterkapasitet &quot ;på kort sikt" og ytterligere 200 megawatt gjennom distribusjon av grønn energi, sa Janil Puthucheary, seniorstatsminister for kommunikasjons- og informasjonsdepartementet, på toppmøtet. 

Det vil bli gjort innsats for å forbedre effektiviteten gjennom både maskinvare og programvare, sa Puthucheary, og pekte på teknologier som maksimerer energieffektivitet og kapasitet, og grønne programvareverktøy. 

Han la til at forbedring av datasentereffektiviteten er også om grønnere programvare, slik at karbonutslippene fra applikasjoner kan reduseres.

Han sa at fokuset vil bli plassert på datasentre for å akselerere bruken av grønn energi, med myndighetene som tilbyr støtte via tilskudd og insentiver for å bytte til energieffektivt IT-utstyr. I tillegg vil Infocomm Media Development Authority (IMDA) samarbeide med PUB for å hjelpe datasentre med å øke vannforbrukseffektiviteten (WUE) til 2,0 kubikkmeter eller mindre per megawattime, opp fra 2021 median WUE på 2,2 kubikkmeter.' xA0;

Også: Smidig utvikling kan låse opp kraften til generativ AI – her er hvordan

IMDA i fellesskap vil utvikle standarder og sertifiseringer med industripartnere for å drive utviklingen og driften av datasentre med strømforbrukseffektivitet (PUE) på 1,3 eller lavere. 

I tillegg vil BCA-IMDA Green Mark for datasentre oppdateres innen utgangen av året for å heve standardene for energieffektivitet i datasentre. IMDA vil også introdusere standarder for IT-utstyr energieffektivitet og væskekjøling innen 2025, for å drive innføringen av disse teknologiene i Singapore.

Det grønne datasenterets veikart skisserer planer for å redusere energibruken for luftkjøling ved å øke driftstemperaturer via IMDAs tropiske DC-metodikk. 

Ifølge myndighetene kan datasentre oppnå 2 % til 5 % energibesparelser for hver 1°C økning i driftstemperatur.

Det pekte også på simuleringer som har funnet ut at eksisterende datasentre kan oppnå en 50 % reduksjon i energiforbruket til støttende infrastruktur, med energieffektive ettermonteringer og oppgraderinger for nøkkelutstyr, for eksempel kjøleanlegg og avbruddsfri strømforsyning.

“Vi har som mål å løfte alle datasentre i Singapore for å oppnå PUE på mindre enn 1,3 ved 100 % IT-belastning i løpet av de neste 10 årene,”" IMDA sa. “Dette gir eksisterende datasentre tilstrekkelig tid til å planlegge for oppgraderinger.”

Teknologiindustrien slipper i dag ut anslagsvis 1,5 % til 4 % av globale klimagassutslipp, bemerket Heng, med dette tallet anslått å stige ettersom bruken av AI utvides sammen med behovet for datalagring og -behandling. 

Også: 3 måter å akselerere generativ AI-implementering og -optimalisering

Han sa at teknologier som driver landets digitale økonomi, som sky og AI, driver etterspørselen etter kraftig og energikrevende databehandling. 

"Datasentre ligger i hjertet av slike aktiviteter og krever store mengder energi til prosessering og kjøling. Grønning av IKT, spesielt datasentre, er derfor avgjørende i en digital og karbonbegrenset verden," sa han.

“Det er behov for å balansere de økonomiske og sosiale fordelene ved digitale applikasjoner med miljøeffektene fra de resulterende utslippene,”" sa han og la merke til at Singapore har forpliktet seg til et netto-null-mål innen 2050. 

"Veekartet for [grønt datasenter] angir lavkarbonenergikilder som datasentre kan utforske, som inkluderer bioenergi, brenselceller med karbonfangst, lavkarbonhydrogen og ammoniakk for en start," Puthucheary forklarte. "Vi ønsker velkommen forslag fra industrien for å flytte grenser for å realisere disse banene i Singapore."

Kartlegge globale teststandarder for AI-modeller

I mellomtiden ønsker landet å gå foran ved å gi ut standarder for testing av store språkmodeller (LLM), utviklet via partnerskap med globale organisasjoner som MLCommons, IBM og Singtel. 

Dubbet Project Moonshot , gir LLM-testverktøyet benchmarking, red-teaming og testing av grunnlinjer for å hjelpe utviklere og organisasjoner med å redusere risiko knyttet til LLM-distribusjon. 

Også: Generativ AI er teknologien som IT føler mest press for å utnytte

LLM-er uten rekkverk kan forsterke skjevheter og skape skadelig innhold, med utilsiktede konsekvenser. "IMDA søker å etablere rekkverk for å håndtere risikoen samtidig som det gir rom for innovasjon," det statlige organet sa. 

"Det er viktig å ta i bruk en smidig, test-og-iterate tilnærming for å håndtere nøkkelrisikoer i modellutvikling og bruk. Project Moonshot gir intuitive resultater, så testing avslører kvaliteten og sikkerheten til en modell eller applikasjon på en lett forståelig måte, selv for en ikke-teknisk bruker."

Testverktøyet gir et fem-lags poengsystem der hvert fullførte poengark vil plassere søknaden på en skala. Karakteravskjæringer kan bestemmes av forfatteren av hvert av disse scoringsarkene. 

AI Verify Foundation og MLCommons utviklet i fellesskap testing av LLM-benchmarks. Sistnevnte er et åpent ingeniørkonsortium støttet av Qualcomm, Google, Intel og NVIDIA og anerkjent av US National Institute of Science and Technology under sitt AI Safety Consortium. AI Verify Foundation er Singapores ideelle stiftelse som fokuserer på å utvikle AI-testverktøy. 

Også: AI-virksomheten blomstrer: ChatGPT Enterprise kan nå skryte av 600 000+ brukere

Project Moonshot er for øyeblikket tilgjengelig som en åpen beta. 

IMDA sa at de samarbeider med selskaper som Anthropic for å utvikle en praktisk guide til flerspråklig og flerkulturell red-teaming for LLM-er. Veiledningen er planlagt utgitt senere i år for global bruk.