Hva du kan forvente av WWDC 2024: Siri, AI-oppgraderinger, iOS 18, MacOS 15, mer

0
21
Tim Cook ved iPhone 15-arrangement Jason Hiner/ZDNET

Vi er bare en uke igjen til endelig å lære hvordan Apple planlegger å legge til en dose AI til kjerneproduktene sine – og hvor det vil stable seg opp sammenlignet med Google, OpenAI og Microsoft, alt sammen hvorav allerede har vært vertskap for vårens utviklerkonferanser.

Også: 6 måter Apple kan hoppe over OpenAI, Microsoft og Google på WWDC 2024

Årets Worldwide Developers Conference, eller WWDC, finner sted med start mandag 10. juni og avsluttes 14. juni. Åpningsdagen er når den store keynoten finner sted, med administrerende direktør Tim Cook og flere ledere på scenen for å kunngjøre for forbrukeroppdateringer. Dagene etter er dedikert til utviklerverksteder og private demoøkter.

Naturligvis vil utviklere og pressemedlemmer være tilstede på Apple Park i Cupertino gjennom hele uken, mens alle andre kan se en direktesending av åpningens hovedinnlegg, enten på Apples nettside eller YouTube-kanal.

Hva forventes på WWDC 2024?

WWDC er vanligvis begivenheten der Apple tar de neste store versjonene av sine assorterte operativsystemer. Det betyr at vi bør forutse demoer av iOS 18, iPadOS 18, MacOS 15, WatchOS 11, tvOS 18 og VisionOS 2.0.

Arrangementet gir utviklere tilgang til eksperter, sammen med høydepunkter av nye verktøy og funksjoner som vil hjelpe dem med å lage nye og/eller bedre apper for Apple-økosystemet.

Også: 10 ting jeg vil se i VisionOS 2.0

"Vi er så glade for å få kontakt med utviklere fra hele verden for en ekstraordinær uke med teknologi og fellesskap på WWDC24," Susan Prescott, Apples VP for Worldwide Developer Relations, sa i en pressemelding. "WWDC handler om å dele nye ideer og gi våre fantastiske utviklere innovative verktøy og ressurser for å hjelpe dem med å gjøre noe enda mer fantastisk."

1. Du vil høre 'AI' mye

iPhone med Siri Maria Diaz/ZDNET

Årets WWDC lover noe ekstra, nemlig et søkelys på Apples bestrebelser innen AI. Med selskaper som OpenAI, Microsoft og Google som allerede tilfører produktene sine generativ AI, er Apple klart bak i løpet. Selv om forbrukere ikke lengter etter AI-forbedringer til alle de vanlige appene og tjenestene deres, venter investorer spent på å se hva selskapet kan få til i denne nye teknologiæraen.

For å ta igjen, har Apple angivelig jobbet med sin egen interne AI-teknologi for å legge til neste generasjons iPhone og andre produkter. På trykk på WWDC kan det være AI-basert assistanse for tjenester som Apple Music og en stor og sårt tiltrengt overhaling for Siri.

Også: 5 ryktede iOS 18-funksjoner I'm mest begeistret for – og AI er bare starten

Men Apple har også angivelig vært på jakt etter en partner for hjelp utenfra, muligens i samarbeid med OpenAI for å bringe sin chatbot-ekspertise til iOS og Google for å bringe Gemini-drevne AI-funksjoner. For bare noen måneder siden kjøpte selskapet et kanadisk oppstartsfirma kalt DarwinAI, som har utviklet måter å gjøre AI-systemer mindre og mer effektive på.

Nyligere har rykter antydet at noen nye AI-funksjoner vil inkludere evne til å transkribere og oppsummere i talememoer og notater, mer intelligente og nyttige søk i Safari, AI-genererte emojier basert på samtaler i Messages og mer.

2. Ikke glem det andre akronymet: RCS

iPhone 15 Pro og Samsung Galaxy S24 Ultra med startskjermer på Prakhar Khanna/ZDNET

Til overraskelse for mange, bortsett fra EU-kommisjonen, kunngjorde Apple i fjor at iPhones til slutt ville støtte Rich Communication Services (RCS), en protokoll som allerede er tatt i bruk av Android-telefoner. Å legge til denne teknologien bør lindre viktige smertepunkter ved meldinger mellom de to operativsystemene, inkludert mangel på skriveindikatorer, desorienterte gruppechatter og kvalitetstap ved sending av mediefiler.

Også: DOJ saksøker Apple : Hva det kan bety for iPhone-brukere og iOS-utviklere

Beslutningen om å bringe RCS til iPhone kom etter økende press fra EUs Digital Markets Act (DMA), som understreket kompatibilitet på tvers av plattformer. Mens en nyere uttalelse fra Google antydet at Apple ville integrere RCS senere i høst, kan det å fremheve overgangen ved WWDC potensielt hjelpe Apples forsvar mot DOJs antitrustsøksmål, anlagt i mars. Uansett når og hvordan Apple velger å kunngjøre den nye funksjonen, vil det være store nyheter for både iOS- og Android-brukere.

3. MacOS 15, iPadOS 18, WatchOS 11, VisionOS 2, tvOS 18

Apple iPad Air med tastaturdeksel på lilla bakgrunn Adam Breeden/ZDNET

Forvent AI-funksjonsoppgraderinger ved siden av iOS på tvers av Apples programvareportefølje, inkludert det nå to år gamle VisionOS. Tatt i betraktning selskapets press for å reposisjonere MacBook som AI-PC-en, vil Apple sannsynligvis overføre noen av de nye Siri- og AI-funksjonene for iOS som ble introdusert tidligere i MacOS 15. På samme måte forventes iPadOS 18 å motta en AI-makeover som gir forbedrede multitasking-evner – muligens til Stage Manager – og en ny eye-tracking-tilgjengelighetsfunksjon.

Når det gjelder VisionOS og Apples konstante streben etter å markedsføre sitt $3500 Vision Pro-headset, kan du forvente subtile forbedringer av livskvalitet, inkludert muligheten til å flytte rundt apper på startskjermen, flere førstepartstjenester og en mer fleksibel brukeropplevelse generelt.