Det er en hemmelig smart hjemmeradio i disse Mac- og iPad-ene – har du en?

0
12
iPad Pro3 M4 Kerry Wan/ZDNET

Apple ser ut til å fremtidssikre sine nye iPad-er og Mac-er: Mange – men ikke nødvendigvis alle – enheter lansert siden september 2023 har Thread-radioer innebygd. Apple har ikke bekreftet dette eller lagt til informasjonen til enhetene' spesifikasjoner, men FCC-rapporter bekrefter tilstedeværelsen av disse smarte hjemmeradioene på flere iPad-er og Mac-er.

Fangsten? Apple har ikke gjort offisielle kunngjøringer om det, og det ser ikke ut til at disse enhetene kan fungere som trådgrenserutere ennå. Det faktum at muligheten er der indikerer imidlertid at Apple kan aktivere disse radioene i fremtidige oppdateringer, noe som gjør iPader og Mac-er klare til å fungere som trådkantrutere.

Også: 10 iPad-tips og innstillinger hver Apple-nybegynnere og -proffer må vite

Da Apple lanserte iPhone 15-serien i fjor høst, kunngjorde de at 15 Pro- og 15 Pro-modellene har en Thread-radio. Bortsett fra iPhone 15 Pro og Pro Max, her er en liste over Apple-enheter med Thread-radioer som ble lansert i september 2023:

iPads med en trådradio:

iPad Pro 13-tommers Wi -Fi & Mobil (M4) – FCC reportiPad Pro 11-tommers Wi-Fi & Mobiltelefon (M4) – FCC reportiPad Pro 11-tommers Wi-Fi (M4) – FCC reportiPad Air 13-tommers Wi-Fi (M2) – FCC reportiPad Air 11-tommers Wi-Fi & Mobil (M2) – FCC-rapport

Macer med en trådradio:

MacBook Pro 16-tommers (M3 Pro eller M3 Max) -FCC-rapportMacBook Pro 14-tommers (M3 Pro eller M3 Max) – FCC-rapportMacBook Pro 14-tommers (M3) – FCC-rapportMacBook Air 15-tommers (M3) – FCC reportiMac ( M3) -FCC-rapport for to porter – FCC-rapport for fire porter

Hvis og når Apple aktiverer disse radioene i iPad og Mac, kan disse enhetene bruke Thread-protokollen for å koble til smarte hjemmeenheter samt periferiutstyr med lavt strømforbruk og tilkoblingskrav med lav latens, som Apple Watch, AirTags, tastaturer og mus. 

Siden iPad og Mac kjører Apples Home-app, kan de fungere som trådkantrutere, og integreres mer sømløst med smarte hjemmenettverk. Dette kan indikere at iPad-en vender tilbake til å fungere som en smarthjem-hub. 

Hvordan sjekke om iPad-en eller Mac-en har en trådradio

Den beste måten å finne ut om enheten din har en Thread-radio innebygd for å se etter bevis på Trådtesting i enhetens FCC-rapporter. 

1. Finn enhetens modellnummer eller FCC-ID

De fleste Apple-enheter, unntatt iPhones, har dette trykt på baksiden. Hvis du ikke finner dette nummeret på enheten, går du til Innstillinger, Generelt, velger Om, og ser etter modellnummeret.

Du kan også se etter iPad, MacBook Air og MacBook Pro-modeller på Apples støtteside.

Også: M4 iPad Pros sanne potensial vil bli realisert på WWDC, og AI vil ha mye å gjøre gjøre med det

2. Få tilgang til Apple FCC-databasen

Du får tilgang til Apple FCC-databasen ved å klikke FCC.Report/company/Apple. Dette vil få opp en fullstendig liste over selskapets FCC-rapporter, fra den første i 1981 til i dag.

3. Søk etter enhetens modellnummer eller FCC ID

Søk etter enhetens modellnummer eller FCC ID ved å utføre et raskt Finn ved hjelp av& #xA0;Ctrl F eller cmd F.

4. Klikk på enhetens rapport

Ved å klikke på enhetens rapport vil du få opp en liste over alle rapportene som er opprettet for enheten tilgjengelig gjennom FCC.

Også: iPad Air (2024) anmeldelse: Apples M2-nettbrett er enda bedre enn min $1200 Android

5. Finn trådtestingsrapporten

Søk etter testrapporter som nevner "Tråd" eller “IEEE 802.15.4”," som er den tekniske standarden som Thread er bygget på. 

Hvis det finnes en Thread-radio i den enheten, bør du finne en rapport om samsvarstestingen siden en ikke-eksisterende funksjon ikke ville bli testet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Thread?< /h2>

Thread er en lavenergi-trådløs kommunikasjonsprotokoll for smarthjemenheter laget av Thread Group. I likhet med Zigbee er Thread basert på IEEE 802.15.4 og er designet for å gi raskere hastigheter og bedre rekkevidde enn Bluetooth i et hjemmenettverk. Det er også en del av den nye smarthusstandarden, Matter, som kan kjøres over Thread eller Wi-Fi. Apple er et av selskapene bak utviklingen av Matter gjennom Connectivity Standards Alliance (CSA). 

Også: Google gjør TV-ene sine om til hjemmehuber og gir utviklere tilgang til over 600 millioner smartenheter

Thread ble opprettet som en energieffektiv og sikker protokoll for å koble til batteridrevne enheter, som sensorer for smarte hjem, smartlåser, romtermometre, lys, termostater og sikkerhet systemer. Den IP-baserte protokollen tillater enkel integrasjon med økosystemer for smarte hjem, som er Matters hovedmål.

Hva er en trådgrenseruter?

Hånd som holder en HomePod Mini

HomePod mini er en Apple Thread-kantruter.

Maria Diaz /ZDNET

Trådnettverk er mesh-nettverk, så trådgrenserutere er avgjørende for et pålitelig nettverk. En trådgrenseruter kobler trådnettverket til eksterne nettverk som Wi-Fi eller ethernet og letter dataoverføring mellom enhetene innenfor trådnettverket og de utenfor det, slik at smarthjemenheter kan samhandle med skytjenester og smarttelefoner.

HomePod, HomePod mini og noen Apple TV-enheter fungerer som trådkantrutere, det samme gjør Google Nest Hub Max, Amazon Echo og Eero Pro 6.

Dessuten: Dette er den beste smartlåsen for iPhone-brukere, og den ser ikke engang ut som en

Tråden skaper et selvhelbredende mesh-nettverk, så det å ha flere grenserutere i et smart hjem gjør for en mer stabil og effektiv forbindelse mellom enheter. Det robuste selvhelbredende nettverket sikrer at enhetene forblir tilkoblet selv om én eller flere enheter i nettverket går offline eller opplever problemer, og jobber sammen uten avbrudd.

For eksempel, hvis du har en Thread smart lås og temperatursensor og en Wi-Fi smart termostat, kobler en trådgrenseruter som HomePod mini smartlåsen og sensoren til Wi-Fi-nettverket og muliggjør kommunikasjon mellom sensoren og termostaten. Det vil også tillate deg å kontrollere alle tre enhetene gjennom én enkelt app – i dette tilfellet Apple Home – selv om du ikke er hjemme.

Hvorfor ville Apple gi noen iPad-er og Mac-er Thread-radioer og ikke alle?

Ingen trådprotokollinformasjon ble funnet for 11-tommers M2 Wi-Fi iPad Air eller 13-tommers M3 Macbook Air. Dette garanterer ikke at en Thread-radio ikke er inkludert i disse enhetene, men Apple brukte sannsynligvis en enklere brikke for disse startmodellene.

Også: Google Home-profftips: Hvordan bruke Gemini for å kringkaste meldinger mellom Nest-enhetene dine

Selv om Apple ikke eksplisitt har bekreftet denne informasjonen, kan selskapet ha brukt tri-band radiobrikker i iPad og Mac med Thread-radioer. Disse integrerte kretsene støtter tre forskjellige frekvensbånd for trådløs kommunikasjon, og kombinerer Wi-Fi, Bluetooth og Thread til en enkelt brikke for å gjøre den mer energieffektiv og kompakt. Støtten for flere protokoller hjelper fremtidssikre enheter ved å støtte nye trådløse protokoller.

Vil iPad-er og Mac-er være trådkantrutere?

Det er uklart om iPader og Mac-er til slutt vil fungere som trådgrenserutere fordi Apple ikke har annonsert eller bekreftet denne funksjonaliteten. Fremtidige programvareoppdateringer kan imidlertid muliggjøre denne muligheten til å forbedre økosystemer for smarte hjem og forbedre ytelsen til et smart hjemmenettverk, spesielt ettersom Matter-standarden blir mer utbredt tatt i bruk i Apple-økosystemet.

Også: Govees nye smarte utendørslys lyser opp hjemmet ditt på tre fargerike måter

De nye iPadene og Mac-ene med Thread-radioer har den nødvendige maskinvaren for å fungere som trådgrenserutere, men Apple må aktivere dette funksjonalitet.  

Er iPad en smarthushub?

Ikke for øyeblikket. iPad pleide å være et smarthjem-hub for HomeKit, men iPadOS 16 fjernet denne muligheten. Med denne programvareoppdateringen oppgraderte Apple Home-appen betydelig og sluttet å støtte iPad for nye HomeKit-funksjoner og automatiseringer. 

Apple valgte å tilby smarthushub-funksjonen kun til dedikerte enheter som HomePod, HomePod mini og Apple TV. Disse enhetene er alltid koblet til og koblet til Wi-Fi, mens iPad er en bærbar enhet som kanskje ikke alltid er hjemme, noe som forstyrrer dens evne til å fungere som en pålitelig hub.

Også: Disse 6 dingsene er livreddere for mine bakgårdsfester

Å gi nyere iPads trådstøtte vil bringe tilbake funksjonaliteten til smarthjemhuben og gjøre iPads til et mer robust alternativ for det smarte hjemmet enn før.&#xA0 ;

Hvis brukere ønsker å beholde en eldre iPad som en smarthushub, kan den ikke ha iOS 16 og vil kun fungere med grunnleggende HomeKit-funksjonalitet, ettersom nye funksjoner og forbedringer introdusert etter iOS 16 ikke vil bli støttet.

Ville Thread erstatte Bluetooth for Apple-tilbehør?

Sannsynligvis ikke. Selv i det usannsynlige tilfellet at Apple ikke planlegger å bruke Thread for smarte hjemmeenheter og bare integrerer den for å koble til eksterne enheter, som Apple Watch og andre enheter, er det ikke sannsynlig at Thread erstatter Bluetooth. 

Bluetooth er den dominerende tilkoblingsprotokollen for eksterne enheter, men Thread kan utfylle den, og gi et robust nettverksalternativ for spesifikke brukstilfeller der dens tekniske fordeler er mest fordelaktige, lik hvordan Apple Watch bruker Wi-Fi for å komplementere Blåtann.  

Også: De beste ringeklokkene i 2024: Eksperttestet og gjennomgått

Apple Watch bruker primært Bluetooth for å koble til iPhone, men når Bluetooth ikke er tilgjengelig, kan den koble til kjente Wi-Fi-nettverk for å opprettholde funksjonaliteten. Den kan veksle sømløst mellom Bluetooth og Wi-Fi, noe som sikrer kontinuerlig tilkobling.