Du vil snart kunne sende tekstmeldinger til 911 via RCS på Android-telefonen din. Slik fungerer det

0
13
Google Pixel Car Crash Detection Kerry Wan/ZDNET

Det er en situasjon ingen noensinne bør være i, men i tilfelle en nødssituasjon kunngjorde Google i dag tilgjengeligheten av tekstmeldinger til 911 med Rich Communication Services (RCS) i USA. 

Den nye funksjonen, som er planlagt å rulle ut gradvis i vinter og laget i samarbeid med nødteknologiselskapet RapidSOS, vil tillate Google Messages-brukere (les: på hvilken som helst Android-telefon) å sende tekstmeldinger til sine lokale nødmeldingssentraler via RCS. 

Også: Slik tar du opp en telefonsamtale på Android på tre enkle måter

Kommunikasjonsteknologien bør lindre noen av smertepunktene ved dagens alarmsentraler, inkludert manglende evne til å støtte tekstmeldinger og deling av bilder og videoer. 

Med RCS vil brukerne kunne gjør følgende:

Motta lesebekreftelser: Bekreft når mottakeren har lest meldingene dine og se skriveindikatorer for når de svarer.Send høyoppløselige bilder og videoer: Del visuell informasjon for å skildre hendelser og steder.Del deres nøyaktige plassering gjennom Android Emergency Location Service: For når brukeren ikke er klar over hvor de er.

Til Googles ære sier selskapet at det vil begynne å rulle ut funksjonen til amerikanske nødtelefonsentre som for øyeblikket ikke støtter noen form for 911-tekstmeldinger. I dag støtter omtrent 53 % av kundesentre grunnleggende meldingsfunksjonalitet, selv om det ofte er begrenset til kun å utveksle tekster – ikke mediefiler eller plasseringsdata.

Også: De beste satellitttelefonene: Ekspert testet og gjennomgått

"Målet vårt er å gjøre RCS til standarden for nødtjenester som sender tekstmeldinger overalt, og vi inviterer økosystemet til å samarbeide med oss ​​for å gi pålitelig nødmeldinger til alle," ; sa Elmar Weber, GM for Android og Business Communications, i selskapets pressemelding. 

Med Apple forventet å dele mer om planene sine om å ta i bruk RCS under WWDC neste uke, vil tidspunktet for dagens Google-nyheter føles tilsiktet. Vi håper begge selskapene kan samarbeide og bedre distribuere slike viktige funksjoner til fordel for alle brukere.