Singapore, USA utvider AI-partnerskapet for å fokusere på oppkvalifisering av ungdom og kvinner

0
7
ungdomsrobot-2077222775 JK1991/Getty Images

Singapore og USA utvider samarbeidet om kunstig intelligens (AI) for å fokusere på å bygge opp talent blant ungdom og kvinner. 

Et nytt AI Talent Bridge-initiativ utvides til US-Singapore Women i Tech Partnership Program som de to landene introduserte i 2022. Den siste planen tar sikte på å styrke talent innen fremvoksende teknologi, inkludert AI, med vekt på ungdom og kvinner, ifølge en felles uttalelse utgitt av USAs handelsminister Gina Raimondo og Singapores Visestatsminister og handels- og industriminister Gan Kim Yong. 

Dessuten: Åpenhet er sårt mangelfull på grunn av økende AI-interesse

For å bli rullet ut i løpet av de kommende månedene er innsatsen her en del av Partnership for Growth and Innovation-pakten som de to nasjonene lanserte i oktober 2021 å identifisere bilaterale handelsmuligheter, spesielt på tvers av disse fire områdene: digital økonomi og smarte byer, forsyningskjede, helsetjenester og ren energi og miljøteknologi. 

Pakten omfatter delte mål for å utnytte fordelene med kunstig intelligens og “utnytte potensialet til det gode”," sa de to offentlige etatene. "USA og Singapore har prioritert utvikling og bruk av interoperable styringsrammeverk for pålitelig, trygg, sikker og ansvarlig utvikling, distribusjon og evaluering av AI-teknologier," sa de. 

I oktober i fjor sa Singapores Infocomm Media Development Authority (IMDA) og US National Institute of Standards and Technology (NIST) at begge landene hadde synkronisert sine respektive AI-rammeverk for å lette overholdelse og vil fortsette å drive “trygg, pålitelig og ansvarlig" AI-utvikling. 

Kartleggingsøvelsen mellom IMDAs AI Verify og NISTs AI Risk Management Framework har som mål å harmonisere internasjonale AI-styringsrammeverk, gi større klarhet i krav og redusere etterlevelseskostnader.  

Fremover vil Singapores kommunikasjons- og informasjonsdepartement (MCI) organisere en AI-dialog med representanter fra industri og myndigheter for å diskutere de to nasjonene. investeringer, styringsmodeller og arbeidsstyrkeutvikling innen AI. 

Også: Microsoft ønsker å bevæpne 2,5 millioner mennesker i ASEAN med AI-ferdigheter

Med den nye AI Talent Bridge-planen har departementet og det amerikanske handelsdepartementet som mål å fortsette sitt AI-partnerskap for å fremme “en inkluderende og fremtidsrettet agenda” for økonomisk vekst og for å øke AI-konkurranseevnen for begge land. 

“Vi tror fremveksten av AI, inkludert generativ AI (GenAI), bringer med seg nye og utviklende muligheter, inkludert evnen til å forbedre økonomisk og sosial velferd og digital inkludering, for å akselerere og fremme samfunnsnyttig forskning og vitenskapelig oppdagelse, for å støtte mer konkurransedyktig og miljømessig bærekraftig økonomisk vekst, og for å fremme rettferdige og konkurransedyktige markeder," MCI sa. 

Departementet sa at nesten 6 000 amerikanske organisasjoner for tiden opererer i Singapore, med bilateral handel som støtter nesten 250 000 jobber over hele USA. 95 millioner på 10 år

Ifølge MCI tippet teknologiutgiftene i Singapore til SG$22 milliarder (USD$16,3 milliarder) i fjor, mens amerikanske selskaper' eksisterende og engasjerte kapitalinvesteringer i kunstig intelligens i løpet av de neste årene, sammen med Singapores forretningspartnere, har oversteget SG$50 milliarder (USD$37 milliarder). Organisasjoner fra begge nasjoner har også lovet å øke AI-evnen til mer enn 130 000 arbeidere i Singapore.

Deres felles innsats innen AI-styring indikerer ytterligere et behov for å redusere utfordringene som følger med den raske innføringen av AI. 

"Begge sider anerkjenner at testing og evaluering av AI-teknologier bør ta hensyn til pålitelighetsbetraktninger som kan støtte målene for AI-styringsrammer," MCI sa. 

“Vi mener AI-styring bør ta i betraktning relevante internasjonale standarder og internasjonalt anerkjente prinsipper og retningslinjer, inkludert de om forklarbarhet, åpenhet, ansvarlighet, rettferdighet, inkludering, robusthet, reproduserbarhet, sikkerhet, sikkerhet, datastyring, human-AI-konfigurasjon, inkludert vekst, og samfunnsmessig og miljømessig velvære." 

Også: Singapore ser ut til å øke AI med planer for kvanteberegning og datasentre

< p>NIST og IMDA vil fortsette å samarbeide om neste generasjon AI, inkludert kartlegging av deres respektive rammeverk for GenAI, som omfatter testing, retningslinjer og benchmarks,

Også US AI Safety Institute, som sitter under NIST, og Singapores Digital Trust Centre, som er finansiert av IMDA og National Research Foundation, vil jobbe sammen for å fremme vitenskapen om AI-sikkerhet. Dette vil gi en kritisk kobling i et globalt nettverk av AI-sikkerhetsinstitutter og andre statlig støttede vitenskapelige institusjoner, sa MCI.