Hva er “Apple Intelligence”: Hvordan det fungerer med on-device og skybasert AI

0
13
iPhone 15 Pro i Apple StoreJason Hiner/ZDNET

Apple forventes å ha en av sine mest banebrytende Worldwide Developers Conference (WWDC) keynotes på mandag, ettersom selskapet planlegger å legge til store kunstig intelligens (AI)-funksjoner til sine operativsystemer.& #xA0;

Men i stedet for å avsløre en rekke prangende generative AI-funksjoner for å slå sokkene av deg, forventes Apple å fokusere på å inkorporere AI i appene sine for å forenkle brukerne' daglige gjøremål. Og den vil kategorisere slike funksjoner under navnet “Apple Intelligence.”

Ifølge Bloomberg, merker Apple sine AI-funksjoner under Apple Intelligence – og vi gikk ikke glipp av den snertne ordleken. Apple Intelligence vil inkludere de nyeste AI-funksjonene som kommer til operativsystemene, inkludert iOS, iPadOS, MacOS og WatchOS. 

Apple Intelligence fokuserer på AI-funksjoner med bred appell i stedet for avansert bilde- og videogenerering. For å gjøre dette utviklet selskapet interne AI-modeller og samarbeidet med OpenAI for å drive en chatbot som vil fungere på samme måte som ChatGPT. 

Også: Apple vil gi Control Center det beste nyttig tilpasningsfunksjon noensinne med iOS 18

Noen av de største AI-funksjonene vi forventer med Apple Intelligence inkluderer:

Forbedret bilderedigering, som fjerning av objekter, med AI i Photos. Større Siri-kontroll over apper og handlinger, inkludert å be Siri om å slette e-post eller redigere bilder. AI-generering av egendefinerte emojier basert på tekstmeldinger. Genererer raske oppsummeringer av notater , tekstmeldingstråder, e-poster og flere tekster. Automatisk forslag til svar for e-poster og meldinger. En forbedret Mail-app som kan kategorisere e-poster og generere meldinger. Automatisk transkripsjon av talememoer.AI-forbedringer for Xcode for å automatisk fullføre kode .

Bortsett fra disse AI-funksjonene, rapporterer Bloomberg at iOS 18 vil inkludere nye tilpassbare ikoner og grensesnittoppdateringer for kontrollsenter, innstillinger og meldinger. Apple forventes også å lansere en ny passord-app for å erstatte iCloud-nøkkelringen og gi brukerne et mer brukervennlig alternativ, som ligner på 1Password og LastPass.

Også: Apple avslører 'Passwords' managerapp på WWDC 2024: Hva det er og hvordan det fungerer

På enheten kontra skybasert

Selv om det ryktes at Apple jobber med forskjellige måter å holde AI-en kjørende strengt på enheten for sikkerhet og personvern, forventes Apple Intelligence å stole på skyen for i det minste noen oppgaver. Dette vil avhenge av enhetens kompleksitet, ressurstilgjengelighet, hensyn til personvern og ventetid. 

I hovedsak, hvis en oppgave er enkel nok til å behandles lokalt, utnytter enhetens prosessorkraft og batterilevetid, og krever umiddelbare resultater, er det mer sannsynlig at den blir håndtert på enheten. Oppgaver som involverer sensitive data kan også prioritere behandling på enheten, ettersom Apple prøver å prioritere datavern. 

Også: ChatGPT personverntips: To viktige måter å begrense dataene du deler med OpenAI

I sin tur krever skybasert AI-behandling å sende data fra enheten til eksterne servere som kan håndtere komplekse eller beregningstunge oppgaver. I Apples tilfelle kan oppgaver som krever behandling av store datamengder eller oppdaterte modeller inkludere avansert naturlig språkbehandling (NLP), intrikate analyser og kompleks bilde- og videogenerering.

Avhengig av kompleksiteten og systemkravene. , vil en algoritme bestemme om en oppgave som krever AI skal behandles på enheten eller lastes av til skyen. Enklere oppgaver som en Siri-forespørsel og andre grunnleggende NLP-oppgaver kan behandles på enheten. Mer komplekse oppgaver, som å generere et detaljert sammendrag av et stort dokument, vil bli sendt til nettskyen, hvor mer robust prosessering kan skje. 

Tekniske krav for Apple Intelligence

Ifølge Bloomberg vil Apples nye AI-funksjoner være kompatible med de nyeste Apple-enhetene, inkludert iPhone 15 Pro eller nyere modeller, som kjører på en A17 Pro-brikke, og iPader og Mac-er med M1-brikke eller nyere. Selv om disse AI-funksjonene kan bidra til å drive salget av nye iPhones og Mac-er, håper jeg som en nåværende iPhone 14 Pro Max-eier at i det minste noen vil sive ned til eldre iPhone-modeller. Vi vet hva den offisielle kompatibilitetslisten er på WWDC på mandag.

Også: Apple Photos-appen får en AI-drevet redigeringsfunksjon for å utslette fotobombere

Under WWDC forventes Apple å fremheve nye sikkerhetstiltak for å kjøre AI-oppgaver, inkludert brikkebasert sikkerhet i datasentre for skybasert behandling. Den vil også gjenta sin forpliktelse til ikke å bygge brukerprofiler basert på forbrukerdata. 

Kanskje viktigst av alt, brukere kan melde seg på Apple Intelligence-funksjoner, som vil bli introdusert som betaversjoner som Apple jobber for å forbedre AI-egenskapene over tid.