iOS 18: Alle iPhone-endringene Apple annonserte på WWDC 2024

0
12
skjermbilde-2023-06-05-at-1-18 -19-pm.png Adam Breeden/ZDNET

Apples iOS 18, avduket på dagens Worldwide Developers Conference, er en av de største iOS-oppgraderingene på mange år. Fra mye etterlengtede funksjoner som RCS-støtte i meldinger til redesign av bilder, det er mange nye ting. iPhone-en din vil snart bli mer tilpassbar med en mer personlig startskjermoppsett, bedre kontrollsenternavigasjon og oppdateringer til viktige apper som Meldinger, Mail og mer. Her er alt du trenger å vite om iOS 18.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

< h2>En mer personlig startskjerm

ios-18-home-screen-1 Apple

Apple lar deg endelig plassere apper hvor som helst du vil på startskjermen. Jeg har savnet denne tilpasningen, spesielt på iPhones i Pro Max- og Plus-serien fordi det er vanskelig å nå toppen av deres store skjermer med tommelen mens jeg holder enheten. I likhet med Android lar iOS deg nå plassere apper hvor du vil – ikke mer stivt rutenett.

I tillegg legger Apple til muligheten til å tilpasse ikonfarger for å matche bakgrunnen – omtrent som Material You på Android . iOS 18 vil foreslå fargekombinasjoner som matcher bakgrunnsfargene for et bedre utseende og følelse på startskjermen. I WWDC keynote-presentasjonen så det nydelig ut med Dark Mode. 

Tilpassbar låseskjerm og kontrollsenter

ios-18-control-center.png Apple

Tilpasningene strekker seg til låseskjermen. Du kan nå erstatte låseskjermikonene til Torch og Camera med andre apper, slik at de er ett sveip unna låseskjermen. iOS 18 legger også til muligheten til å låse apper bak Face ID og passordbeskytte dem. Du kan legge til apper på en skjult plass som ingen andre har tilgang til når du for eksempel gir dem iPhone for å vise bilder.

Også: Apples M2 Mac Mini er nede på en all-time-lav pris på $479

Apple oppdaterer kontrollsenteret for å tilby flere tilpasninger og legger til bedre navigasjon. For eksempel kan du nå sveipe opp fra kontrollsenteret for å gå til en pen mediespiller. I tillegg kan du legge til flere funksjoner til kontrollsenteret for å gjøre det mer personlig.

iOS 18 gjør sammenkoblingsprosessen for tredjepartsenheter enklere med popup-vinduer på skjermen, som når du parer AirPods. Den nye oppdateringen gir deg også mer kontroll over hvordan du vil legge til kontakter.

Bilder får en overhaling

skjermbilde-2024-06-10-at-1-27 -40pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Apple gir bilder et nytt design . Det nye utseendet gjør biblioteket mer organisert for å gi deg viktige bilder på et øyeblikk, med samlinger nederst. En enkelt samling kan inkludere grupper av mennesker, noe som ikke var mulig før. 

Presentasjonen viste frem raske overganger og fotorutenett som viser hele biblioteket, som du kan navigere ved å bla. I tillegg kan du filtrere ut skjermbilder, slik at du bare får viktige bilder når du går inn i Bilder-appen.

Meldinger får mer personlighet

skjermbilde-2024-06-10-at -1-22-44pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Messages får funksjoner som RCS-støtte, muligheten til å planlegge meldinger og tekstformatering, som egentlig burde vært en del av appen før nå.  Du kan nå planlegge en melding som skal sendes på et bestemt tidspunkt i fremtiden (en annen funksjon Android har hatt en stund), slik du kan med e-post. Meldinger i iOS 18 legger til tekstformatering og teksteffekter for å legge til vibber til meldingene dine. I tillegg vil iPhone 14-modeller og nyere få tilgang til satellitt-tilkobling for å gi deg tilgang til meldinger.

Andre appoppdateringer

skjermbilde-2024-06-10-at-1-25-53pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Apple oppdaterer Mail-appen for å legge til kategoriseringer for å filtrere e-postene i Primær, Transaksjoner, Kampanjer osv. Kategoriseringer vil være tilgjengelige senere i år. Flere appoppdateringer inkluderer en topografisk visning i Maps, Tap to Cash on Wallet som lar deg dele kontanter digitalt med bare et trykk, og Insights i journalappen. 

Også: Glem LastPass: Apple avduker 'Passord' manager-appen på WWDC 2024

Den nye iOS 18-oppdateringen integrerer også påminnelser med Kalender, slik at du kan se fremtidige påminnelser når du ser på timeplanen din. Utviklere vil kunne få tilgang til iOS 18 beta fra og med i dag.