Liveoppdateringer: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

0
15
Apple WWDC 2024-merke Jason Hiner/ZDNET

Apples Worldwide Developer Conference (WWDC) i år er allerede i ferd med å bli en av selskapets største begivenheter på flere tiår. Åpningsinnlegget, som finner sted akkurat nå, fokuserer nesten utelukkende på moteordet vi ikke kan slutte å snakke om – kunstig intelligens. 

Løper etter store aktører som OpenAI, Google, og Microsoft, avduker Apple i dag en rekke AI-funksjoner spredt over selskapets mest populære operativsystemer. Mens AI er arrangementets hovedfokus, forventes Apple-ledere også å kunngjøre årets programvareoppgraderinger for iPhone, iPad, Apple Watch, Mac og Vision Pro.

Hvis du ikke kan stille inn på det to timer lange arrangementet, har ZDNET deg dekket. Her er en fullstendig oversikt over alle kunngjøringene på WWDC etter hvert som de kommer.

VisionOS 2

Apple avduket den første store oppgraderingen til sitt nylig utgitte VisionOS: VisionOS 2.& #xA0;

I Vision OS 2 får Photos en oppgradering som lar brukere lage romlige bilder med ekstra dybde fra bilder som allerede er i kamerarullene.' xA0;

Rolige Personasi Bilder-appen lar brukere se bilder sammen, og skaper en mer delt opplevelse. 

VisionOS 2 støtter også nye håndbevegelseskommandoer, som lar brukere få tilgang til noen innstillinger mer Enkelt. Brukere kan for eksempel åpne hendene og trykke for å komme til startskjermen eller snu håndleddene for å se batterinivået. 

Brukere som speiler MacOS til Vision Pro vil snart få nye størrelser , inkludert ultravid skjermvisning

Vision Pro vil også inkludere tren støtte for reisemodus, noe som gjør det enklere å jobbe under pendlingen. 

Utviklere vil være i stand til å lage romlige apper lettere på grunn av nye rammeverk og APIer. 

Apple samarbeider med Blackmagic for å gjøre det enklere å lage oppslukende videoer. 

iOS 18

Brukere vil også kunne tilpasse startskjermenvidere ved å plassere apper hvor de vil på skjermen, i motsetning til det vanlige faste rutenettet. Appikonfarger vil også kunne tilpasses, slik at brukerne kan lage apper i hvilken som helst farge de vil, eller til og med matche startskjermen. Brukere kan også endre appikoner til mørk modus. 

Etter fem år med urørt, mottok Kontrollsenteret flere oppgraderinger, bl.a. muligheten til å tilpasse bryterne, som for lommelykt, skjermopptak, kalkulator, automatisk rotering, skjermspeiling og mer, ved å trykke, holde og omorganisere. Kontrollsenteret vil også inneholde forskjellige sider med fullstendig tilpassbare kontroller for brukere. Utviklere kan også lage kontroller for appene sine.

Apple la også til personvernalternativer, inkludert muligheten til å låse en app, som krever at brukere autentiserer med FaceID eller passord før de får tilgang til appen . Brukere kan også skjule en app, noe som gjør at den forsvinner fra startskjermen til en skjult del av appbiblioteket deres.