Vil du ha gratis og anonym tilgang til AI chatbots? DuckDuckGos nye verktøy er for deg

0
10
DuckDuckGos nye AI Chat-verktøy Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

De? av dere som ønsker anonym tilgang til flere generative AI-chatboter samlet på ett sted, vil kanskje sjekke ut DuckDuckGos nye AI-chatverktøy. Tjenesten ble annonsert sist torsdag og lar deg prøve fire forskjellige AI-modeller gjennom et dedikert AI-nettsted eller DuckDuckGo-nettleseren.

Inkludert i blandingen er GPT-3.5 Turbo, Claude 3 Haiku, Meta Llama 3 og Mistrals Mixtral 8x7B. Alle fire er fritt tilgjengelige gjennom DuckDuckGo, selv om du kan støte på en uspesifisert daglig grense for antall søk du kan sende inn.

Også: De beste sikre nettleserne for personvern i 2024

Å kunne få tilgang til flere AI chatbots på samme sted er absolutt praktisk. Men den virkelige fordelen her er anonymiteten. Når du bruker slike tjenester på ChatGPT og Meta AI, er chattene dine ikke nødvendigvis private. Moderatorer kan lese samtalene dine for å sikre at du ikke misbruker systemet. I tillegg kan chattene dine brukes til å trene opp AI.

For å beskytte personvernet ditt er chattene du gjennomfører gjennom DuckDuckGos AI-chatverktøy anonyme og blir ikke lagret eller lagret av selskapet eller selskapet AI-tjenester, i hvert fall ikke permanent.

For å anonymisere samtalene dine, sier DuckDuckGo at den fjerner IP-adressen din og erstatter den med en av sine egne. Dette får det til å virke som om forespørslene kommer fra selskapet og ikke fra deg.

Også: Hvordan endre IP-adressen din, hvorfor du vil – og når du ikke bør

Chattene dine kan lagres av AI-modellleverandørene midlertidig, men DuckDuckGo lover at det ikke er noen måte å knytte samtalene tilbake til deg siden alle metadataene er fjernet. Selskapet la til at avtaler med AI-tjenestene krever at alle lagrede chatter slettes innen 30 dager, og at ingen av innholdet deres kan brukes til å trene modellene.

Når vi ser fremover, planlegger DuckDuckGo å beholde den nåværende tilgangen gratis, men vurderer et betalt alternativ med høyere grenser og mer avanserte AI-modeller. Også i horisonten er tilpassede systemforespørsler og generelle forbedringer av chat-opplevelsen.

For å ta DuckDuckGos AI-chat en tur, gå til enten Duck.ai eller DuckDuckGo Chat i nettleseren du ønsker. Alternativt kan du laste ned og installere DuckDuckGo-nettleseren hvis du ikke allerede har den. I nettleseren klikker du på hamburgerikonet med tre linjer og velger AI Chat.

Enten du bruker URL-en eller DuckDuckGos nettleser, klikker du på Kom i gang-knappen første gang du prøver dette. Du blir bedt om å velge hvilken av de fire AI-modellene du vil bruke. Velg en, klikk på Neste og godta bruksvilkårene. Du kan nå skrive og sende inn forespørselen din på samme måte som du ville gjort hvis du brukte en av chatbotene direkte.

Når du prøver de forskjellige chatbotene gjennom DuckDuckGo, må du alltid huske på at dagens generative AI-chatboter er langt fra perfekte. De kan hallusinere, noe som betyr at de kan gi deg feil informasjon.

Også: De beste AI-bildegeneratorene i 2024: Testet og gjennomgått

Jeg valgte GPT -3.5 Turbo og stilte spørsmålet "Hva var Spelemann på taket basert på?" (Jeg så Fiddler on the Roof i går på et lokalt teater, så stykket var i tankene mine.)

GPT-3.5 Turbo fortalte meg riktig at det var basert på en serie historier av Sholem Aleichem. Men den hevdet at en av historiene ble skrevet i 1964, en utrolig bragd siden Sholem Aleichem døde i 1916. Jeg korrigerte chatboten, og den ba om unnskyldning for feilen.

Men denne typen feil går tilbake til bekvemmeligheten av å ha flere AI chatbots på ett sted. Du kan enkelt bytte fra en modell til en annen og stille det samme spørsmålet. Du kan deretter se hvordan hver enkelt bot svarer deg for bedre å måle hvilke som er riktige og hvilke som kan hallusinere.