Apple ga oss endelig iPad-appen vi har ventet i 14 år på på WWDC 2024

0
8
Apple

Apples Kalkulator-app forventes å komme til iPad for første gang, men endringer kommer også til Mac-kalkulatoren.

Maria Diaz/ZDNET

Apples kalkulator-app har vært påfallende fraværende på iPad siden lanseringen for 14 år siden. Nysgjerrigheten rundt hvorfor skiftet til rykter om at den opprinnelige appen endelig ville bli inkludert i iPadOS 18 – og det ble den.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI , og mer

En ny Kalkulator-app vil være tilgjengelig for iPad med iPadOS 18 denne høsten. Denne appen introduserer en utvidet kalkulator som tar opp iPads store skjerm og har unike integrasjoner med Apple Pencil.

“Vår mest allsidige enhet blir enda kraftigere og intelligentere enn noen gang med iPadOS 18”," sa Craig Federighi, Apples senior visepresident for Software Engineering. “Med morsomme nye måter å personliggjøre startskjermen på, en redesignet Bilder-opplevelse, store oppdateringer til Notes-appen, tillegg av Kalkulator med Math Notes, og den banebrytende introduksjonen av Apple Intelligence, bringer iPadOS 18 utrolige nye funksjoner designet for den unike funksjonene til iPad, noe som gjør det enda enklere for brukere å få oppgavene gjort."

Også: 4 store iPadOS 18-funksjoner annonsert på WWDC 2024 (og hvilke iPader som vil få det)

Matematikknotater i Kalkulator-appen på iPad lar brukere skrive matematiske uttrykk med en Apple Pencil og se dem løst så snart de skriver et likhetstegn (=) i sin egen håndskrift. Brukere kan tilordne verdier til variabler, sette inn grafer fra ligninger og bruke flere ligninger på en enkelt graf. 

iPad-kalkulator iPadOS 18 Skjermbilde: Maria Diaz/ZDNET

iPad-kalkulatoren viser fullstendige uttrykk før den løses, viser kalkulatorhistorikk, og gir raske enhetsomregninger for vekt, lengde, valutaer og mer. 

Mens Apple lanserte nye iPad-modeller i mai, annonserte de nye iOS-, iPadOS-, VisionOS- og MacOS-oppdateringer på sin Worldwide Developers Conference (WWDC) tidligere i dag. Den innebygde Kalkulator-appen vil være tilgjengelig for alle iPad-modeller som er kompatible med iPadOS 18.

Apple fornyer Kalkulator-appen for å bringe den til iPad, og markerer første gang den opprinnelige appen er inkludert i nettbrettet. Den nye Kalkulator-appen ligner iPhone-versjonen – med runde knapper – og gir en konsistent opplevelse på tvers av alle enheter. Dette grensesnittet kommer også til Mac-kalkulatoren, som for øyeblikket har firkantede knapper. 

Også: iOS 18: Alle iPhone-endringene Apple annonserte på WWDC 2024

Selv om vi ikke har offisielle ord om hvorfor iPad ikke har hatt en innebygd kalkulator-app i alle disse årene, har spekulasjoner tilskrevet årsakene til markedsposisjonering, oppmuntring til tredjepartsutvikling og – kanskje mest troverdig – design filosofi. En person som hevder å være en tidligere Apple-ansatt fortalte historien på Reddit for åtte år siden, og skyldte på mangelen på en iPad Calculator-app på Steve Jobs:

“En måned før utgivelsen kaller Steve Jobs Scott Forstall inn på kontoret sitt og sier til ham: “Hvor er det nye designet for kalkulatoren? Dette ser forferdelig ut." Han sa: “Hvilket nytt design?” Det er dette vi sender med. Steve sa: “Nei, ta det, vi kan ikke sende det.” Scott kjempet for at den skulle bli værende inne, men han visste at han måtte involvere brukergrensesnittteamet deres for å designe et nytt utseende for kalkulatoren, men det var ingen måte de kunne gjøre det på den korte tidsrammen, så de skrotet det."

Fordi iPadOS er bygget på iOS, var mange av de originale innebygde iPadOS-appene ganske enkelt de tilsvarende iOS-appene strukket for å passe til en større skjerm. Steve Jobs tror at Kalkulator-appen som fyller hele nettbrettets skjerm er et sårt, høres ut som en plausibel forklaring. Den samme brukeren avsluttet historien sin med å si at Kalkulator-appen har fortsatt lav prioritet hos selskapet.

Også: Glem LastPass: Apple avduker 'Passwords' manager-appen på WWDC 2024

"Vi ønsker å gjøre det når vi kan gjøre det veldig, veldig bra. Og vi har ærlig talt ikke fått til å gjøre det bra," Federighi sa i et intervju etter WWDC 2020 om en innebygd iPad-app for kalkulator. 

Etter 14 år får iPad endelig den innebygde kalkulator-appen den fortjener.