Apple WWDC 2024 oppsummering: Hver ny funksjon i iOS 18, Siri, AI og mer

0
16
Apple WWDC 2024-merke Jason Hiner/ZDNET

Apples 2024 verdensomspennende utviklerkonferanse (WWDC) ) formet til å være en av selskapets største begivenheter på flere tiår. Åpningsinnlegget, som fant sted på mandag, fokuserte nesten utelukkende på buzzword vi ikke kan slutte å snakke om — kunstig intelligens (AI). 

Etter å ha ligget bak store aktører som OpenAI, Google og Microsoft, avduket Apple en rekke AI-funksjoner spredt over selskapets mest populære operativsystemer. Mens AI var arrangementets hovedfokus, annonserte Apple-ledere også årets programvareoppgraderinger for iPhone, iPad, Apple Watch, Mac og Vision Pro.

Hvis du ikke kunne tune inn på to timer lang begivenhet, ZDNET dekker deg. Her er en fullstendig oversikt over alle kunngjøringene på WWDC.

VisionOS 2

skjermbilde-2024-06-10-at-1-10 -13pm.png

Nye håndkontroller i VisionOS 2

Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

Apple avduket den første store oppgraderingen til sitt nylig utgitte VisionOS – VisionOS 2. 

I Vision OS 2 får Photos en oppgradering som lar brukere forvandle ethvert 2D-bilde til et romlig bilde, med ekstra dybde fra øyeblikk som allerede er i kamerarullene.

Spatial Personas i Bilder-appen lar brukere se bilder sammen, og skaper en mer delt opplevelse. 

VisionOS 2 støtter også nye håndbevegelser, slik at brukere lettere får tilgang til enkelte innstillinger. Brukere kan for eksempel åpne hendene og trykke for å komme til startskjermen eller snu håndleddene for å se batterinivået. 

Brukere som speiler MacOS til Vision Pro vil snart få en høyere oppløsning og større størrelse, og skaper en ultravid skjerm-visning som tilsvarer to 4K-skjermer side om side. 

Vision Pro vil også inkludere togstøtte strong> for reisemodus, noe som gjør det enklere å jobbe under pendlingen. 

Vision Pro vil nå ha en gjestebrukeralternativ som lar flere brukere lagre øye- og hånddata i 30 dager. 

Brukere kan nå tilpasse Home View og plassere apper hvor de vil. p>

Brukere vil nå kunne se videoer i et miljø når de bruker Safari, selv på nettsteder som YouTube og Netflix. 

Apple TV bringer multiview til Vision Pro, som er spesielt nyttig når du ser på sportsspill. 

Brukere kan caste innholdfra iPhone, iPad eller Mac til Vision Pro med AirPlay. 

Apple gjør også Vision Pro tilgjengelig i flere land fra og med 28. juni. Du kan se hele listen her.& #xA0;

iOS 18

skjermbilde-2024-06-10-at-1-16-52pm.pngSkjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

iPhone- og iPad-brukere vil kunne tilpasse startskjermen ytterligere ved å plassere apper hvor de vil på skjermen, i motsetning til vanlig fast rutenett. Appikonfarger vil også kunne tilpasses, slik at brukerne kan lage apper i hvilken som helst farge de vil, eller til og med matche startskjermen. Brukere kan også endre appikoner til mørk modus. 

Etter fem år med urørt, kan Kontrollsenteret mottatt flere oppgraderinger, inkludert muligheten til å tilpasse bryterne, for eksempel lommelykt, skjermopptak, kalkulator, automatisk rotering, skjermspeiling og mer, ved å trykke, holde og omorganisere. Kontrollsenter-vekslingen vil også inneholde forskjellige sider med fullstendig tilpassbare brukerkontroller, og brukere kan bytte kontroller nederst på låseskjermen. 

Apple også lagt til personvernalternativer, inkludert muligheten til å låse en appsom krever at brukere autentiserer med FaceID eller passord før de får tilgang til appen. Brukere kan også skjule en app, noe som gjør at den forsvinner fra startskjermen til en skjult del av appbiblioteket deres.  

Messages mottok flere oppgraderinger. Tapbacks, funksjonen som lar brukere reagere på meldinger ved å holde dem nede, ble oppgradert til å ha forskjellige farger og inkludere emojier. Brukere kan legge til teksteffektertil spesifikke fraser eller ord i stedet for hele frasen. Tekster kan også tilpasses ytterligere med formateringsalternativer som  fet, understreking, kursiv og gjennomstreking. Til slutt vil brukere kunne planlegge meldinger.

iPhone 14 og nyere modeller vil ha en ny funksjon for Meldinger via satellitt, som lar brukere sende meldinger via satellitt når de ikke har Wi-Fi eller mobiltjenester. 

Mail-appen vil automatisk kategorisere e-poster, en funksjon som vil være tilgjengelig senere i år. 

Wallet-appen lar brukere nå trykke sammen telefoner for å bytte Apple Kontanter uten å kreve at de deler personlig informasjon som telefonnumre. 

Journal-appen vil nå vise mer statistikk og innsikt, inkludert hvor mange oppføringer du har hatt i år, hvor mange dager du journalførte og mer. 

Det er en nyspillmodus for iPhone, ment å hjelpe spillere med å optimalisere spillopplevelsen. Dette inkluderer å minimere bakgrunnsaktivitet og bruke mer responsivt tilbehør, for eksempel kontrollere. 

Bilder-appen fikk det Apple kalte sin “største redesign noensinne”," med et renere design, en ny karusell med høydepunkter som oppdateres hver dag, muligheten til å feste samlinger og et forbedret søk. 

Messages-appen støtter nå Rich Communication Services (RCS).

Safari-appen ble oppgradert til å inkludere nøkkelinformasjon om en nettside. Du kan lese mer om Safari-oppgraderingene under MacOS-delen av denne artikkelen. 

Kalender-appen kan nå hentes fra Påminnelser-appen for en mer sømløs tidsplanoversikt . 

AirPods

skjermbilde-2024-06-10-at-1-33 -10pm.png Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

< p>AirPods Pro får Voice Isolation for å forbedre samtalekvaliteten i mer støyende miljøer.

Med de nye Siri Interactions kan brukere nå nikke eller riste på hodet"ja" eller "nei" når du svarer på Siri.

Apple slipper også en Personalized Spatial Audio API for spillutviklere å bygge rundt AirPods' lydteknologi.

tvOS 18

skjermbilde-2024-06-10-at-1-34 -28pm.png

Skuespiller- og musikktittelinnsikt på tvOS< /p> Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

Når brukere ser et Apple TV+-program eller en film, vil den nye InSight -funksjonen på tvOS inkludere tilleggsinformasjon som skuespiller navn og musikktitler. Brukere kan deretter enkelt legge til disse musikktitlene til Apple Music-spillelisten. Når du bruker en iPhone som fjernkontroll, vil InSight-informasjonen også vises på smarttelefonen. 

Enhance Dialogue-funksjonen ble oppgradert for å gi større vokalklarhet i forhold til andre elementer i filmen eller showet, for eksempel musikk eller bakgrunnsstøy, på Apple TV 4K. 

Undertekster ble optimalisert for å vises automatisk når språket ikke samsvarer med en av enhetene, når brukere slår av lyden eller når de hopper tilbake. 

Apple la til støtte for 21:9 formatering for å se innhold på projektorer. 

Det er nye, morsomme skjermsparere, inkludert portretter, TV og filmer, og Snoopy. 

Når FaceTiming på tvOS 18, vil brukerne nå ha muligheten til å Liveteksting for engelsk i USA og Canada.  

tvOS vil også ha en redesignet Apple Fitness+-opplevelse, inkludert nye For You-, Explore- og Library-plasser. 

WatchOS 11

skjermbilde-2024-06-10-at-1-39 -42pm.png Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

< p>Den nye tregnmengden lar brukere få innsikt i hvordan treningsøktene deres' intensitet påvirker deres langsiktige ytelse. 

Den nye Vitals-appenvil gi brukerne en rask titt på deres viktigste helsemålinger, inkludert hjertefrekvens, respirasjonsfrekvens, håndleddstemperatur, søvnvarighet og blodoksygen. Det vil også gi kontekst for å hjelpe dem å ta mer informerte beslutninger. Hvis noe virker utenom det vanlige, vil brukerne motta ping som varsler dem om anomalien. 

Når en bruker logger en graviditet i helseappen på iPhone eller iPad, syklussporingen  app på Apple Watch er oppgradert for å vise svangerskapsalder, og lar brukere logge symptomer som oppleves under graviditet. Gravide kan også be om å bli påminnet om å ta en psykisk helsevurdering hver måned. Ved å bruke Walking Steadiness-funksjonen kan brukere også bli varslet om økt fallrisiko. 

Brukere vil også oppleve flere tilpassbare aktivitetsringer, som lar dem sette ringene på pause når de ønsker å ta en fridag uten å påvirke premierekker. 

Apple Fitness+ble oppgradert til å inkludere personlige For deg-faner, Utforsk- og Bibliotek-faner, søkefunksjoner og forbedrede priser.  

Smart Stack blir også mer intelligent: den er nå i stand til å foreslå widgets ved behov automatisk, blant andre forbedringer.& #xA0;

Med watchOS vil brukerne få forslag til de beste bildealternativene for urskiven deresfra deres fotobibliotek basert på kriterier som estetikk, komposisjon, ansiktsuttrykk og mer. Ansiktet kan også tilpasses med forskjellige størrelser, oppsett og fonter. 

Innsjekking er tilgjengelig på Apple Watch, selv under treningsøkter, for å hjelpe brukere med å holde seg trygge . Translate kommer også til Apple Watch slik at brukere kan oversette tekst rett fra håndleddene. 

En annen bemerkelsesverdig endring er at dobbelttrykk-bevegelsen > kan brukes til å bla gjennom apper. 

iPadOS 18

skjermbilde-2024-06-10-at-1-47 -57pm.png Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

< p>Oppdateringen vil inneholde en redesignet fanelinje som flyter over appinnholdet. Brukere kan tilpasse den for å vise frem favorittappene deres og få tilgang til de viktigste delene av en app. Du kan også trykke lenge på linjen for å flytte den rundt. Fanelinjen forvandles også til sidefeltet for ekstra innsikt. 

Shareplay lar brukere fjernkontrollere andres iPad eller iPhone og dele tegninger på skjermene deres.

I en etterlengtet utgivelse vil iPad nå ha en kalkulatorapp for første gang, komplett med samme grensesnitt som det som for øyeblikket finnes på iPhones. I tillegg kan brukere bruke den med Apple Pencil gjennom en ny Math Notes-opplevelse, som lar brukere skrive uttrykk som kalkulatorappen vil løse for dem når de skriver likhetstegnet, med sin egen håndskrift,  

Håndskrift i Notes har også fått en oppgradering med Smart Script, som foredler brukere' skriving for å gjøre det mer lesbart, samtidig som ektheten til brukerens håndskriftstil opprettholdes. Funksjonen kan også matche kopiert og limt tekst til brukerens håndskrift. Innskrevet tekst ble også forbedret, med fem nye uthevingsfarger og muligheten til å veksle mellom seksjoner under overskrifter eller underoverskrifter. 

iPadOS 18 støtter skjermdeling via SharePlay og samme kontrollsentertilpasninger, Foto-appoppgraderinger, Safari-oppdateringer og emoji-tilpasninger som finnes i iOS 18.

MacOS 15/Sequoia

skjermbilde-2024-06-10-at-1-54 -14pm.png Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

< p>Apple avduket MacOS Sequoia, som vil inkludere mange av de nye funksjonene som ble lagt til iOS 18 og iPadOS 18, inkludert den oppdaterte Safari, Bilder, Meldinger og den nye Passord-appen.  

Den nyeiPhone-speilingen funksjonen på Mac lar brukere oppleve telefonen nesten utelukkende fra Mac-en. For eksempel vil iPhone-varslinger nå være tilgjengelige på Mac, slik at brukere kan samhandle med dem og åpne tilsvarende apper, selv om selve iPhone-en vil se ut som låst. 

Vindusfliser ble gjort mulig for å hjelpe brukere med å holde seg mer organisert. Alt de trenger å gjøre er å døve et vindu mot kanten av skjermen, og macOS vil automatisk foreslå en flisposisjon. 

Videomøter får også en oppgradering, med ny bakgrunn og en forhåndsvisningsopplevelse som lar deg se hva du skal dele før du deler det. Denne funksjonen fungerer med populære videokonferanseapplikasjoner som FaceTime og Zoom. 

Apple lanserte sin versjon av passordadministrasjonstjenester med sin egen Password-app

AI-oppsummeringen verktøyet vil leve i Safari for å hjelpe brukere med å behandle innhold som nettsider og artikler mer effektivt. Safari vil også hjelpe brukere med å finne mer nyttig informasjon om en side de surfer på når det er relevant, for eksempel veibeskrivelser. 

Apple lanserte også en ny seeropplevelse, som gjør for video det Reader gjør for tekst. 

Apple Intelligence

skjermbilde-2024-06-10-at-2-09 -47pm.png Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

< p>Apple avduket det de kaller sitt nye “personlige intelligens”-system under navnet Apple Intelligence. Utgivelsen setter generative modeller i hjertet av økosystemet til Apple-enheter. 

Med Apple Intelligence kan iPhone prioritere varslerfor å sikre at du bare blir varslet når det er avgjørende i løpet av dagen.

Utgivelsen inkluderer skriveverktøy som utnytter AI, inkludert omskriving, korrekturlesing og oppsummering av tekstfunksjoner som er tilgjengelige i e-post , keynotes, tredjepartsapper og mer. 

Brukere kan nå lage personlige bilder i bildebiblioteket, inkludert skisser, illustrasjoner og animasjoner. Denne funksjonen er tilgjengelig i Messages, Apps, Freeform, Keynote og Pages. 

Apple Intelligence kan bruke verktøy og utføre oppgaver på dine vegne, for eksempel “Vis meg alle bildene”," "Spill podcasten," eller “Trekk filene som kollegaen min delte med meg i forrige uke.” innholdet på skjermen din, er Apple Intelligence posisjonert for å være din personlige assistent.

Apple la vekt på sikkerhets- og personverntiltakene innebygd i Apple Intelligence, spesielt for informasjonsbehandling på enheten. Selskapet hevdet sikkerheten til Apples silisium, A17 Pro, og dens M-familie av brikker (M1, M2, M3 og M4). 

For oppgaver som er for store for på -enhetsbehandling og må fullføres i skyen, avduket Apple Private Cloud Compute, som beskytter brukere' personvern ved å kjøre på servere spesielt opprettet med Apple Silicon. Når brukere kommer med forespørsler, tester Apple Intelligence først funksjonen på enheten, men kaller på Private Cloud Compute hvis oppgaven krever mer datakraft. Apple gjentok at brukerdata aldri lagres eller selges til eksterne parter. 

Siri fikk endelig den AI-makeoveren den fortjener, først med et nytt utseende: når den trykkes, et lys vikler seg rundt kantene på skjermen. Siri kan nåforstå brukerne bedre, selv om de stammer, på grunn av mer avansert naturlig språkbehandling (NLP). Den har nå  samtale kontekst, husker det du nettopp sa og bruker den til å utføre neste oppgave. Brukere kan ogsåskrive forespørsler til Siri. Fordi den har  dybdegående produktkunnskap, kan Siri svare på spørsmål om funksjonalitet på iPad, iPhone og Mac. Siri vil også ha Apple Intelligencesbevissthet på skjermen, slik at den kan handle på det den ser på. Taleassistenten kan også utføre handlinger på tvers av apper, inkludert bilderedigering. Med tilgang til din personlige kontekst, Siri kan forstå og fullføre nye kommandoer, for eksempel å hente førerkortinformasjonen fra et bilde og automatisk legge den inn i et skjema. Siri-oppdateringene kommer til iPad og Mac også. 

Apple Intelligence driver også med nye funksjoner i Mail, inkludert Rewrite, som tilbyr brukere forskjellige versjoner av det de allerede har skrevet. Forslag vises på linje, og Korrekturles redigeringer forgrammatikk, ordvalg og setningsstruktur. Du kan også bruke Sammendrag for å konvertere teksten til punkt. Smartsvar identifiserer intelligente valg av en e-post og bruker dem til å lage en tilpasset melding. Det blir også enklere å bla gjennom en innboks med sammendrag fylt ut øverst i e-postene. Apple Intelligence kan til og med hjelpe prioritere e-postene dine ved å plassere det som er viktigst øverst i innboksen. 

Det er et helt nytt fokusalternativ: redusere avbrudd. Når du er i denne innstillingen, vil telefonen bare vise deg det som er viktigst basert på din personlige aktivitet og kontekst. 

Genmoji lar brukere lage AI -genererte emojierbasert på hva de skriver. Du kan også lage en Genmoji basert på et bilde av en venn. Genmojis kan inkluderes in-line i Messages og til og med brukes til Tapbacks. 

Image Playground lar brukere utnytte AI på enheten for å lage bilder fra tekstmeldinger, som enkelt kan deles i iMessage og andre steder. Funksjonen er også tilgjengelig i Keynote, Pages og Freeform, og som en frittstående Image Playground-app. 

Image Wand i Notes-appen forvandler en grov skisse til et polert bilde og er tilgjengelig direkte i verktøypaletten. Du kan for eksempel sirkle en grov skisse i Notes og åpne Image Playground for å forvandle doodlen til et fullverdig bilde. 

Apple Intelligence vil også oppgradere Foto-appen med en ny ryddeverktøy som fjerner uønskede gjenstander. Søk i videoer lar brukere enkelt finne spesifikke utdrag av innhold, og brukere kan lage minner on-demand, ved å bruke tekst til å redigere og organisere bilder til filmer. 

I Notes-appen kan brukere ta opp og transkribere lyd, som Apple Etterretning vil generere en tekstsammendrag av. Denne opplevelsen er også tilgjengelig i Notes-telefonappen. 

Apple Intelligence er gratis på iOS 18, iPadOS 18 og MacOS Sequoia, og vil være tilgjengelig for prøve på engelsk kun denne sommeren.& #xA0;

Partnerskap med OpenAI 

skjermbilde-2024-06-10-at-2-38-29pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Apple bekreftet også sitt partnerskap med OpenAI ved å integrere ChatGPT med Siri, som kan sende en forespørsel til ChatGPT om hjelp med en brukers tillatelse. Hvis du for eksempel ber Siri om hjelp til en oppgave den mener ChatGPT kan svare bedre på, vil Siri foreslå at du bruker ChatGPT i stedet. ChatGPTs skriveevner kan også utnyttes innenfor visse skriveoppgaver.

Brukere kan få tilgang til ChatGPT via denne integrasjonen gratis, og dataene deres vil ikke bli logget av OpenAI. ChatGPT Plus-brukere kan koble til sine abonnementer for å få tilgang til mer avanserte funksjoner.  

ChatGPT-integrasjonen kommer til iOS 18, iPadOS 18 og MacOS Sequoia senere i år.