Apples iOS 18 lar deg ta opp telefonsamtaler uten en tredjepartsapp

0
11
Apples anropsopptak og transkripsjon i iOS 18 Apple

Å ta opp telefonsamtaler på iPhone har lenge vært mulig, men det kreves alltid en tredjeparts opptaksapp. Nå har Apple avduket en innebygd telefonopptaksfunksjon tilgjengelig via AI-ferdighetene introdusert med iOS 18.

Basert på en rask forhåndsvisning på Apples WWDC 2024 på mandag, vil det nye alternativet for opptak av telefonsamtaler vises på skjermen under en direkte samtale. Ved å trykke på Record-knappen starter opptaket og varsler deg og den andre personen om at samtalen blir tatt opp. En lydbølge indikerer lydnivået til opptaket, mens en timer viser deg hvor lenge opptaket har pågått.

Dessuten: Apple iscenesatte AI-comebacket vi har håpet på – men her trenger det fortsatt arbeid

Når du er ferdig, sendes opptaket til Notes-appen hvor du kan spille det. (Du kan også starte et lydopptak fra et notat.) Ved å bruke den AI-drevne Apple Intelligence-teknologien blir opptaket automatisk transkribert slik at du kan lese det. I tillegg kan du be AI-en om å oppsummere samtalen til null på nøkkelemnene og kommentarene i samtalen din.

Opptaket og transkripsjonen lagres i notatet for fremtidig referanse. Du kan deretter søke etter spesifikk tekst i transkripsjonen og til og med kombinere deler av samtalen med andre notater.

Foreløpig er direkte samtaleopptak på en iPhone kun mulig gjennom apper som TapeACall, Call Recorder Pro, Rev Voice Recorder, Easy Voice Recorder og Google Voice (kun innkommende anrop). Men mange av tredjepartsappene er enten begrenset eller pålegger et gebyr for fullstendig opptak og transkripsjon. Det innebygde samtaleopptaket lover å bli enklere og mer sømløst.

Også: Apple Watch får en oppgradering – her er de kuleste funksjonene i WatchOS 11

Transkripsjonsfunksjonen vil støtte engelsk, spansk, fransk, tysk, japansk, mandarin-kinesisk, kantonesisk og portugisisk. iOS 18 er for øyeblikket tilgjengelig for alle som utvikleres beta. Du vil imidlertid ikke kunne prøve opptaket og transkripsjonen før den AI-baserte Apple Intelligence kommer i en fremtidig beta til høsten.