Her er hvordan Apple holder de skybehandlede AI-dataene dine trygge (og hvorfor det er viktig)

0
12
Mac Pro Apple-butikk

 

Jason Hiner/ZDNET

I hælene på Microsofts debakel med sin Copilot+ PC – AIs “Recall”; funksjonen har blitt hevdet som et massivt sikkerhetsbrudd innen kunstig intelligens — Apple brukte mandag sin årlige utviklerkonferanse, WWDC, til å love «banebrytende»; personvern i AI. 

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer< /p>

I forbindelse med et bredt tilbud av kunstig intelligens på tvers av MacOS "Sequoia," iPadOS 18 og iOS 18, kalt "Apple Intelligence," Apples sjef for programvareutvikling, Craig Federighi, kunngjorde at selskapet vil kjøre noen AI-modeller på enheten, men også kjøre noen i et sikkert cloud computing-miljø når de krever ekstra hestekrefter.

Kaltes “Private”. Cloud Compute," tjenesten " lar Apple intelligens fleksible og skalere sin beregningskapasitet og trekke på enda større serverbaserte modeller for mer komplekse forespørsler samtidig som personvernet beskyttes," sa Federighi. 

Serverne som ligger til grunn for Private Cloud Compute er “servere vi spesielt har laget med Apple silisium”," sa Federighi, og bekreftet rykter forrige måned om at Apple ville bruke sitt eget tilpassede silisium i stedet for Intel- og AMD-brikker som vanligvis driver datasenterservere.

Serverne og brikkene deres "tilbyr personvernet og sikkerheten til din iPhone fra silisium og oppover, trekker på sikkerhetsegenskapene til programmeringsspråket Swift, og kjører programvare med innebygd åpenhet" sa Federighi. 

Også: Glem LastPass: Apple avslører 'Passwords' manager-appen på WWDC 2024

"Når du sender en forespørsel, analyserer Apple Intelligence om den kan behandles på enheten," han forklarte. “Hvis den trenger større beregningskapasitet, kan den trekke på privat nettskyberegning og sende bare dataene som er relevante for oppgaven din.”

Apple understreket at brukerdata ikke vil bli samlet inn av selskapet, i motsetning til den generelle praksisen i AI-bransjen med å bruke enkeltpersoner' og selskaper' data for trening av AI-modeller. "Dataene dine blir aldri lagret eller gjort tilgjengelige for Apple," sa Federighi. 

Siri-demonstrasjon på WWDC

Selskapet annonserte også et samarbeid med OpenAI for å integrere ChatGPT i Siri.

Skjermbilde av Nina Raemont

Federighi la vekt på ekstern gransking av Private Cloud Compute-serverne av sikkerhetseksperter, og sa: “Og akkurat som din iPhone, kan uavhengige eksperter inspisere koden som kjører på disse serverne for å bekrefte dette personvernløftet. Faktisk sikrer privat cloud compute kryptografisk at din iPhone, iPad og Mac vil nekte å snakke med en server med mindre programvaren har blitt offentlig logget for inspeksjon."

Federighi gikk ikke i detalj om hvordan Private Cloud Compute-servere vil bli inspisert eller revidert av sikkerhetsforskere.

Også: AI-fremskritt innen medisin og utdanning leder ZDNETs innovasjonsindeks

Sa Federighi , "Dette setter en helt ny standard for personvern og AI og låser opp intelligens du kan stole på."

Apple kunngjorde også under keynote at de samarbeider med OpenAI for å tilby gratis bruk av ChatGPT, med GPT -4o, på enhetene sine. Selskapet understreket at enhver bruk av ChatGPT først vil be Apple-brukerens tillatelse. 

"Forespørslene dine og informasjonen dine vil ikke bli logget," sa en Apple-talsperson i den innspilte videoen av hovedinnlegget, og la til: “Selvfølgelig har du kontroll over når ChatGPT brukes og vil bli spurt før noe av informasjonen din deles.”