Hvordan aktivere UWB på Android – og hvorfor du bør (bilen din er en grunn)

0
9
Google Pixel 7 i sitrongressfarge. June Wan/ZDNET

Har du noen gang ønsket å låse opp bilen din med telefonen? 

Høres futuristisk ut, ikke sant? Vel, fremtiden er over oss, takket være UWB.

Også: Hvordan finne ut hvilke apper som tømmer Android-telefonens batteri< /p>

UWB, som står for ultra-wideband, brukes som en trådløs kommunikasjonsprotokoll med kort rekkevidde for å spore plasseringen av objekter, nøyaktig til mindre enn en halv tomme avstand. Teknologien måler hvor lang tid det tar korte radiopulser å reise mellom en enhet og en annen. Opprinnelig ble UWB designet for å overføre data, men dens evne til å spore så nøyaktig posisjonering har gjort det ganske nyttig for moderne enheter. 

En av de mest utbredte bruken av UWB er Apple AirTags, og teknologien får fart. En annen spennende bruk av UWB er å låse opp biler og smarte hjem. Et økende antall bilprodusenter tilbyr kjøretøyer som fungerer med UWB. (Når dette skrives, inkluderer listen BMW, Audi, Ford, Chevrolet, Dodge, Genesis, Jeep, Kia, Mini, Lexus, Mercedes Benz, Ram, Porsche, Subaru, Rivian, Toyota, Volkswagon og Hyundai.) xA0;

Andre UWB-brukstilfeller inkluderer ting som nøkkelfri adgang for hjem, produksjon og logistikk, sport, aktivasporing og mer.

Både iOS- og Android-enheter kan bruke UWB . Listen over telefoner som fungerer med UWB er imidlertid overraskende kort og består av følgende modeller:

Apple iPhone 11, 12, 13, 14Apple Watch series 6, 7, 8 og Ultra.Google Pixel 6 Pro 7 ProSamsung Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra,Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4Xiaomi Mix 4.

Hvis du har en av telefonene ovenfor, kan du bruke UWB til å låse opp bilen og gjøre andre smarte ting. Selvfølgelig fungerer ikke alle kjøretøy med UWB. For eksempel er Mini Cooper min for gammel og støttes ikke. Min kones bil, derimot, fungerer. 

Også: 5 enkle måter å forbedre Android-telefonsikkerheten din i dag

Den gode nyheten er at UWB er på vei, og du bør forvente at flere biler og flere enheter støtter teknologien. Og fordi UWB er så nøyaktig når det gjelder å finne steder, kan du være sikker på at den snart vil finne enda flere bruksområder.

For eksempel, med UWB aktivert, vil biler (etter hvert) kunne gjenkjenne enheten din når du kommer nær nok telefonen og låse den opp automatisk for deg. Jeg kan tenke meg at funksjonen vil legge en demper på mange thrillerfilmer og TV-serier der den slemme fyren bortfører eller overfaller noen som sliter med å få låst opp bilen sin.  

Merk:Selv om telefonen din er oppført ovenfor, kan det hende at UWB ikke er fullt funksjonell ennå. For eksempel pleide Samsung S21 å være oppført, og UWB ble funnet i Android-innstillingene. Men når du søkte etter UWB i Innstillinger-appen, dukket det opp, men tok deg til siden Tilkoblinger, der UWB ikke var oppført. I løpet av de siste månedene har Samsung trukket UWB-støtte fra S21 og rullet den ut kun til S21+ og S21 Ultra.

Ser du ikke UWB-alternativet tilgjengelig på en telefon som er oppført som støttet? Forhåpentligvis kommer den etter hvert i en oppdatering.

Rekkevidden til UWB ser omtrent slik ut:

Rekkevidde: 30-600 fot (10-200 meter)Nøyaktighet: 0,1−0,5 m (0,33−1,64 fot)

Ikke bare har UWB en god rekkevidde, men den er veldig nøyaktig.

Også:Sju ting du ikke visste at telefonen din kunne gjøre 

Selv om en liten prosentandel av Android-telefoner støtter UWB, vil du gjerne vite hvordan du aktiverer den ( hvis bilen din støtter funksjonen). La meg vise deg hvordan det gjøres.

Slik aktiverer du UWB på Android

Hva du trenger: For å aktivere UWB trenger du en Android-enhet som støtter protokollen. Jeg skal demonstrere dette på min Pixel 7 Pro som kjører Android 13. (Trinnene bør være de samme på andre støttede Android-telefoner.)

1. Åpne Innstillinger

Det første du må gjøre er å åpne Innstillinger-appen. For å gjøre dette, åpne appskuffen og finn og trykk på Innstillinger-starteren.

2. Åpne Tilkoblingsinnstillinger

Fra Innstillinger-appen, trykk på Tilkoblede enheter, og trykk deretter på Tilkoblingsinnstillinger.

Tilkoblingspreferanser-oppføringen på en Pixel 7 Pro med Android 13.

Tilgang til UWB-funksjonen finner du under Tilkoblingsinnstillinger i Android 13.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Aktiver UWB

Nederst på siden for tilkoblingsinnstillinger ser du UWB-oppføringen. Trykk på PÅ/AV-glidebryteren til den er i PÅ-posisjonen for å aktivere funksjonen.

UWB-vippebryteren i Android 13.

Aktivere UWB på en Pixel 7 Pro som kjører Android 13.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

UWB er nå aktivert. 

Hvis bilen din støtter protokollen, bør du nå kunne sette den opp til å låse opp automatisk når du kommer i nærheten av bilen. 

Også: De beste elbilladere til hjemmet sammenlignet

En ting å huske på er imidlertid at du sannsynligvis må installere en app for bilen din eller sette opp denne funksjonen gjennom bilens system. Prosessen vil variere fra bil til bil, så sjekk produsentens instruksjoner for å koble telefonen og bilen sammen.