Nye VisionOS 2-funksjoner avduket på WWDC: Det jeg er begeistret for (og forundret over)

0
8
diverse Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det har gått et år siden Apple annonserte den vilt ambisiøse, vanvittig dyr, dypt ufullkommen og utrolig imponerende Vision Pro, og omtrent fem måneder siden Apple sendte den. 

Siden levering i februar ga Apple bare en liten oppdatering til VisionOS, mens Meta har vært opptatt med å faktisk sende funksjonsoppdatering etter funksjonell oppdatering for de langt rimeligere Quest 2- og Quest 3-enhetene.

Siste uke spesifiserte jeg ti VisionOS-funksjoner jeg ønsket å se Apple kunngjøre på denne ukens WWDC. Som forventet kunngjorde Apple i dag en serie oppdateringer til VisionOS.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Forbedret de den generelle livskvaliteten og brukervennligheten til Apples mest quixotiske måneskudd? Jeg skal fortelle deg dette: Apple tok bare opp to av de ti elementene jeg ba om. På den annen side kunngjorde Apple en haug med tilleggsfunksjoner. Jeg vil diskutere dem her i den rekkefølgen Apple presenterte dem under keynoten.

1. Gjør 2D-bilder til romlige bilder

Jeg har aldri vært veldig imponert over Apples implementering av romlige bilder, som er bilder som har en 3D-følelse. Den lille firkantede boksen og den ganske minimale linseskillelsen til iPhone 15 Pro resulterte i noe som virker mer nytt enn bemerkelsesverdig.

Nå har Apple annonsert at de bruker maskinlæring for å utlede en visning av venstre øye og høyre øye av alle 2D-bildene dine, slik at du kan se flate bilder som om de var 3D-bilder.

Også: Alle iPhone-modeller som vil få Apples iOS 18 (og hvilke som ikke vil)

Nå, her er saken. Jeg prøvde å se et par Marvel 3D-filmer via Disney+ på Vision Pro. Alle Marvel-filmene ble filmet i 2D og digitalt remastret til 3D-filmer. 3D-effekten er ganske underveldende. Noen ganger ser det ut til at en gjenstand er trukket fra bakgrunnen, men ellers er det ikke mye å skrive hjem om.

Jeg tipper at Apples 3Difying av et 2D-bilde vil være på omtrent samme nivå.

2. Se disse bildene sammen med SharePlay i Bilder-appen

Og her er en annen funksjon som jeg ikke kan forestille meg noen brukere som roper etter. Nå, hvis du har flere Vision Pro-brukere, kan de alle se og diskutere det samme bildet sammen mens du bruker Photos-appen.

Så, ja, hvis bestemor Sadie i Seattle har en Vision Pro, Cousin Marty i Miami har en Vision Pro, og du har en Vision Pro i Yuma, kan dere alle stå rundt den virtuelle fotoskjermen og ooh og ah over bilder av baby Alice.

3. Bevegelser for å åpne Home View og Control Center

Selv om det er enkelt nok å åpne Vision Pros hjemmevisning (feltet med appikoner) ved å trykke på Digital Crown på toppen av enheten, er det vanskelig å komme til kontrollsenteret. VisionOS setter en bitteliten pil opp på toppen av visningsrommet, og du må se på den og banke fingrene sammen for å få den til å åpne seg.

I VisionOS 2 er det bevegelser. Holder du håndflaten opp og trykker på fingrene åpnes appvisningen. Å snu hånden over vil gi deg tid og batterinivå. Et fingertrykk i denne posisjonen vil åpne kontrollsenteret.

I motsetning til de to foregående funksjonene, er dette en forbedring av livskvaliteten.

4. Forbedringer av virtuelle Mac-skjermer

Den virtuelle Mac-skjermfunksjonen til Vision Pro har vært fin, men begrenset. I VisionOS 1 kunne du bare vise én 4K-skjerm. Personlig venter jeg på at Apple skal droppe hele skjermparadigmet og bare vise vinduer, men det kommer ikke til å skje i år.

full-display Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

På den annen side, Apple "senere i år" vil gjøre deg i stand til å lage skjermer med flere oppløsninger. Det mest interessante er den fullstendige skjermen, som vil tilsvare to 4K-skjermer.

5. Choo-choo togmodus

For å være rettferdig, kalte Apple det ikke det. Vi har snakket om Vision Pros reisemodus, som hovedsakelig var beregnet på flyreiser.

I VisionOS 2 kunngjør Apple at det er dedikert støtte i reisemodus for togreiser. Vi vet at folk allerede har hatt suksess med å bruke Vision Pro på toget og til og med undergrunnen, men i dette tilfellet har Apple antagelig justert ytelsen noe.

6. Nye utvikler-APIer

Det er massevis av VR- og AR-API-er på Apples plattformer. Men denne uken, på WWDC, viser Apple frem tre nye API-er som utviklere kan bruke for å få tilgang til Apple-teknologi.

Også: Inne i VisionOS: 18 ting utviklere trenger å vite om koding for Apple Vision Pro

Volumetric API:Lar komplekse 3D-apper kjøre side ved side. En volumetrisk API er kjernen i det meste av 3D-innhold, fordi det lar utviklere lage, administrere og presentere volumetrisk innhold. Min lesning av denne kunngjøringen er ikke introduksjonen av et volumetrisk API, men at det kan tillate flere 3D-apper å kjøre samtidig.TabletopKit: Hjelper utviklere med å lage apper som forankrer til flate overflater. Et åpenbart eksempel er brettspillsett, men dette kan gjelde interiørdesignapper, arkitektoniske og byggeprosjekter, spill, navigasjon og mer.Enterprise APIer:Disse ble beskrevet som bedriftsspesifikke APIer, så vi kan anta at de er noe spesielle formål. Eksempler gitt var kirurgisk opplæring og produksjon.

7. Ny Canon romlig linse for å lage romlig video

Selv om iPhone 15 Pro-brukere kan lage romlig video, er det begrensninger for å bruke en iPhone som kamera. Apple kunngjorde i dag at Canon vil introdusere et romlig objektiv for sitt EOS R7 digitalkamera.

canon Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Dette tillater flere kommersielle og prosumerprosjekter der fotografen eller videografen trenger mer kontroll over det komplekse utvalget av innstillinger som er tilgjengelig i et mer tradisjonelt kamera. Disse videoene kan deretter redigeres i Final Cut Pro, Apples eneste omtale av Final Cut under WWDC. Det er også en ny Vimeo-app for VisionOS, som lar romlige videoer deles.

8. Tredjeparts oppslukende videoarbeidsflyt

En av de virkelig fantastiske opplevelsene til Vision Pro er det Apple kaller oppslukende video. Dette er et veldig stort skritt utover den typiske 3D-videoen vi har sett i filmer og TV-serier. Hele opplevelsen omslutter deg 180 grader. Når det er gjort riktig, er det forbløffende.

Også: Jeg så Apples nyeste Immersive Video på Vision Pro, og det var min 'aha' øyeblikk

Apple åpner opp formatet for tredjepartsskapere for å lage oppslukende video. Tilnærmingen er å bruke kameraer og DaVinci Resolve Studio fra Blackmagic Design. Det er ingen tvil om at Blackmagic lager utmerket utstyr og at DaVinci Resolve er en fin applikasjon. Det er bare litt overraskende at Apple ikke bakte denne muligheten inn i sitt eget avanserte videoproduksjonsverktøy, Final Cut Pro.

Allikevel synes jeg dette er flott. De oppslukende videoene er fantastiske.

Andre nye funksjoner

Apple dekket ikke alle de nye funksjonene under kunngjøringen. På slutten av Vision Pro-segmentet la selskapet opp en av funksjonsrutenettgrafikkene sine (vist i begynnelsen av denne artikkelen). Her er noen som ikke ble nevnt:

Musestøtte: Jeg nevnte dette i ønskelisten min. Apples presentatører nevnte det ikke, men det er på det rutenettet av funksjoner. Hurra!Tastaturgjennombrudd:Dette var en annen funksjon jeg følte det var viktig for Apple å introdusere, og tilsynelatende vil den være tilgjengelig. Det ble ikke nevnt noe om det, så vi aner ikke om det kun er begrenset til Apples egne tastaturer (men det er sannsynligvis tilfellet).Bora Bora-miljø:Jeg ønsket å se flere miljøer, og vi får ett. Personlig tror jeg alt arbeidet med romlige bilder og romlige videoer kunne vært erstattet med muligheten for tredjeparter til å lage 3D-miljøer, men Apple gikk ikke dit. Men hei, Bora Bora, ikke sant?Rearrangable Home View: Dette ble heller ikke beskrevet, men jeg antar at dette betyr at du kan flytte rundt på Hjem-ikonene.

Hva synes du ?

Jeg skal innrømme at jeg er ganske underveldet. Jeg ville definitivt trodd det ville være en haug med nye miljøer (minst ett eller to innendørs), samt tredjepartsalternativer.

Apple kunngjorde at mer enn 2000 apper ble bygget spesielt for Vision Pro og mer enn 1,5 millioner iPad-apper er kompatible. Men jeg er fortsatt overrasket over at Apple ikke opprettet romlige versjoner av de gjenværende ikke-romlige appene (dvs. bøker, kalender, klokke, hjem, kart, podcaster, påminnelser, snarveier, aksjer og talememoer).

Og jeg er sjokkert over at Find My-støtten fortsatt mangler fra VisionOS (eller i det minste ikke ble nevnt).

Hva synes du? Er VisionOS 2 nok til å få oss gjennom nok et år med denne utrolig dyre enheten? Er det noe i VisionOS 2 som ikke var i VisionOS 1 som ville inspirert deg nå til å gå ut og kjøpe en? Hvis du har en Vision Pro, vil noen av disse funksjonene forbedre livskvaliteten din? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>