Send meldinger via satellitt i iOS 18 – men bare med disse iPhone-ene

0
10
Apple Satellite Messaging Apple

Apple er ett skritt nærmere gjør meldinger via satellitt til en realitet.

Teknologigiganten bekreftet mandag at muligheten til å sende meldinger via satellitt kommer til iOS 18. Funksjonen vil tillate brukere å sende meldinger, emojier og rikt innhold som bilder og videoer, selv når de ikke gjør det; ikke ha tilgang til et Wi-Fi eller trådløst nettverk. Apple sa at satellittmeldinger også vil fungere med Tapbacks og alt innhold som deles via satellitt vil komme med ende-til-ende-kryptering.

Også: Apple WWDC 2024-oppsummering: Hver ny funksjon i iOS 18, Siri, AI og mer

Imidlertid vil ikke alle kunne dra nytte av satellittmeldinger når iOS 18 lanseres. I en fotnote på sin iOS 18-side bekreftet Apple at funksjonen kun er tilgjengelig for iPhone 14-modeller eller nyere, så brukere med eldre iPhone vil ikke kunne bruke satellittmeldinger i det hele tatt.

Apple har tilbudt SOS-nødfunksjoner via satellitt siden iPhone 14 ble lansert i 2022. Brukere kan ringe og sende meldinger til andre brukere i en nødsituasjon.  Mandagens trekk betyr at Apple utvider muligheten til å sende meldinger via satellitt uavhengig av om brukere er i en nødsituasjon.

Selv om trådløse signaler er allestedsnærværende, kan de som liker å vandre eller utforske områder utenfor mer befolkede steder. finner ofte at de er utenfor nettet og ikke kan kontakte andre. Ved å legge til alternativet for meldinger via satellitt, kan de holde kontakten, dele posisjonene sine med venner og ellers ha et kommunikasjonsalternativ når de er borte fra et trådløst signal. 

Ved å utvide satellittmeldinger til alle brukere i iOS 18, hjelper Apples trekk også å holde tritt med Googles Android, som også tilbyr satellittmeldinger for nødssituasjoner. Når dette skrives, kan ikke Android-brukere sende meldinger til noen via satellitt, men i april oppdaget ørneøyne observatører at Google sannsynligvis vil tillate satellittmeldinger med hvem som helst i Android 15. 

< strong>Også: Slik installerer du iOS 18 utviklerbeta (og hvilke modeller støtter det)

Det store spørsmålet som er ubesvart, er imidlertid om Apple (og kanskje Google) til slutt vil ta betalt for muligheten til å sende meldinger og ringe via satellitt.

Da Apple avduket nødanrop via satellitt i 2022, sa at den ville gjøre den tilgjengelig gratis i to år, noe som antydet at den ville komme med en kostnadsstruktur i 2024. I fjor ga Apple imidlertid eiere av iPhone 14 et ekstra år med gratis nødanrop, og tilsynelatende presset betalte planer tilbake til 2025.  

Apple sa ikke på sin iOS 18-side om de planlegger å ta betalt for satellittmeldinger eller om tjenesten kommer i en slags pakke. Men med tanke på at selskapet tilsynelatende planlegger å ta betalt for nødtilgang til funksjonen, er det naturlig at Apple tar betalt for ikke-nødbruk. Det er imidlertid ukjent når (eller til og med om) Apple vil kunngjøre sine prisplaner for satellittbruk.

Apples iOS 18 lanseres i en offentlig beta neste måned. Den vil offisielt lanseres i høst.