Slik bruker du Circle til å søke på Android (og hvilke modeller støtter det)

0
11
Sirkel for å søke med Google - Samsung Galaxy S24 June Wan/ZDNET

Med den nyeste Galaxy S24-serien, Samsung, i samarbeid med Google, annonserte de mest “Du ser på Disney-kanalen” funksjon noensinne: Circle to Search. Den nye Android-funksjonen lar brukere trykke lenge på hjem-knappen og utføre et Google-søk på det emnet de trykker på, ringer rundt eller, ja, tegner Mikke Mus-ører over på skjermen.

Også: Hvordan bruker du Googles AI-drevne NotebookLM til å organisere forskningen din

Alt dette skjer som et overlegg, altså om du ser på TikToks og er nysgjerrig på hva akkurat den influenceren har på seg for sin #OOTD, når han leser en artikkel og er ukjent med et begrep som “OOTD”," eller ønsker å vite hvor og hva det kjente landemerket er, kan Circle to Search være den beste måten å tilfredsstille nysgjerrigheten din uten å avbryte oppgaven.

Jeg brukte en ettermiddag på å leke med funksjonen i forkant av det nylige Unpacked-arrangementet, og jeg har hatt enda mer glede av det mens jeg tester Galaxy S24-serien. Så, her er en veiledning for hvordan du bruker funksjonen, hvilke telefoner som støtter den, og hvor mye lenger du må vente til den generelle utgivelsen.

Hvordan bruke Circle to Search

Hva du trenger: Circle to Search er for øyeblikket tilgjengelig på Samsung Galaxy S24-serien, som inkluderer S24, S24 Plus og S24 Ultra, selv om Google har annonsert at funksjonen også vil komme til de nyeste Pixel 8 og Pixel 8 Pro innen 31. januar. søkefunksjonen krever en internettforbindelse for å fungere, enten det er via mobildata eller Wi-Fi.

1. Slå på Circle to Search

Når du konfigurerer enheten din første gang, vil et langt trykk på hjemknappen (enten du bruker knapper eller sveipebevegelser) gi deg to alternativer: Circle to Search eller standard Google Assistant. Velg førstnevnte for å angi den som standardapplikasjon.

Også: Slik gjør du Android-telefonen om til en sikkerhetsnøkkel for Chrome-nettleseren din

Hvis du allerede har konfigurert Google Assistant, kan du slå på Circle to Search ved å åpne Innstillinger > Skjerm > Navigasjonslinje > og slå på Circle to Search. 

2. Bruke Circle to Search

Med emnet du ønsker å søke på skjermen, trykk lenge på hjem-knappen for å aktivere Circle to Search. Et ugjennomsiktig, blåtonet overlegg skal vises med en Google-søkelinje nederst. På dette tidspunktet trykker du, tegner eller setter en sirkel rundt et emne, og Google vil presentere relevante tekst- og bildebaserte søkeresultater. Hvis du ikke er fornøyd med valget ditt (eller Googles søkeresultater), kan du alltid sirkle om det som er på skjermen.

Sirkel for å søke på Android June Wan/ZDNET

3. Legge til i søk

Her er et profftips: Når Google henter frem krets til søkeresultater, kan du legge til kontekst og stille spesifikke spørsmål om hva du valgte ved å skrive (eller diktere med stemmen) i " Legg til i søket ditt" felt. For eksempel brukte jeg Circle to Search on The Sphere og spurte «Hvor mye koster billetter for dette stedet?».

Også: Googles nye AI-søkefunksjoner endrer spill for mobilbrukere (iOS inkludert)

4. Gå ut av krets for å søke

Når du er ferdig, trykker du på tilbakeknappen på navigasjonslinjen eller sveiper innover fra hver side av skjermen, bør du gå ut av krets for å søke-overlegget og returnere deg til den underliggende appen. Jeg vil merke meg at bilder du bruker funksjonen på ikke lagres som skjermbilder.