Angrer du på at du kjøpte smartklokken din? Prøv disse 8 tipsene før du dropper det

0
11
pixelwatchhero Jack Wallen/ZDNET

Jeg har brukt en smartklokke i årevis. Jeg har gått gjennom Fitbit, Samsung, forskjellige knock-offs og Pixel-klokker. Pixel Watch 2 er min nåværende ). Da jeg først begynte å bruke dem, var jeg fortsatt på gjerdet om deres nytte. Jada, jeg klarte å holde styr på mine "skritt" men siden jeg er en løper, er det ikke på langt nær så nyttig som andre funksjoner kan være.

Det tok meg ganske lang tid å innse hvor nyttig en smartklokke kan være – og jeg er her for å gi deg noen tips som kan bringe deg over gjerdet (og hindre deg i å kaste den investeringen til side).

1. Endre urskiven

Denne høres kanskje ikke spesielt nyttig ut ved første øyekast, men tro meg når jeg forteller deg at riktig urskive utgjør en stor forskjell.

Først og fremst er noen urskiver ikke lesbare for eldre øyne. Jeg måtte gå gjennom mange urskiver før jeg fant en som ga den rette balansen mellom nyttig og synlig (uten hjelp av brillene mine). Jeg har en tendens til å sjekke klokken om natten (for å se hvor mye tid jeg har igjen i forhold til blæren min). Jeg har hatt noen urskiver som var fine å se på, men umulige å lese uten hjelp av spesifikasjonene mine.

Hvis du ikke finner den ideelle urskiven inkludert i appen din, gjør et søk på Google Play Store, og du vil finne mange tilgjengelige alternativer (noen av dem gratis, noen av dem med en tilhørende kostnad).

2. Organiser de forskjellige flisene

De fleste smartklokker er satt opp veldig likt smarttelefonen din, ved at du kan sveipe til høyre eller venstre for å se forskjellige fliser. På hver flis kan du konfigurere appen eller informasjonen som vises. Sørg for at du konfigurerer dette for å passe dine behov best. Hvis du for eksempel bruker klokken til trening hver dag, sørg for at treningsflisen er raskt tilgjengelig. Hvis du liker å overvåke søvnvanene dine, legg til den flisen. Hvis det er fliser du aldri bruker, fjern dem. Det viktige er å bare legge til de brikkene du bruker for å gjøre informasjonen som vises på klokken din nyttig.

3. Koble den til telefonen din

Denne burde være en enkel sak, men jeg har kjent mange som ikke koblet klokken til telefonen. Eller de koblet til klokken under oppsettet og lot den stå. Det er viktig å bruke telefonen din sammen med klokken til ting som å holde styr på data, oppdatere klokkens fastvare (og apper), administrere flisene dine og mer. Å bruke klokken uten telefonen er som å lage pannekaker uten en slikkepott.

4. Tilpass den

I tillegg til å tilpasse urskiven og flisene, er det mange andre tilpasninger du kan – og bør – dra nytte av. Du kan konfigurere varsler, skjermen, sikkerhets- og nødinformasjon, håndleddspreferanser, sikkerhet, mediekontroller for automatisk start og mer. 

De fleste tilpasningene gjøres gjennom telefonen, men noen tilpasninger kan håndteres på selve klokken (som å endre rekkefølgen på fliser). Gå gjennom telefonappen og se hvilke typer tilpasninger som er tilgjengelige for klokken din, og konfigurer den i henhold til dine behov.

5. Bruk varsler

Jeg har alltid klokken på, men har ikke alltid telefonen med meg. Takket være Bluetooth-tilkoblingen mellom klokken og telefonen går jeg aldri glipp av et varsel. Jeg får til og med varsler fra utendørskameraene mine, så jeg vet alltid om noe skjer utenfor husets vegger (eller om noen står ved inngangsdøren). Den funksjonen alene gjør klokken min utrolig hendig. Selv om ikke alle varsler på klokken er skapt like, vil du oppdage at noen raskt blir utrolig nyttige for dine daglige rutiner.

6. Sjekk søvnvanene dine

Jeg har gjort dette ganske lenge. Hver dag sjekker jeg hvor godt klokken min tror jeg sov, og sammenligner den informasjonen med hvordan jeg har det om morgenen. Overraskende nok er klokkedataene nesten alltid nøyaktige. Med denne informasjonen kan jeg følge med på søvnvanene mine og prøve å gjøre nødvendige endringer, slik at jeg får nok REM og dyp søvn. Jeg sover i gjennomsnitt rundt 6:29 timer per natt, men siden jeg ikke bruker en alarm for å våkne, er det alltid nyttig at klokken min holder styr på tiden jeg tilbringer i Sandmans rike.

< h2>7. Pass på belastningen

Smartklokker er ikke akkurat kjent for enestående batterilevetid. På Pixel 2-klokken min får jeg vanligvis alt fra 24-30 timer fra full lading. Hver morgen når jeg kommer til skrivebordet mitt, er det første jeg gjør å slå klokken på laderen og la den få en full dose strøm før jeg legger den tilbake til håndleddet. Ved å holde meg til den rutinen kan jeg stole på at klokken min har full lading når jeg trenger den.

Her har jeg imidlertid lagt merke til: Å bruke klokken til å spore løpeturene mine har en tendens til å sluke opp mer batteri enn noe annet på klokken. Når jeg løper i mer enn to timer, vet jeg at klokken min ikke kommer opp til 24-timersgrensen og vil trenge en lading raskere enn vanlig.

8. Aktiver alltid-på-visning

Alltid-på-visning gjør det mye enklere å få et raskt blikk på klokken. Uten alltid-på-visning aktivert, må du enten trykke (eller dobbelttrykke) på urskiven eller trykke på kronen for å se klokkeslettet. Hvis du bare vil vippe håndleddet og se tiden, må alltid-på-skjermen være aktivert. 

Det eneste forbeholdet med denne funksjonen er at den bruker mer batteri. Dette gjelder spesielt hvis du ofte sjekker tiden, hjerterytmen, skrittene dine eller andre data som vises av klokken. Jeg har alltid syntes at batteritreffet er en verdig avveining. 

Husk: Hvordan du konfigurerer disse innstillingene – eller selv om alle disse er tilgjengelige – avhenger av klokkemerket og modellen du eier. Hvis klokken du velger, ikke tilbyr alle disse funksjonene, vil jeg anbefale deg å vurdere å gjøre endringene for de funksjonene klokken din tilbyr.

Det burde ikke kreve mye arbeid å gjøre det klokken om til noe virkelig nyttig.