iPhone misunnelse? Fem iOS 18-funksjoner som Android-brukere allerede har

0
11
Samsung Galaxy S24 og iPhone 15 Kerry Wan/ZDNET

Apple avduket denne uken en rekke iOS 18-funksjoner som mange vil klassifisere som “bedre sent enn aldri.” Det gjelder de nye Apple Intelligence-verktøyene som skal plassere selskapet nærmere OpenAI, Google og Microsoft, så vel som de mer grunnleggende tilpasningsfunksjonene som gjør iPhone-opplevelsen mer beslektet med Android.

Også: Apple WWDC 2024 oppsummering: Hver ny funksjon i iOS 18, Siri, AI og mer

Selv om ingen av de nye funksjonene er lett tilgjengelig ennå – de vil være under betakjøring frem til september, når Apple lanserer den offentlige programvareversjonen med de nyeste iPhone-ene – er du ikke alene om selskapets tidlige erting overbeviser deg for å oppgradere telefonen.

Heldigvis er det meste av det som er “nytt”; faktisk er det ikke — de er bare ikke på en iPhone. Her er fem av de største iOS 18-funksjonene som allerede er tilgjengelige på Android, inkludert Google Pixel og Samsung Galaxy-telefoner.

1. Tilpasninger og temaer

Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro Kerry Wan/ZDNET

Muligheten til å omorganisere apper og widgets hvor som helst på et startskjermnett har eksistert på Android helt fra begynnelsen. Kommentarer og reaksjoner på Apples kunngjøring på TikTok sier alt.

Uansett hvilken Android-telefon du bruker, vil et langt trykk på en app eller widget på startskjermen "løfte" den slik at du kan omorganisere den, fjerne den fra rutenettet, eller i noen tilfeller endre størrelsen på den.

Dessuten: 12 nyttige funksjoner Google nettopp annonserte for Pixel-telefoner, klokker og nettbrett

Material You, et fargetemaverktøy som Google introduserte med Android 12, oppnår i utgangspunktet det iOS 18 nye appfarging gjør. Teknisk sett er Apples tolkning mer raffinert, med en “Tinted”; alternativet på toppen av standard Automatic, Dark og Light, selv om jeg har fått blandede resultater med det for apper som ikke er fra Apple, som Gmail.

Men nå som det har gått nesten fire år siden Material You debuterte, er funksjonen mye mer polert, med bedre fargelegging for et bredere spekter av apper.

2. Planlegging av meldinger

Person som bruker Google Pixel 7a. Kerry Wan/ZDNET

Enten du er på iOS eller Android, kan du allerede planlegge meldinger på plattformer som Gmail, Outlook og WhatsApp. Men når det gjelder bruk av innebygde meldingsapper, er Apple bare i ferd med å ta igjen Android.

Forutsetningen for begge operativsystemene er grei; du skriver inn meldingen og trykker og holder inne Send-knappen for å angi en bestemt dato og klokkeslett før du leverer den.

3. AI-drevet fotoredigerer

Google Pixel Fold Magic Eraser Kerry Wan/ZDNET

En av de mest etterlengtede AI-funksjonene i WWDC var det nye fotoredigeringsverktøyet. Apple kaller det offisielt “Rydd opp”," siden funksjonen kan oppdage motiver i et bilde, fjerne dem fra bakgrunnen og fylle ut det tomme rommet basert på omgivelsene. Det er som et opprydningsmannskap for et åsted, og forbrytelsen er den som har fotobombet det ellers perfekte bildet ditt.

Også: Slik bruker du Magic Eraser på Google Pixel

Effektiviteten og påliteligheten til Clean Up er fortsatt i tvil (den kan til og med være bedre enn alternativene), men funksjonaliteten er i utgangspunktet den samme som Googles Magic Eraser, som opprinnelig var eksklusiv for Pixel-telefoner, men har siden blitt tilgjengelig for alle Google Foto-brukere. Utvalgte Samsung-telefonmodeller har en lignende redigeringsfunksjon som drives av Galaxy AI.

Faktisk har Android-telefoner nå funksjoner som Magic Editor som tar ting enda lenger takket være generativ AI. Muligheten til å legge til nye motiver eller flytte elementer i et bilde føles som et logisk neste skritt for Apples AI-ambisjoner. Foreløpig er det bare Android som har verktøyene til å gjøre det. 

4. AI-funksjoner på enheten (og skyen)

google-melding-emojis Artie Beaty/ZDNET

Hvis du er solgt på de nye Apple Intelligence-funksjonene, kan du allerede få en smakebit av dem via Gemini-utstyrte Android-telefoner. Dette inkluderer de nyeste Google Pixel- og Samsung Galaxy-telefonene, som utnytter enhetlig og skybasert prosessering for å oppsummere nettsider og e-poster, utkast til meldinger, transkribere lydopptak og mer.

Siden den nye Siri er ChatGPT-drevet, kan du oppnå en lignende chatbot-opplevelse via den offisielle appen, som er gratis å laste ned på iOS, Android og nettet.

Også: Apples ny AI-generert 'Genmoji' løser et problem vi alle har hatt før

Selv om det ikke er helt det samme, kan du allerede bruke Googles Emoji Kitchen for å lage tilpassede uttrykksikoner. De er ikke like intrikate som de AI-genererte på iOS 18, men hvis du noen gang blir delt mellom å bruke to emojier, vil gratisgeneratoren komme godt med.

5. Låste apper og mapper

 samsung-galaxy-tab-s8-plus-fingerprint.jpg Kerry Wan/ZDNET

iOS 18 lar brukere låse apper bak Face ID og passord, og forhindrer uønsket tilgang når de gir telefonen til noen andre. Mens Android-telefoner ikke har app-baserte låser, vil funksjoner som Samsungs Secure Folder (og snart Android 15s Private Space) gi deg enda mer sikkerhet og personvern.

Også : Android 15s Private Space-funksjon kan bedre beskytte dine sensitive data

Secure Folder lar deg for eksempel lagre apper (og appdata), bilder og videoer, dokumenter og omtrent alle andre filtyper i en passordsikret stasjon. Du kan låse elementene med et fingeravtrykk, PIN-kode eller passord; all informasjon lagres kun på enheten.