Microsoft utsetter tilbakekalling etter sikkerhetsproblemer, og ber Windows Insiders om hjelp

0
11
recall-screenshot.png Microsoft

Microsoft har nok en gang gått tilbake på sin kontroversielle tilbakekallingsfunksjon etter å ha forsøkt å løse sikkerhetsproblemer.

I en oppdatering til et blogginnlegg torsdag sa Microsoft at de ikke vil gjøre Recall tilgjengelig som en forhåndsvisningsfunksjon i Copilot+ PC-er 18. juni og i stedet vil gjøre funksjonen tilgjengelig for Windows Insiders først. Microsoft sa imidlertid at de til slutt vil gjøre Recall tilgjengelig for alle Copilot+ PC-er.

"Recall vil nå skifte fra en forhåndsvisningsopplevelse som er allment tilgjengelig for Copilot+ PCer 18. juni 2024, til en forhåndsvisning som først er tilgjengelig i Windows Insider Program (WIP) i løpet av de kommende ukene," Microsoft skrev i en bloggpostoppdatering. “Etter å ha mottatt tilbakemelding om Recall fra Windows Insider Community, som vi vanligvis gjør, planlegger vi å gjøre Recall (forhåndsvisning) tilgjengelig for alle Copilot+ PC-er som kommer snart.”

Også: 3 AI funksjoner som kommer til Copilot+ PC-er som jeg skulle ønske var på min MacBook

Microsoft avduket sin Recall-funksjon i mai, og sa at den fundamentalt ville endre hvordan brukere engasjerer seg med PC-ene sine. Funksjonen tar et øyeblikksbilde av datamaskinen hvert femte sekund, slik at du enkelt kan gå tilbake i tid for å finne gamle meldinger, faner du kan ha lukket i nettleseren din og mer. Selskapet sa den gang at det ville gjøre Recall tilgjengelig på tvers av sin nye serie med Copilot+ PC-er fra og med 18. juni.

Rett etter at Microsoft avduket Recall, fant imidlertid sikkerhetsforskere en fatal feil. Selv om Windows 11-PCer er kryptert som standard når de er låst, er stasjonen og filene lett tilgjengelige for brukeren når de er låst opp. Forskere oppdaget at dette også gjaldt Recall, slik at alle med tilgang på enhet og brukernivå kan se alle eierens aktiviteter i ren tekst ved å analysere tilbakekallingslogger.

Som svar på disse bekymringene sa Microsoft at den hadde hørt fra sikkerhetsfellesskapet og ville iverksette sikkerhetstiltak, inkludert å kreve å registrere seg for å lagre tilbakekalling, at enhetseiere bruker Windows Hellos biometriske funksjoner for å låse opp enheten, og ytterligere lag med kryptering for å sikre tilbakekallingslagring.

På det tidspunktet planla Microsoft fortsatt å gjøre Recall tilgjengelig på Copilot+ PC-er med disse sikkerhetstiltakene på plass innen 18. juni, men det ser ut til at planen siden har falt fra den tidslinjen. Gitt det uforpliktende blogginnlegget, er det uklart når i løpet av de neste ukene Microsoft vil gjøre funksjonen tilgjengelig for Windows Insiders.

Også: Jeg demonstrerte alle nye AI-funksjoner som kommer til Copilot+ PC-er, og jeg er nesten solgt på hypen

Uansett hva tilfellet er, sier Microsoft at deres avgjørelse først og fremst handler om brukersikkerhet.

"Vi justerer utgivelsesmodell for Recall for å utnytte ekspertisen til Windows Insider-fellesskapet for å sikre at opplevelsen oppfyller våre høye standarder for kvalitet og sikkerhet," skrev selskapet. “Denne beslutningen er forankret i vår forpliktelse til å gi en pålitelig, sikker og robust opplevelse for alle kunder og å søke ytterligere tilbakemelding før vi gjør funksjonen tilgjengelig for alle Copilot+ PC-brukere.”