Mine 5 enkle justeringer vil gjøre MacOS Finder til en mye bedre filbehandler

0
14

finderhero Jack Wallen/ZDNET

Jeg bruker MacOS Finder daglig til å administrere filene og mappene mine. Det er et uvurderlig verktøy — og en av de bedre filbehandlerne jeg bruker. Men det betyr ikke at Finder er ideelt konfigurert ut av esken. Med bare noen få enkle justeringer gjør du arbeidet med filene og mappene enda enklere og mer produktivt.

Jeg vil dele med deg hvordan jeg har tilpasset Finder, fordi jeg mistenker at de samme endringene vil bidra til å forenkle din daglige rutine. Hvert av disse tipsene kan oppnås på sekunder — og enkelt tilbakestilles hvis du ikke liker resultatene.

Også: De beste og nyeste Mac-ene sammenlignet

< p>Det eneste du trenger for dette er en oppdatert MacOS-enhet. 

La oss komme til tipsene!

1. Legg til banen og statuslinjene

Finder viser ikke som standard verken banen eller statuslinjene. Stilinjen gjør det enkelt å flytte rundt i filsystemet og statuslinjen informerer deg om noe er valgt, hvor mye plass som er tilgjengelig på harddisken din, og legger til og med en glidebryter som lar deg øke eller redusere ikonstørrelsen for filer og mapper. Uten banelinjen må du bruke enten menysystemet eller hurtigtastene for å navigere bakover, noe som kan kaste bort dyrebar tid når du er opptatt.

Hvordan legger du til disse? Enkel. Åpne Finder, klikk på Vis-menyen, klikk på Vis banelinje, og klikk deretter på Vis statuslinje. Det er det! Med disse aktivert vil det være mye enklere å samhandle med Finder.

Bi- og statuslinjene er lagt til i Finder.

Med bane- og statuslinjene lagt til, er Finder mye enklere å navigere.< /p> Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

2. Legg til verktøylinjen

Verktøylinjen legger ikke bare til de øverste rullegardinlistene (hvor du kan konfigurere visningene, sorteringen og søkingen), men også sidelinjen (som er et must hvis du vil ha rask tilgang til spesifikke mapper og koder). Uten verktøylinjen er ikke Finder på langt nær like nyttig. Hvis du åpner Finder og bare ser et enkelt vindu som inneholder filer og mapper, er ikke verktøylinjen aktivert. Stol på meg når jeg forteller deg at du vil legge til verktøylinjen.

For å legge til verktøylinjen, åpne Finder og klikk Vis > Vis verktøylinje.

Findervisning-menyen.

Du kan også vise/skjule verktøylinjealternativet + Kommando + T-snarveien.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Legg til harddisken din

Når du åpner Finder, finner du ikke harddisken din oppført. Jeg forstår hvorfor Apple ikke ønsker å inkludere dette — fordi det er mapper som inneholder viktige filer som ikke bør rotes med (med mindre du vet hva du gjør). Men med harddisken skjult, kan det være litt utfordrende å navigere til bestemte mapper (med mindre du har lagt dem til i sidefeltet). 

Også: Jeg var en Final Cut Pro diehard til DaVinci Resolve vant meg med disse 3 funksjonene

Jeg foretrekker bekvemmeligheten av å legge til harddisken i sidefeltet, men det er litt vanskelig — og du må ha banelinjen lagt til først. Slik legger du til harddisken i Finder.

    Åpne Finder og klikk på Gå > Gå til mappe. I popup-vinduet som vises, skriv/og trykk Enter.
    Klikk og hold inne Cmd og klikk deretter på Macintosh HD-ikonet nær det nederste venstre hjørnet av visningsruten.
    Dra Macintosh HD-ikonet til Favoritter-delen.

Du skal nå se Macintosh HD-oppføring i sidefeltet. 

Macintosh HD er lagt til i Finder.

Å ha harddisken lagt til Finder gjør det lettere å navigere i systemmappehierarkiet .

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

4. Legg til bestemte mapper i Favoritter

På samme måte som å legge til harddisken i Finder Favorites-delen i sidefeltet, kan du legge til hvilken som helst mappe du liker. Det gjøres på samme måte som du la til HD-ikonet, den eneste forskjellen er at du klikker og holder inne Cmd, klikker på mappen du vil legge til, og drar og slipper den til Favoritter-delen. 

Jeg legger til hvilken som helst mappe jeg bruker regelmessig i sidefeltet, så jeg trenger ikke hele tiden å navigere i filsystemet for å få tilgang til den mappen. Dette kan være spesielt nyttig når en mappe er nestet dypt inne i flere mapper.

5. Bruk koder

Tagger er utrolig nyttige fordi de gjør det slik at du kan legge til en eller flere kategorier i en fil eller mappe. Si at du for eksempel har en musikkfil som du ikke bare lytter til, men også bruker til videoklipp. Du kan lage en tag kalt Video Assets og deretter merke filen med både musikk- og videoelementer. Ved å gjøre dette vil filen vises når du velger en av disse kodene. Du kan legge til så mange tagger i en fil/mappe som nødvendig.

Også: Slik sikkerhetskopierer (og gjenoppretter) dine lagrede MacOS-passord

For å legge til en kode i en mappe, finn mappen og høyreklikk (eller trykk med to fingre) på den. Velg Tags. I popup-vinduet kan du enten legge til en gjeldende tag eller skrive inn navnet på en ny tag. Du kan også velge en farge som skal knyttes til en ny tag. Når du har skrevet inn navnet på den nye taggen og valgt en valgfri farge, trykker du på Enter på tastaturet og taggen er fullført. Du kan legge til så mange tagger du vil i en fil eller mappe. 

Popup-vinduet Finder-taggene.

Opprett en ny tag for Finder.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Når du har lagt til tagger, vises de i sidefeltet. Klikk på en kode for å avsløre alle filer/mapper som er tilordnet den taggen.

Og der har du det: Du har forsterket MacOS Finder-arbeidsflyten. Du bør nå finne dette verktøyet mye enklere og mer effektivt å bruke.