Slik bruker og tilpasser du iPhones nye kontrollsenter med iOS 18

0
12
Det nye kontrollsenteret i iOS 18 Lance Whitney/ZDNET

Nå tilgjengelig i utviklerens betamodus, Apples nye iOS 18 gir flere forsinkede justeringer til det hendige kontrollsenterverktøyet. Med det oppgraderte operativsystemet kan du direkte tilpasse, flytte og omorganisere seksjonene og ikonene i kontrollsenteret, slik at du kan sette opp flere skjermer som er lett tilgjengelige med bare et sveip. Å legge til en ny kontroll er også enklere og mer intuitivt. Slik fungerer dette.

Også: 5 iOS 18-funksjoner jeg har brukt på Android en stund

Med tidligere versjoner av iOS, du må gå til Innstillinger for å tilpasse kontrollsenteret og velge hvilke kontroller du vil legge til eller fjerne. Men med iOS 18 kan du justere og administrere ikonene direkte i selve kontrollsenteret. Dette betyr at du visuelt kan legge til, fjerne og på annen måte organisere de forskjellige kontrollene.

Hvis du vil følge med, må du installere iOS 18-utviklerens beta på en iPhone. Siden den første betaen sannsynligvis har noen feil, kan det være lurt å sette dette opp på en ekstra iPhone hvis en er tilgjengelig. For å installere betaen, følg trinnene i "Hvordan installere iOS 18 utviklerbeta (og hvilke modeller støtter det)."

Hvordan bruke og tilpasse iPhones nye kontrollsenter med iOS 18

1. Tilgangskontrollsenter

For å vise kontrollsenteret, sveip ned fra øverst til høyre på skjermen. Du vil legge merke til at kontrollsenteret nå er delt inn i tre forskjellige skjermer. Den første skjermen viser kjernekontrollene, den andre skjermen viser lydspilleren og relaterte innstillinger, og den tredje har tilkoblingsmuligheter. Sveip opp eller ned for å flytte fra en skjerm til en annen, eller trykk på ett av de tre ikonene til høyre for å hoppe til en bestemt.

Access Control Center Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Flytt de tilgjengelige kontrollene

Du kan flytte hvilken som helst av de gjeldende kontrollene på den første skjermen. For å starte, trykk på plussikonet i øvre venstre hjørne for å gå til redigeringsmodus. Legg merke til at alle kontrollene har en kant rundt seg med det kjente minustegnet øverst. Dra og slipp hver kontroll til et nytt sted til du har omorganisert dem alle. Sveip opp på skjermen når du er ferdig.

Flytt de tilgjengelige kontrollene Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Alle iPhone-modeller som kan oppdateres til Apples iOS 18 (og hvilke som ikke kan)

3. Endre størrelsen på en kontroll

Etter å ha trykket på plussikonet, har noen kontroller et grått, buet håndtak nede til høyre. Dette betyr at du kan endre størrelsen på kontrollikonet. Dra håndtaket og flytt det opp, ned eller diagonalt. Slipp den når ikonet har størrelsen du ønsker.

Endre størrelse på en kontroll Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Slett en kontroll

Deretter kan du direkte slette en kontroll du ikke trenger eller ønsker. Med ikonene i redigeringsmodus, trykk på minustegnet for ikonet du vil fjerne. Ikonet slettes, og ikonene rundt skal flytte seg for å fylle opp gapet.

Slett en kontroll Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Legg til en kontroll på en eksisterende skjerm

Du kan enkelt legge til en kontroll på hvilken som helst skjerm som har ledig plass. Velg en skjerm med litt tom plass nederst. Etter å ha trykket på plussikonet, trykk på kommandoen for Legg til en kontroll. Bla gjennom skjermene med tilgjengelige kontroller til du finner den du vil legge til. Du kan også se etter en bestemt kontroll etter navn gjennom søkefeltet øverst. Trykk på kontrollen, og den vises deretter på den tilgjengelige plassen der du kan flytte eller endre størrelse på den hvis du ønsker det.

Legg til en kontroll på en eksisterende skjerm Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Jeg forventet ikke denne iOS 18-funksjonen annonsert på WWDC for å være min favoritt (og den er ikke AI)

6. Legg til en kontroll på en ny skjerm

Hvis de gjeldende skjermene allerede er fylt med ikoner, kan du sette opp flere skjermer for å holde flere kontroller. Sveip ned til den siste skjermen, som ikke skal ha ledig plass. Trykk på plussikonet og trykk deretter på Legg til en kontroll. Igjen, bla gjennom eller søk etter kontrollen du vil legge til. Trykk på den kontrollen, og den vises deretter på en ny skjerm. Du kan fortsette å legge til flere kontroller på den nye skjermen på denne måten. Du kan lage så mange som 15 skjermer, men du vil sannsynligvis stoppe før du når det tallet.

Legg til en kontroll på en ny skjerm Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

7. Slå av fra kontrollsenteret

Til slutt, et godt triks som nå tilbys via kontrollsenteret er muligheten til å slå av telefonen. Når du utløser kontrollsenteret i iOS 18, vil du se en av/på-knapp øverst til høyre. Trykk på den knappen og du blir tatt til den velkjente Power Off-skjermen. Flytt ikonet på glidebryteren til høyre, og telefonen vil slå seg av.

Slå av fra kontrollsenteret Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET