Apple MacBook-en din får en gratis oppgradering – her er de beste MacOS 15-funksjonene

0
12
priority="low"Jason Hiner/ZDNET

Apple forhåndsviste MacOS 15 Sequoia denne uken på WWDC, og viste frem en overhaling av operativsystemet for MacBooks og iMacs som sentrerer rundt AI-integrasjon. Årets WWDC handlet utvilsomt om AI. Det er ikke overraskende siden Apple tok seg tid til å diskutere planene for AI-integrasjon på tvers av produktene sine. Nå som den er her, har vi et bedre bilde av tilnærmingen, som ser bra ut.

Også: Slik installerer du MacOS 15 Sequoia utviklerbeta for å teste de nyeste Mac-funksjonene

Nye AI-funksjoner kommer til Siri, Safari og en ny Continuity-app som effektiviserer bruken av iPhone og Mac. Men det er ikke bare AI. Det er også en del forbedringer av livskvalitetsdesign og sikkerhetsoppdateringer som lanseres med MacOS 15.

Etter denne ukens forhåndsvisning starter betatesting av MacOS 15 umiddelbart og vil fortsette i løpet av de neste månedene, med en lansering for allmennheten høsten 2024. Det vil være her raskere enn du tror, ​​så la oss ta en titt på de største funksjonene som nettopp ble annonsert. 

1. Apple Intelligence

skjermbilde-2024-06-10-at-2-07-44pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

De siste månedene har vært proppfulle av prangende kunngjøringer fra OpenAI, Google og Microsoft, men Apples hadde det siste ordet, og gjenvunnet akronymet med det smarte navnet på den nye Apple Intelligence. Så hva er det? Det refererer til det overordnede AI-økosystemet som vil være til stede i MacOS 15, samt iPhone og iPad; motoren som driver all den nye AI-funksjonaliteten på tvers av alle appene.

Apple Intelligence-økosystemet er drevet av et partnerskap med OpenAI, som lar Apple utnytte den enorme LLM som allerede er dyrket av OpenAIs enorme suksess med ChatGPT, sammen med selskapets mål om å ta på seg Google ved å gå inn i søkemarkedet.&#xA0 ;

Også: Hva er 'Apple Intelligence': Hvordan det fungerer med enhetlig og skybasert AI

Apples tilnærming til AI er imidlertid markant forskjellig fra konkurrentene. I stedet for å posisjonere de nye AI-funksjonene som integrerte aspekter av produktene deres, lar Apple brukere melde seg på, noe som gjør umiddelbar adopsjon til et valg. AI-funksjonene er også tydelig definert som å være i beta, noe som understreker at de er under arbeid. 

Dette lar Apple til en viss grad koble seg fra det kaotiske rotteracet og posisjonere seg som forsiktig, mer etisk aktør når det kommer til kunstig intelligens, spesielt i lys av de siste svekkende sikkerhetsbekymringene fra Microsofts tilbakekallingsfunksjon, som forsinker utgivelsen av en rekke nye Copilot+ PC-er.

2. Kontinuitet

skjermbilde-2024-06-10-at-1-54-14pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Den nye Continuity-appen kobler Mac-en til iPhone-en din på en fullstendig omfattende måte, slik at du i hovedsak kan fjernkontrollere iPhone-en din direkte via den bærbare datamaskinen. Demoen på WWDC viste iPhone-speiling for å trekke opp iPhone-startskjermen, og samhandle med flere apper ved hjelp av den bærbare datamaskinens styreflate og tastatur. 

Også: iOS 18. ny spillmodus gjør iPhone raskere og mer ytelsessterk

Appen strømlinjeformer også enhetene dine ved å bringe iPhone-varslingene direkte til Mac-en, slik at du kan trekke opp den tilsvarende appen på den bærbare datamaskinen. Hvis du er bekymret for personvernet mens du bruker telefonen på den bærbare datamaskinen, forblir telefonens skjerm faktisk låst og slått av, selv mens du bruker telefonen eksternt.

Alternativt viser den nye standby-modusen på iPhone en rekke umiddelbare (men uinteragerbare) data som en klokke og kalender mens du bruker Continuity-appen på Macen.' xA0;

3. Siri 2.0

skjermbilde-2024-06-10-at-2-18 -09pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Apple har spilt det lange spillet når det kommer til sin virtuelle assistent, Siri. Som en av de aller første som ble adoptert av offentligheten, har Siri eksistert i veldig lang tid – siden 2011 – selv om den har tatt et baksete for flashigere AI-assistenter de siste årene. Apples teknologi på dette området gir imidlertid et sterkt grunnlag å utvide på, og den nye og forbedrede Siri er full av nye AI-funksjoner.

Også: De beste Apple-tilbudene juni 2024: iPhones, Apple Watches, iPads og mer

Under WWDC-keynoten viste Apple frem Siris nye utseende som en alltid tilstedeværende AI-assistent integrert i hver tråd i brukergrensesnittet, ikke en frittstående app. Siri vil ha tilgang til ChatGPTs LLM, slik at AI kan være funksjonelt klar til å kommunisere i en mer naturlig kontekst, følge opp med tidligere samtaler og meldinger i stedet for å gi full kontekst i hver enkelt melding. 

Den nye Siri kommer også med bevissthet på skjermen, slik at AI-en kan svare på det du ser på skjermen uten å kreve at brukeren oppgir spesifikk kontekst med hver forespørsel. Dette lar også Siri utføre handlinger i appen på en måte som ikke var mulig før. I MacOS Sequoia driver Siris integrasjon med OpenAIs LLM den virtuelle assistenten til toppspillerne i feltet sammen med ChatGPT-4o og Googles Gemini. 

4. AI-drevne produktivitetsapper

skjermbilde-2024-06-10-at-2-09 -47pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Apple Intelligence har blitt integrert på tvers av alle de store produktivitetsappene i MacOS 15. Her er en oversikt over noen av de mest bemerkelsesverdige funksjonene.

Keynote, Numbers og Pages:Kjernepakken til Apples produktivitetsapper ser en rekke AI-infunderte oppgraderinger både når det gjelder kreativitet og ytelse. Keynote vil tillate brukere å trykke på AI for å automatisk generere lysbilder, og Pages vil komme med nye tekstgenereringsforespørsler drevet av AI.   Mail: Apple Intelligence vil spille en mer aktiv rolle i å finne spesifikke e-poster, svare, slette og organisere innboksen din, fra å oppsummere e-poster til å foreslå svar og omskrivinger. En av de mer nyttige funksjonene inkluderer sammendragsfunksjonen, som trykker på AI for å trekke ut sammendrag av en e-post i innboksvisningen, i motsetning til å bare vise de første linjene i en e-post, som ofte ikke er nyttige for å oppsummere hva en e-post handler om. Kalender: Foruten integrasjon med Påminnelser-appen, vil den nye Kalender-appen støtte AI.Bilder: AI-baserte bilderedigeringsfunksjoner i Bilder appen lar brukere ta berøringer, fjerne bakgrunner og redigere umiddelbart. I tillegg vil søk etter spesifikke bilder og videoer med naturlig språk få opp bilder av spesifikke personer eller hendelser. Merknader:Stemmefunksjonalitet kommer til Notes-appen, med muligheten til å legge til talememoer direkte innebygd i notatene dine. AI vil også støtte lydtranskripsjon og transkripsjoner av lydopptak. Du kan ta opp og transkribere lyd, og når opptaket er ferdig, vil AI-en lage et sammendrag på egen hånd. 

5. Ny og forbedret Safari

skjermbilde-2024-06-10-at-1-56 -19pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Safari vil se en rekke forbedringer drevet av AI-funksjonalitet, inkludert et "Intelligent søk" alternativ som utnytter AI på enheten for å oppsummere søkeresultater i nettleseren i Mac OS Sequoia. I tillegg til Apples vektlegging av sikkerhet, inkluderer Safari-oppdateringer intelligent sporingsforebygging som begrenser hva nettsteder kan spore, samtidig som de understreker effektiviteten og hastigheten til Safari-appen. 

Også : ChatGPT personverntips: To viktige måter å begrense dataene du deler med OpenAI   

Apple demonstrerte Safaris maskinlæringsfunksjon for automatisk å oppdage relevant informasjon på en nettside, inkludert ting som hurtigkoblinger, veibeskrivelser og raske sammendrag med logistisk informasjon som telefonnumre og adresser.  xA0;

6. Frittstående passord-app

skjermbilde-2024-06-10-at-1-57-42pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

I tråd med Apples posisjonering av AI-funksjonene som sikre og pålitelige, lanserer den en helt ny og oppdatert passord-app i MacOS 15 som konsoliderer og effektiviserer passordet ditt på tvers av Apple-enhetene dine. 

< p>Også: Glem LastPass: Apple avslører 'Passord' manager-appen på WWDC 2024

Denne frittstående appen er en utvidelse av den eksisterende iCloud-nøkkelringen, og søker å forenkle passordlagring ved å bruke Face ID og Touch ID sammen med tegnstrengpassord. Mye av det er designet for å fungere automatisk og sømløst i et forsøk på å løse det som er en enorm UX-hodepine som alle har opplevd på et eller annet tidspunkt.

7. Gaming

Apple ønsker å lage en “samlet spillplattform” på tvers av iPhone, iPad og Mac, med høy oppløsning og forbedret strålesporing. Apple la vekt på det store antallet nye titler som er tilgjengelige på Apples silisiumbrikker, og de ser bedre ut enn noen gang. Frostpunk 2, Control og UbiSoft inkluderer ray tracing og Assasin's Creed, som kommer til Apple-enheter senere i år.