En av de mest holdbare OLED-bærbare datamaskinene jeg har testet er ikke fra Samsung eller Asus

0
12
lenovo-ideapad-pro-5i -main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Lenovo IdeaPad Pro 5i er en 16-tommers allsidig bærbar datamaskin for kontoret, hjemmet og overalt i mellom for $1500. Den drives av den nyeste Intel- og Nvidia-maskinvaren, og har et batteri som kan vare hele dagen. Enheten har imidlertid et skuffende webkamera og er lastet med for mye bloatware. 

Når det kommer til bærbare datamaskiner, har profesjonelle og studentbrukere mer til felles enn du kanskje tror. Begge gruppene ønsker en fleksibel maskin som kan håndtere hele dagens arbeid, samtidig som den fungerer som underholdningssenter om natten. Og begge er enige om at et batteri med lang levetid er et must. 

Vel, jeg har funnet den perfekte bærbare datamaskinen for begge grupper: Lenovos 2024 IdeaPad Pro 5i. Denne 16-tommers bærbare datamaskinen har alt en profesjonell kan be om i en arbeidsmaskin, samtidig som den er et solid valg for studenter. 

Dessuten: En av de kraftigste bærbare datamaskinene jeg har testet er ikke en MacBook (men den ser ut som en)

Lenovos enhet er intet mindre enn kraftig. Under panseret finner du en Intel Core Ultra 9 185H-prosessor sammen med et Nvidia GeForce RTX 4050 grafikkort, noe som resulterer i bunnsolid ytelse. Jeg testet maskinvaren ved å kjøre mange vanlige arbeidsplassoppgaver fra nettsurfing til å skrive dokumenter og videokonferanseplattformer samtidig. Den håndterte alt jeg kastet på den uten å hoppe over et slag. 

I tillegg har den 32 GB minne, noe som sørger for at lastetidene delvis ikke eksisterer. Denne maskinvarekonfigurasjonen lar til og med IdeaPad Pro 5i fungere som en dyktig spillbærbar datamaskin, perfekt for når du har lange dager og ønsker å slappe av med et spill.

Se på Lenovo

All denne kraften kan nytes grundig på IdeaPad Pros høyoppløselige 2K (2 048 x 1 280) OLED-skjerm som er i stand til å vise frem innhold i slående detaljer. Takket være maskinvaren har skjermen en rask oppdateringsfrekvens på 120 Hz, noe som muliggjør realistiske filmer og en silkemyk visuell skjerm.

I motsetning til mange andre bærbare datamaskiner med OLED-skjermer, gjør ikke Lenovos maskin det sport mye bildeforbedrende programvare. Det er ingen Dolby Vision, og den dekker heller ikke 100 % av sRGB-fargespekteret. Som et resultat er fargene ikke like levende som noen av konkurrentene. Den støtter HDR for høy kontrast, men det handler om det. 

Jeg bør påpeke at skjermen er en berøringsskjerm, men gitt at denne enheten ikke er en konvertibel 2-i-1, syntes jeg funksjonen var litt gimmick.

Over OLED-skjermen sitter enhetens 1080p webkamera. Det er akseptabelt for videosamtaler, men ærlig talt er kvaliteten ganske svak. Opptakene er kornete, og det er ingen måte å forbedre feeden uten tredjepartsprogramvare heller. Alt webkamerafunksjonene gjør er å flytte kameraet.

IdeaPad Pros sjenerøse tyngde gir mulighet for et tastatur i full størrelse, som, sammen med de gummilignende tastehettene, resulterer i en veldig behagelig knyteopplevelse. Jeg setter også pris på hvordan piltastene stikker ut fra bunnen, noe som gjør dem enkle å få tilgang til. Produsenter, etter min erfaring, har en tendens til å gjøre Page Up- og Page Down-tastene på 14-tommers bærbare datamaskiner for små. IdeaPad Pro 5i har heldigvis løst dette problemet. 

Dessuten: Lenovos nye 2-i-1 ThinkPad forbedrer en avgjørende funksjon som profesjonelle brukere vil elske

Når det kommer til andre designaspekter, tok Lenovo interessante valg her. Høyttalerne er for eksempel plassert over tastaturet. Jeg er alltid glad for å se bærbare datamaskiner inkluderer oppoverrettede høyttalere, siden jeg aldri har vært en fan av dempet lyd. Det som imidlertid får IdeaPad Pros høyttalere til å skille seg ut er deres støtte til Dolby Atmos, en surroundlydteknologi. Den lar driverne være kraftige nok til å fylle et rom med lyd. Ikke dårlig for en bærbar datamaskin.

lenovo-ideapad-pro-5i-ports Cesar Cadenas/ZDNET

Batterilevetiden er også kjempebra. IdeaPad Pro 5i kjørte i omtrent 8,5 timer i strekk mens jeg kjørte mine vanlige livestream-tester uten at batterisparing var slått på. Med den aktive, kan du være trygg på at enheten vil vare hele dagen og litt til. Men for å lade den bærbare datamaskinen, må du bruke Lenovos proprietære 230W AC-adapter. Du kan ikke bruke en ekstra USB-C-lader. Heldigvis er adapteren ikke veldig klumpete, så den er lett å bære rundt på, selv om det hadde vært flott å ha muligheten.

Også: Slik tester vi bærbare datamaskiner på ZDNET i 2024

Jeg må også nevne et par ting som kan være avtalebrytere for noen. For det første er det en heftig maskin som veier 4,27 pund. Å bære denne enheten rundt i lengre tid kan være slitsomt for noen. Vær også oppmerksom på at IdeaPad Pro 5i kommer med en haug med bloatware. Den bærbare datamaskinens 1 TB lagringsplass er mer som 880 GB, tatt i betraktning alle appene Lenovo har forhåndsinstallert.

ZDNETs kjøpsråd

Lenovos IdeaPad Pro 5i har alt de riktige maskinvarekomponentene for å gjøre den til den fremste bærbare datamaskinen for profesjonelle og studenter. Den har en sterk CPU/GPU-paring, en 2K OLED-skjerm og et anstendig tastatur, men prislappen på $1500 vil plassere den i den høyere enden av den typiske studentens budsjett. 

Hvis du leter etter en rimeligere 16-tommers bærbar PC, vil Lenovos Yoga 7i være flere hundre dollar billigere, selv om du bytter OLED-skjermen for en som er mye mer lavmælt. Hvis du vil ha en OLED-laptop i en litt rimeligere pakke, sjekk ut Acer Swift X 14.